Artikel top billede

Efter svær fødsel: Disse ting kan du se frem til i den næste store Windows 10-opdatering

Næste udgave af Windows 10 vil byde på nyt look, smartere indstillinger og en ny opdateringspolitik.

Det har mildest talt været en svær fødsel for Microsoft seneste version af selskabets Windows 10-styresystem.

Efter få dage blev udrulningen dog panikopbremset, da det viste sig, at styresystemet kunne slette nøglefiler under installationsprocessen.

Mere end fem uger skulle der til, før fejlen blev rettet og Microsoft kunne genoptage udrulningen af den nye Windows 10 version 1809.

I mellemtiden fortsætter udviklingen ufortrødent på næste version af Windows, indtil videre kendt som Windows 10 19H1, som forventes at debuttere i april 2019.

I sin nyeste betaversion af Windows 10, Build 18282, løfter Microsoft sløret for det, som styresystemet vil byde på.

Se også: Microsoft endelig klar med fejlrettet udgave af Windows 10 1809 efter mere end en måneds forsinkelse - men kun til visse brugere

Nyt, lyst interface

Visuelt vil Windows 10-brugerne blive mødt af nye effekter, der efterligner mat glas, når der logges ind, mens der vil kunne vælges mellem et mere konsistent ’lys’ eller ’mørk’-interface.

Aktionscenteret vil få en højere grad af brugertilpasning med ’quick actions,’ som brugeren selv kan indstille. Derinde vil det også være lettere at indstille lysstyrken på displayet.

Aldrende programmer bør også tage sig bedre ud på højopløste displays, for skaleringen af opløsningen på disse foregår nu automatisk.

Se også: Stor utilfredshed med Windows 10-opdateringer er tegn på noget dybere: Har Microsoft et grundlæggende problem?

Bedre, mere belejlige opdateringer

Med en stribe opdateringsfiaskoer i bagagen synes Microsoft at satse på at forbedre den måde, som opdateringer håndteres på i fremtiden.

Det begynder i selve ’Windows Update,’ som giver brugeren flere muligheder for at styre, hvornår systemet skal opdateres.

Eksempelvis bliver det nu enklere at sætte opdateringer på pause i et foruddefineret tidsrum, mens driftsopdateringer og sikkerhedsopdateringer stadig eksekveres i baggrunden.

Med efterårets katastrofale Windows 10-lancering in mente bebudede selskabet onsdag, at det fremover vil være mere forsigtig med at udbrede nye opdateringer ude i felten.

”Vi vil prioritere opdateringsoplevelsen højere end udbredelsen”, lyder beskeden på Microsofts hjemmeside.

Læs også: Seneste Windows 10-opdatering er endnu en fiasko – se hvor kæden falder af for Microsoft i processen

Indstillinger, apps og mere

Der vil være en stribe nye indstillinger at arbejde med i det næste Windows 10.

Eksempelvis kan maskinens avancerede netværksindstillinger som konfigurationen af statiske IP-adresser og foretrukne DNS-indstillinger.

Windows Hello og Lager-menuerne i indstillingerne bliver også gjort enklere og lettere at indstille end hidtil.

Foretrækker du at minimere antallet af ubenyttede apps på maskinen, giver Microsoft i fremtiden mulighed for at afinstallere flere af de indbyggede programmer fra selskabet.

Listen over apps, der fremover kan afinstalleres, er følgende:

  • 3D Viewer (tidligere kaldet Mixed Reality Viewer)
  • Lommeregner
  • Kalender
  • Groove Music
  • Film og TV
  • Paint 3D
  • Snip & Sketch
  • Sticky Notes
  • Stemmeoptager
Ud over at give brugerne mere kontrol over deres maskiner, byder næste version af Windows 10 også velkommen til det næste kuld af humørikoner ved at understøtte emoji 12-tegnsættet.

Se også: Seneste Windows 10-opdatering er endnu en fiasko – se hvor kæden falder af for Microsoft i processen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere