Artikel top billede

Efter svær fødsel: Disse ting kan du se frem til i den næste store Windows 10-opdatering

Næste udgave af Windows 10 vil byde på nyt look, smartere indstillinger og en ny opdateringspolitik.

Det har mildest talt været en svær fødsel for Microsoft seneste version af selskabets Windows 10-styresystem.

Efter få dage blev udrulningen dog panikopbremset, da det viste sig, at styresystemet kunne slette nøglefiler under installationsprocessen.

Mere end fem uger skulle der til, før fejlen blev rettet og Microsoft kunne genoptage udrulningen af den nye Windows 10 version 1809.

I mellemtiden fortsætter udviklingen ufortrødent på næste version af Windows, indtil videre kendt som Windows 10 19H1, som forventes at debuttere i april 2019.

I sin nyeste betaversion af Windows 10, Build 18282, løfter Microsoft sløret for det, som styresystemet vil byde på.

Se også: Microsoft endelig klar med fejlrettet udgave af Windows 10 1809 efter mere end en måneds forsinkelse - men kun til visse brugere

Nyt, lyst interface

Visuelt vil Windows 10-brugerne blive mødt af nye effekter, der efterligner mat glas, når der logges ind, mens der vil kunne vælges mellem et mere konsistent ’lys’ eller ’mørk’-interface.

Aktionscenteret vil få en højere grad af brugertilpasning med ’quick actions,’ som brugeren selv kan indstille. Derinde vil det også være lettere at indstille lysstyrken på displayet.

Aldrende programmer bør også tage sig bedre ud på højopløste displays, for skaleringen af opløsningen på disse foregår nu automatisk.

Se også: Stor utilfredshed med Windows 10-opdateringer er tegn på noget dybere: Har Microsoft et grundlæggende problem?

Bedre, mere belejlige opdateringer

Med en stribe opdateringsfiaskoer i bagagen synes Microsoft at satse på at forbedre den måde, som opdateringer håndteres på i fremtiden.

Det begynder i selve ’Windows Update,’ som giver brugeren flere muligheder for at styre, hvornår systemet skal opdateres.

Eksempelvis bliver det nu enklere at sætte opdateringer på pause i et foruddefineret tidsrum, mens driftsopdateringer og sikkerhedsopdateringer stadig eksekveres i baggrunden.

Med efterårets katastrofale Windows 10-lancering in mente bebudede selskabet onsdag, at det fremover vil være mere forsigtig med at udbrede nye opdateringer ude i felten.

”Vi vil prioritere opdateringsoplevelsen højere end udbredelsen”, lyder beskeden på Microsofts hjemmeside.

Læs også: Seneste Windows 10-opdatering er endnu en fiasko – se hvor kæden falder af for Microsoft i processen

Indstillinger, apps og mere

Der vil være en stribe nye indstillinger at arbejde med i det næste Windows 10.

Eksempelvis kan maskinens avancerede netværksindstillinger som konfigurationen af statiske IP-adresser og foretrukne DNS-indstillinger.

Windows Hello og Lager-menuerne i indstillingerne bliver også gjort enklere og lettere at indstille end hidtil.

Foretrækker du at minimere antallet af ubenyttede apps på maskinen, giver Microsoft i fremtiden mulighed for at afinstallere flere af de indbyggede programmer fra selskabet.

Listen over apps, der fremover kan afinstalleres, er følgende:

  • 3D Viewer (tidligere kaldet Mixed Reality Viewer)
  • Lommeregner
  • Kalender
  • Groove Music
  • Film og TV
  • Paint 3D
  • Snip & Sketch
  • Sticky Notes
  • Stemmeoptager
Ud over at give brugerne mere kontrol over deres maskiner, byder næste version af Windows 10 også velkommen til det næste kuld af humørikoner ved at understøtte emoji 12-tegnsættet.

Se også: Seneste Windows 10-opdatering er endnu en fiasko – se hvor kæden falder af for Microsoft i processen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere