Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Danske supermarkeder satser stort på onlinehandel / Nordea: Black Friday har fundet sit leje / Yousee i mailkoks til kunderne

Danske supermarkeder satser stort på onlinehandel. Nordea: Black Friday har fundet sit leje. Yousee i mailkoks til kunderne. Ib Kunøe køber op i Atea for millioner. Snart kan du chatte med virksomheder på Google Maps. Japans cybersikkerhedsminister har aldrig brugt en computer. Elon Musks tweet kan få Tesla-ikonet sagsøgt.

Godmorgen fra Computerworld. Her får du ugens sidste overblik over dagens it-nyheder.

Danske supermarkeder satser stort på onlinehandel

Landets to største supermarkedskæder, Coop og Salling Group (det tidligere Dansk Supermarked), går begge i offensiven med deres onlinehandels-platforme.

Det skriver erhvervsavisen Finans.

Planen er dog ikke at levere varerne i hjem til kunderne, men i stedet give mulighed for at pakke varene i butikken, som kunderne så kan hente.

"Vores salgskanaler skal nu sammenkobles, så onlinehandlen spiller sammen med de over 1.100 butikker rundt om i landet. Kunderne skal kunne vælge selv, om de vil have varerne leveret hjem til sig fra det store lager eller have varer fra deres lokale butik, hvor de pakkes og gøres klar," siger kommerciel direktør Morten Viktor, Coop.dk Mad til Finans.

Coop lancerede ifølge avisen allerede en salgskanal i 2016, der nu bliver udvidedet og kommer til at gå under navnet "kom og hent".

Nordea: Black Friday har fundet sit leje

Den amerikanske handelsdag Black Friday, hvor også mange danske butikker sælger tilbudsvarer på nettet, er for alvor kommet til Danmark.

Men selvom vi har set, at danske kunder år for år har taget traditionen til sig både på nettet og i de fysiske butikker, så ser det ud til at være slut.

Det skriver Børsen, der har talt med Nordea om danskerne indkøbsvaner på den store handelsdag.

"Vi har målt på forbrugsmønstre ved Black Friday og Cyber Monday tre år i træk, og det var ret tydeligt, at der kom et ordentligt spring fremad fra 2016-2017 i forhold til folk, der planlægger at gøre brug af tilbuddene. I år er det på nogenlunde samme niveau som sidste år," siger Ann Lehmann Erichsen, forbrugerøkonom i Nordea til erhvervsavisen.

Black Friday sidste år var ifølge Nordea den største handelsdag nogensinde, og danske købte for ikke mindre end 2,117 milliarder kroner.

Yousee i mailkoks til kunderne

En del kunder fik sig en del uønskede og ikke mindst utilsigtede mails fra Yousee.

Det skriver Ekstra Bladet.

I emnefeltet i mailene stod der "Det er nyt, og det er bedre!" men i stedet for at blive sendt en enkelt gang, så modtog en af Yousees kunder den samme mail hvert 20. minut hele dagen, ifølge avisen.

"Flere personer har desværre oplevet at modtage flere ens mails fra os i går. Det skyldes en fejl, og vi beklager dybt de gener, som denne fejl har medført. Udsendelsen er stoppet, og vi er i fuld gang med at undersøge, hvad fejlen skyldes, og hvordan det kunne ske. Igen beklager vi mange gange," siger direktør i YouSee Jacob Mortensen til Ekstra Bladet.

Ib Kunøe køber op i Atea for millioner

Bestyrelsesformanden for Atea, Ib Kunøe, købte torsdag 65 aktier i netop Atea gennem System Integration ApS, som han er medejer af.

Det oplyser selskabet i en meddelelse.

Aktierne er købt til en gennemsnitlig pris på 111.585 norske kroner - eller hvad der svarer til omkring 86.700 danske kroner.

Det er ikke første gang, at Kunøes selskab er på opkøb i Atea. I slutningen af maj måned i år købte selskabet aktier for 2,5 millioner kroner.

Ib Kunøe ejer 63,2 procent af Systems Integrations.

Snart kan du chatte med virksomheder på Google Maps

Den amerikanske it-mastrodont Google har annonceret en ny funktion til korttjenesten Google Maps. Det skal nemlig ikke bare være muligt at finde den nærmeste thai-restaurant, du skal også kunne komme i kontakt med medarbejderne på få sekunder.

Det skriver The Verge.

Google vil nemlig lancere en chatfunktion i Google Maps.

Dermed bliver det ikke bare muligt at se informationer om virksomhedens adresse og telefonnummer, men også muligt at skrive til virksomheden direkte.

Det amerikanske medie skriver ikke noget om, hvornår vi kan forvente at se den nye funktion.

Heller ikke hvornår det bliver tilgængelig i Danmark.

Japans cybersikkerhedsminister har aldrig brugt en computer

Det er næsten ikke til at tro, at der stadig findes mennesker der lever et liv helt uden at bruge en computer.

Men det er angiveligt tilfældet for Yoshitaka Sakurada, der oven i købet er minister for cybersikkerhed i Japan.

Det skriver BBC.

"Siden jeg var 25 år gammel har jeg instrueret mit personale og sektratærer. Jeg har aldrig brugt en computer i mit liv," sagde den 68-årige minister ifølge det britiske medie.

Yoshitaka Sakurada har blandt andet ansvaret for cybersikkerheden i Japan i forbindelse med OL der skal foregå i Tokyo i 2020.

Elon Musks tweet kan få Tesla-ikonet sagsøgt

Stifteren af blandt andet el-bilsselskabet Tesla, Elon Musk, er kendt for at være næsten lige så aktiv på Twitter som den amerikanske præsident.

Og denne gang ser det ud til, at et af hans tweets har skabt lige så meget ballade som Trumps med jævne mellemrum gør.

Musks efterhånden kendte tweet om at han ville købe Tesla tilbage, har gjort så meget skade på aktiekursen, at han muligvis står over for at blive sagsøgt af intet mindre end tre seperate investorer.

Det skriver Bloomberg.

Anklagen lyder på, at Elon Musk har været med til at manipulere med markedet med sit tweet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere