Foto: Falck

Falck's nye CIO får it-afdelingen til at bidrage til forretningen med smart metode: "Der er ikke noget revolutionerende i det. Det virker bare super godt"

I mange virksomheder kæmper it med at bidrage til forretningen. Men hos Falck bruger it-afdelingen en snedig metode, der spiller it-afdelingen stærk fra begyndelsen. Virksomhedens nye CIO giver dig her en introduktion til BIO-metoden.

Premium Kun for abonnenter
(Få gratis adgang med et Intro-abonnement)

Det får du i artiklen

  • Et indblik i hvordan man hos Falck sikrer, at it bidrager til forretningen
  • CIO Bo Bendsens opskrift på, hvordan man arbejder med de såkaldte BIO's
  • Et bud på, hvilken type organisation, der kan bruge metoden.
1.317
6:45 min
Alle virksomheder skal være digitale virksomheder, og i en digital virksomhed bidrager it afgørende til forretningen ved med hjælp fra teknologien at skabe konkurrencemæssige fordele.

Sådan lyder mantraet, der nærmest religiøst gentages i disse år, og du har helt sikkert set noget i den stil formuleret på et dias til en eller anden konference i de seneste år.

Men hvordan er det så lige, at man får organiseret sin it-afdeling, så man kan bidrage til forretningen?

Det har man et bud på hos Falck, hvor man benytter sig af såkaldte business information officers eller BIO's, som den globale it-chef Bo Bendsen kalder dem.

”Vi arbejder med


Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.