Artikel top billede

It-leverandører i hård kritik af stort telemedicinsk udbud: Umuligt at udvikle inden for rammerne

To danske it-leverandører retter hård kritik mod nyt telemedicinsk projekt, som har udviklet sig til noget, der er umuligt at implementere i praksis.

Det kommende såkaldte ‘nationale motorvejsnet’ til telemedicinske løsninger er i fare for at udvikle sig til en offentlig it-skandale, advarer de to it-leverandører OpenTeleHealth Telemedicin og Imatis, skriver MedWatch.

Ifølge de to selskaber har udbuds-projektet flyttet sig væk fra et fokus på at bygge på en velfungerende teknologi til nu at dreje sig om en helt ny løsning.

Og det er umuligt at udvikle inden for de rammer, der er blevet opsat. Den økonomiske ramme er på 35 millioner kroner.

“Man har i kravspecifikationen beskrevet den mest moderne teknologiske platform, som faktisk ikke eksisterer i praksis og vil kræve store beløb at realisere, hvis det da overhovedet er muligt," siger Morten Andresen fra Imatis til MedWatch.

Imatis trak fornylig på denne baggrund sit tilbud tilbage.

OpenTeleHealht vurderer, at det vil koste et ‘anseeligt tre-cifret millionbeløb’ og mere end 20.000 timers udviklingsarbejde at levere varen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere