Artikel top billede

Dommer kræver at Amazon udleverer private Echo-optagelser i mordsag

Dommer forlanger, at Amazon udleverer de optagelser, som selskabets Echo-enhed måse har optaget i forbindelse med en mordsag.

En IoT-enhed fra it-giganten Amazon er blevet en centeral brik i en amerikansk mordsag.

En dommer i den amerikanske delstat New Hampshire, kræver nemlig, at Amazon udleverer eventuelle optagelser fra selskabets Echo-enhed, som kan være blevet optaget af samtaler i hjemmet hos de to dræbte i mordsagen.

Det skriver det amerikanske medie ABC News.

Læs også: Amazon forventes at lancere op til otte nye Alexa-produkter: Snart kan du måske tale med din microbølgeovn

Dommeren kræver, at Amazon udleverer optagelser foretaget af en Echo-enhed, der stod i hjemmet, hvor to personer er blevet dræbt.

“Retten beordrer Amazon.com til at udlevere enhver optagesle fortaget af en Echo Smart højtaler med Alexa voice command kapabilitet, FCC ID nummer ZWJ-0823 fra perioden 27. januar til 29. januar 2017 såvel som enhver information der identificerer mobile enheder der har været parret til den smart højtaler i perioden,” lyder det fra retten ifølge det amerikanske medie.

Læs også: Først indtog den stemmestyrede hjælper hjemmet: Nu gør Amazon Alexa klar til at indtage arbejdspladsen

Amazons Echo-enheder kan igennem tjenesten Alexa opfange forskellige tale-kommandoer, og det er derfor dommeren mener, at den måske kan have opfanget vigtige beviser der er blevet sagt i hjemmet.

Det er ifølge ABC News uklart, om de omtalte optagelser findes på enheden, men ifølge dommeren kunne der være beviser, der er relevante for sagen, på Echo-højtaleren.

En talsperson fra Amazon har indtil videre udtalt, at man på nuværende tidspunkt ikke vil aflevere optagelserne, “uden en valid og juridisk bindende krav officielt leveret til os,” lyder det ifølge ABC News fra Amazon.

Den omtalte Echo-enhed er blevet beslaglagt og er ifølge retsdokumenterne i politiets varetægt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere