Artikel top billede

Efter svær fødsel: Disse ting kan du se frem til i den næste store Windows 10-opdatering

Næste udgave af Windows 10 vil byde på nyt look, smartere indstillinger og en ny opdateringspolitik.

Det har mildest talt været en svær fødsel for Microsoft seneste version af selskabets Windows 10-styresystem.

Efter få dage blev udrulningen dog panikopbremset, da det viste sig, at styresystemet kunne slette nøglefiler under installationsprocessen.

Mere end fem uger skulle der til, før fejlen blev rettet og Microsoft kunne genoptage udrulningen af den nye Windows 10 version 1809.

I mellemtiden fortsætter udviklingen ufortrødent på næste version af Windows, indtil videre kendt som Windows 10 19H1, som forventes at debuttere i april 2019.

I sin nyeste betaversion af Windows 10, Build 18282, løfter Microsoft sløret for det, som styresystemet vil byde på.

Se også: Microsoft endelig klar med fejlrettet udgave af Windows 10 1809 efter mere end en måneds forsinkelse - men kun til visse brugere

Nyt, lyst interface

Visuelt vil Windows 10-brugerne blive mødt af nye effekter, der efterligner mat glas, når der logges ind, mens der vil kunne vælges mellem et mere konsistent ’lys’ eller ’mørk’-interface.

Aktionscenteret vil få en højere grad af brugertilpasning med ’quick actions,’ som brugeren selv kan indstille. Derinde vil det også være lettere at indstille lysstyrken på displayet.

Aldrende programmer bør også tage sig bedre ud på højopløste displays, for skaleringen af opløsningen på disse foregår nu automatisk.

Se også: Stor utilfredshed med Windows 10-opdateringer er tegn på noget dybere: Har Microsoft et grundlæggende problem?

Bedre, mere belejlige opdateringer

Med en stribe opdateringsfiaskoer i bagagen synes Microsoft at satse på at forbedre den måde, som opdateringer håndteres på i fremtiden.

Det begynder i selve ’Windows Update,’ som giver brugeren flere muligheder for at styre, hvornår systemet skal opdateres.

Eksempelvis bliver det nu enklere at sætte opdateringer på pause i et foruddefineret tidsrum, mens driftsopdateringer og sikkerhedsopdateringer stadig eksekveres i baggrunden.

Med efterårets katastrofale Windows 10-lancering in mente bebudede selskabet onsdag, at det fremover vil være mere forsigtig med at udbrede nye opdateringer ude i felten.

”Vi vil prioritere opdateringsoplevelsen højere end udbredelsen”, lyder beskeden på Microsofts hjemmeside.

Læs også: Seneste Windows 10-opdatering er endnu en fiasko – se hvor kæden falder af for Microsoft i processen

Indstillinger, apps og mere

Der vil være en stribe nye indstillinger at arbejde med i det næste Windows 10.

Eksempelvis kan maskinens avancerede netværksindstillinger som konfigurationen af statiske IP-adresser og foretrukne DNS-indstillinger.

Windows Hello og Lager-menuerne i indstillingerne bliver også gjort enklere og lettere at indstille end hidtil.

Foretrækker du at minimere antallet af ubenyttede apps på maskinen, giver Microsoft i fremtiden mulighed for at afinstallere flere af de indbyggede programmer fra selskabet.

Listen over apps, der fremover kan afinstalleres, er følgende:

  • 3D Viewer (tidligere kaldet Mixed Reality Viewer)
  • Lommeregner
  • Kalender
  • Groove Music
  • Film og TV
  • Paint 3D
  • Snip & Sketch
  • Sticky Notes
  • Stemmeoptager
Ud over at give brugerne mere kontrol over deres maskiner, byder næste version af Windows 10 også velkommen til det næste kuld af humørikoner ved at understøtte emoji 12-tegnsættet.

Se også: Seneste Windows 10-opdatering er endnu en fiasko – se hvor kæden falder af for Microsoft i processen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere