Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Dommer kræver at Amazon udleverer private Echo-optagelser i mordsag

Dommer forlanger, at Amazon udleverer de optagelser, som selskabets Echo-enhed måse har optaget i forbindelse med en mordsag.

En IoT-enhed fra it-giganten Amazon er blevet en centeral brik i en amerikansk mordsag.

En dommer i den amerikanske delstat New Hampshire, kræver nemlig, at Amazon udleverer eventuelle optagelser fra selskabets Echo-enhed, som kan være blevet optaget af samtaler i hjemmet hos de to dræbte i mordsagen.

Det skriver det amerikanske medie ABC News.

Læs også: Amazon forventes at lancere op til otte nye Alexa-produkter: Snart kan du måske tale med din microbølgeovn

Dommeren kræver, at Amazon udleverer optagelser foretaget af en Echo-enhed, der stod i hjemmet, hvor to personer er blevet dræbt.

“Retten beordrer Amazon.com til at udlevere enhver optagesle fortaget af en Echo Smart højtaler med Alexa voice command kapabilitet, FCC ID nummer ZWJ-0823 fra perioden 27. januar til 29. januar 2017 såvel som enhver information der identificerer mobile enheder der har været parret til den smart højtaler i perioden,” lyder det fra retten ifølge det amerikanske medie.

Læs også: Først indtog den stemmestyrede hjælper hjemmet: Nu gør Amazon Alexa klar til at indtage arbejdspladsen

Amazons Echo-enheder kan igennem tjenesten Alexa opfange forskellige tale-kommandoer, og det er derfor dommeren mener, at den måske kan have opfanget vigtige beviser der er blevet sagt i hjemmet.

Det er ifølge ABC News uklart, om de omtalte optagelser findes på enheden, men ifølge dommeren kunne der være beviser, der er relevante for sagen, på Echo-højtaleren.

En talsperson fra Amazon har indtil videre udtalt, at man på nuværende tidspunkt ikke vil aflevere optagelserne, “uden en valid og juridisk bindende krav officielt leveret til os,” lyder det ifølge ABC News fra Amazon.

Den omtalte Echo-enhed er blevet beslaglagt og er ifølge retsdokumenterne i politiets varetægt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere