Artikel top billede

Dommer kræver at Amazon udleverer private Echo-optagelser i mordsag

Dommer forlanger, at Amazon udleverer de optagelser, som selskabets Echo-enhed måse har optaget i forbindelse med en mordsag.

En IoT-enhed fra it-giganten Amazon er blevet en centeral brik i en amerikansk mordsag.

En dommer i den amerikanske delstat New Hampshire, kræver nemlig, at Amazon udleverer eventuelle optagelser fra selskabets Echo-enhed, som kan være blevet optaget af samtaler i hjemmet hos de to dræbte i mordsagen.

Det skriver det amerikanske medie ABC News.

Læs også: Amazon forventes at lancere op til otte nye Alexa-produkter: Snart kan du måske tale med din microbølgeovn

Dommeren kræver, at Amazon udleverer optagelser foretaget af en Echo-enhed, der stod i hjemmet, hvor to personer er blevet dræbt.

“Retten beordrer Amazon.com til at udlevere enhver optagesle fortaget af en Echo Smart højtaler med Alexa voice command kapabilitet, FCC ID nummer ZWJ-0823 fra perioden 27. januar til 29. januar 2017 såvel som enhver information der identificerer mobile enheder der har været parret til den smart højtaler i perioden,” lyder det fra retten ifølge det amerikanske medie.

Læs også: Først indtog den stemmestyrede hjælper hjemmet: Nu gør Amazon Alexa klar til at indtage arbejdspladsen

Amazons Echo-enheder kan igennem tjenesten Alexa opfange forskellige tale-kommandoer, og det er derfor dommeren mener, at den måske kan have opfanget vigtige beviser der er blevet sagt i hjemmet.

Det er ifølge ABC News uklart, om de omtalte optagelser findes på enheden, men ifølge dommeren kunne der være beviser, der er relevante for sagen, på Echo-højtaleren.

En talsperson fra Amazon har indtil videre udtalt, at man på nuværende tidspunkt ikke vil aflevere optagelserne, “uden en valid og juridisk bindende krav officielt leveret til os,” lyder det ifølge ABC News fra Amazon.

Den omtalte Echo-enhed er blevet beslaglagt og er ifølge retsdokumenterne i politiets varetægt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere