Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Takeaway-portalen Hungry kæmper blodigt slag mod Just-Eat: Har brug for ny kapital / Google på vej med stor ekspansion / It-nedbrud rammer danske uddannelsesinstitutioner/ Dating-appen Tinder omsætter nu for milliarder

Takeaway-platformen Hungry er på jagt efter millioner og ny medejer. Google på vej med stor ekspansion i New York. Danske uddannelsesinstitutioner ramt af stort it-nedbrud. Dating-appen Tinder omsætter for milliarder og en dansk ejendomsplatform henter nye startup-profiler ind i bestyrelsen.

Godmorgen.

Her kommer torsdagens morgen-briefing med et hurtigt nyhedsoverblik.

Vi starter med nyt fra frontlinjen i det, der er blevet kaldt for den store danske take-away-krig.

Takeaway-platformen Hungry er på jagt efter millioner og ny medejer

Siden 2013 har takeaway-platformene Just-Eat og Hungry, der er stiftet af den tidligere Just-Eat-direktør Morten Larsen, udkæmpet en drabelig krig om det danske takeaway-marked.

Nu ser det dog ud til, at Hungry får brug for ny kapital, og derfor er virksomheden på jagt efter nye kapitalstærke medejere.

Det bekræfter Morten Larsen i et interview med Børsen, hvor han oplyser, at Hungry har hyret Nordeas corporate finance-afdeling til opgaven.

"Vi har talt med Nordea om at kigge på muligheden for at skaffe kapital, ja, men jeg er ikke klar til at gå i nærmere detaljer om det nu," siger Morten Larsen til Børsen.

I løbet af det seneste år er Just-Eat og Hungry desuden blevet udfordret af en tredje spiller, den finske takeaway-app Wolt. Wolt er i dag er aktiv i København, Odense og Aarhus.

Google på vej med stor ekspansion i New York

Google kan være på vej til placere et nyt gigantisk kontor i den amerikanske storby New York.

Det skriver Wall Street Journal.

Ifølge den amerikanske avis har Google planer om at leje eller købe et gigantisk kontor med plads til 8500 medarbejdere i West Village i New York.

Samtidig planlægger Google at udvide sine eksisterende kontorer i New York, hvilket kan betyde, at Google vil være i stand til at huse 12.000 nye medarbejdere i New York

Historien om Google udvidelsesplaner i New York kommer i kølvandet på rygter om, at Amazon vil placere halvdelen af sit nye gigantiske hovedkvarter, Amazon HQ2, i New York. Dermed vil Amazon få i omegnen af 25.000 nye medarbejdere i den amerikanske storby.

Danske uddannelsesinstitutioner ramt af stort it-nedbrud

Et nyt it-system der skulle matche journalistpraktikanter med arbejdsgivere gik ned onsdag morgen, da det skulle bestå sin store prøve til den såkaldte ”panikdag”.

Det skriver fagbladet Journalisten.

Panikdagene bliver afholdt to gange om året, og det er på den dag, at de danske journalist-studerende fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Odense Universitet og Roskilde Universitet skal finde deres fremtidige praktikpladser.

Hidtil har dagen været afviklet med fysiske ansættelsessamtaler, men i år var det planen, at dagen skulle afvikles digitalt via det nye it-system.

Nedbruddet kan få store konsekvenser oplyser en studerende til fagbladet Journalisten

”Det kan få den konsekvens, at hvis der sidder et medie og har trykket en praktiksøgende grøn, og vedkommende ikke kan trykke igen, så kan anden runde gå i gang. Og så tror mediet, at det er en afvisning. Konsekvensen kan være, at der var et match, som så ikke bliver et match alligevel. Og der er løsningen at skynde sig at ringe til det pågældende medie. Det kan jeg se, at folk gør. De fleste går og snakker i telefon. Nogle krammer og er glade. Der er lidt af hvert,” siger Majlinda Urban Kuci, studerende på Roskilde Universitet, til fagbladet Journalisten.

Og med disse ord går vi fra en type match til en anden type match….

Dating-appen Tinder omsætter for milliarder og har 4,1 millioner betalende brugere

Den populære dating-app Tinder, der er ejet af Match.com, forventer at gå ud af året med en omsætning på 800 millioner dollar, hvilket svarer til knap 5,2 milliarder danske kroner.

Det oplyser selskabet i regnskabet for tredje kvartal, skriver Techcrunch.

Moderselskabet Match.com har 8,1 millioner betalende brugere, hvor af 4,1 millioner kommer fra Tinder.

Udover Tinder ejer Match.com også dating-tjenesterne OkCupid, Hinge og PlentyOfFish

Ejendomsplatformen Brickshare henter erfarne iværksættere ombord

Den danske ejendomsplatform Brickshare henter tre kendte danske iværksættere ind i bestyrelsen, der samtidig investerer et ukendt millionbeløb i virksomheden.

Det skriver Børsen.

Det drejer sig om Peter Zigler, der er stifter af værkstedsplatformen Autobutler samt Troels Bülow-Olsen, medstifter og direktør i Totalkredit, og Johan Lorenzen, tidligere direktør i bank-servicevirksomheden Holvi.

Brickshare blev for to år siden stiftet af de to danske iværksættere Junaid Ahmad og Kamran Ahmed, der har en ambition om at bygge en global platform for fast ejendom.

For nylig advarede Junaid Ahmad i et interview med Computerworld iværksættere mod at tage mod penge fra såkaldte business angels.

Snart giver Facebook dig 10 minutter til at slette dine pinlige beskeder

Har du nogensinde sendt en Facebook-besked, som du fortryder?

Så er der godt nyt på vej fra Facebook.

For en ny feature er på vej til Facebooks Messenger-app. I fremtiden får du 10 minutter til at slette beskeder, som du fortryder. Det skriver The Verge.

Det nye kontor-koncept Technopolis vil kapre danske startups

Finske Technopolis åbner nu et såkaldt coworkings-space på Vesterbro i København.

Det skriver Berlingske.

Coworkingspaces er et fænomen der vundet frem gennem de seneste år, hvor der er kommet flere iværksættere og freelancere, og hvor ny teknologi samtidig betyder, at du ikke længere på samme måde er bundet til en fast kontorplads.

Ifølge Keith Silverang, administrerende direktør for Technopolis, er coworkingspaces ved at disrupte det etablerede kontormarked.

”Coworking spaces bliver ligesom i resten af verdens storbyer stadig mere populære i København. Virksomheder søger mere effektivitet og fleksibilitet i et flygtigt og hurtigt omskifteligt erhvervsliv, men samtidig skal de tiltrække de bedste talenter ved at tilbyde dem nogle arbejdsomgivelser, der er centralt placerede, motiverende og rare at være i,” siger han til Berlingske.

Det mest berømte coworking-space er formodentligt den amerikanske kæde WeWork, der er med en værdifastsættelse på 35 milliarder dollar er et af verdens mest værdifulde startup-virksomheder.

SAP uddeler innovationspris til dansk-app

Madspilds-appen Mad skal spises, der er udviklet af Netto og Fødevarebanken, har fået til SAP Innovationspris 2018.

Det oplyser SAP og Netto i en pressemeddelelse.

Med prisen følger et innovationsforløb hos SAP, som folkene bag appen får mulighed for at deltage i.

Marktingschef i Netto, Martin Hasgaard Olesen, oplyser i pressemeddelelsen, at han håber prisen kan bruges som afsæt til at skalere appen til internationalt niveau.

”Mad skal spises-appen er en af vores helt store hjertesager i Netto. Med den kan vi både hjælpe vores kunder og vores samfund på én digital platform. Derfor er vi selvfølgelig stolte over at få prisen, men endnu mere spændte på at se, om vi sammen med SAP kan tage vores danske koncept og gøre til en international succes. Èn ting er de godt 130.000 brugere vi har i Danmark i dag, men tænk på den forskel appen ville kunne gøre globalt, hvis vi når flere millioner brugere? Det vil være godt for kunder og miljø,” siger han.