Dommer kræver at Amazon udleverer private Echo-optagelser i mordsag

Dommer forlanger, at Amazon udleverer de optagelser, som selskabets Echo-enhed måse har optaget i forbindelse med en mordsag.

En IoT-enhed fra it-giganten Amazon er blevet en centeral brik i en amerikansk mordsag.

En dommer i den amerikanske delstat New Hampshire, kræver nemlig, at Amazon udleverer eventuelle optagelser fra selskabets Echo-enhed, som kan være blevet optaget af samtaler i hjemmet hos de to dræbte i mordsagen.

Det skriver det amerikanske medie ABC News.

Læs også: Amazon forventes at lancere op til otte nye Alexa-produkter: Snart kan du måske tale med din microbølgeovn

Dommeren kræver, at Amazon udleverer optagelser foretaget af en Echo-enhed, der stod i hjemmet, hvor to personer er blevet dræbt.

“Retten beordrer Amazon.com til at udlevere enhver optagesle fortaget af en Echo Smart højtaler med Alexa voice command kapabilitet, FCC ID nummer ZWJ-0823 fra perioden 27. januar til 29. januar 2017 såvel som enhver information der identificerer mobile enheder der har været parret til den smart højtaler i perioden,” lyder det fra retten ifølge det amerikanske medie.

Læs også: Først indtog den stemmestyrede hjælper hjemmet: Nu gør Amazon Alexa klar til at indtage arbejdspladsen

Amazons Echo-enheder kan igennem tjenesten Alexa opfange forskellige tale-kommandoer, og det er derfor dommeren mener, at den måske kan have opfanget vigtige beviser der er blevet sagt i hjemmet.

Det er ifølge ABC News uklart, om de omtalte optagelser findes på enheden, men ifølge dommeren kunne der være beviser, der er relevante for sagen, på Echo-højtaleren.

En talsperson fra Amazon har indtil videre udtalt, at man på nuværende tidspunkt ikke vil aflevere optagelserne, “uden en valid og juridisk bindende krav officielt leveret til os,” lyder det ifølge ABC News fra Amazon.

Den omtalte Echo-enhed er blevet beslaglagt og er ifølge retsdokumenterne i politiets varetægt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
HP oplever massiv pc-efterspørgsel under corona: "Den største udfordring er tilgang til produkter"
HP Inc. har oplevet massiv efterspørgsel på selskabets bærbare computere det seneste halvår. Fra den danske landechef, Peter Møller Kristensen, lyder det, at 2020 har været et godt år, hvor den største udfordring har været at få nok produkter hjem.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.