Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Fortalt til: Steffen Villadsen

Mennesker i IT
Udgivet 7. november 2018 kl. 13.10

Hvert år mødes jeg med Michael Shanler. Han er Gartners fremmeste analytiker, når det kommer til life science, så han er en vigtig mand for mig.

Gartners analytikere sidder her på konferencen i sådan nogle små bure. De er hamrende dygtige, men de er godt nok også trætte. Der kommer nemlig sådan nogle folk som mig og en masse tunge CIO’s forbi for at pumpe dem for information. Så de sidder altså derinde og taler hele dagen lang.

For præcis to år siden mødtes jeg også med ham. Det var dagen efter at Donald Trump var blevet valgt.

Jeg kan huske, at vi skulle mødes sent om eftermiddagen, og han sad bare og rystede. Han kunne ikke komme sig over, at Donald Trump var blevet valgt hjemme i USA.

Jeg kan love dig for, at han ikke have forudset, at Donald Trump ville blive valgt. Han var rystet og han var skamfuld. Han havde det som mange andre amerikanere, der er her på konferencen.

Det viser bare, at der ikke er noget, der er sikkert. Det er vejledning. Det er ikke eksakt videnskab, og det skal man huske på. Analytikerne spår om vejret. De har en masse tal fra kunderne, men det garanterer ikke, at de får det fulde billede. Det tror jeg ikke på.

Det interessante er så, at jeg skal møde ham igen i år, og der har jo i nat været midtvejsvalg i USA. Så jeg er er ret spændt på at se, hvordan han ser ud den her gang. Bliver det igen en kæmpe nedtur eller får han muligheden for at skyde tilbage.

Jens Maagø, CTO, NNIT


Flere mennesker i IT Om mennesker i itPremium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
En opskrift på succes: Automatisér, byg videre på den eksisterende infrastruktur – og sæt kurs mod skyen
Læs hvordan en koncern satsede på en adoptiv, clouddreven fremtid – med udgangspunkt i standardisering, fleksibiitet og den eksisterende infrastruktur.