Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Region Hovedstaden tog fire måneder om at rette fejl i Sundhedsplatformen trods advarsel

Alvorlig fejl i Sundhedsplatformen blev først rettet fire måneder efter, at Region Hovedstaden var blevet advaret om den.

Region Hovedstaden kendte til alvorlig it-fejl i Sundhedsplatformen i fire måneder. Fejlen gjorde, at tusindvis af patienter fik forkert medicindosis på deres recepter, skriver DR.

Regionen blev underrettet om fejlen af en bruger 5. juli. Efterfølgende forsøgte regionen af finde fejlen - men uden held.

Først i slutningen af oktober blev fejlen rettet - 113 dage efter, at den var blevet indrapportet.

Og det er stærkt problematisk, mener Overlægeforeningen.

“Det er en alvorlig fejl, der bliver indmeldt. Det er virkelig problematisk, når vi igennem så lang tid har peget på, at det her system fungerer uhensigtsmæssigt og på en måde, der er til fare for patientsikkerheden, at man så faktisk ikke finder de fejl, der er,” siger formand Lisbeth Linz.

Organisationen Danske Patienter er også ude med riven. Organisationen kalder det til DR for ‘meget bekymrende,’ at regionen fejlvurderer omfanget af den pågældende fejl.

Læs også:

Sundhedsplatformen skyld i fejldoseringer: Apoteker har sat forkerte labels på lægemidler

Her er årsagen til, at Sundhedsplatformen skabte 3.829 forkerte recepter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere