Artikel top billede

Region Hovedstaden tog fire måneder om at rette fejl i Sundhedsplatformen trods advarsel

Alvorlig fejl i Sundhedsplatformen blev først rettet fire måneder efter, at Region Hovedstaden var blevet advaret om den.

Region Hovedstaden kendte til alvorlig it-fejl i Sundhedsplatformen i fire måneder. Fejlen gjorde, at tusindvis af patienter fik forkert medicindosis på deres recepter, skriver DR.

Regionen blev underrettet om fejlen af en bruger 5. juli. Efterfølgende forsøgte regionen af finde fejlen - men uden held.

Først i slutningen af oktober blev fejlen rettet - 113 dage efter, at den var blevet indrapportet.

Og det er stærkt problematisk, mener Overlægeforeningen.

“Det er en alvorlig fejl, der bliver indmeldt. Det er virkelig problematisk, når vi igennem så lang tid har peget på, at det her system fungerer uhensigtsmæssigt og på en måde, der er til fare for patientsikkerheden, at man så faktisk ikke finder de fejl, der er,” siger formand Lisbeth Linz.

Organisationen Danske Patienter er også ude med riven. Organisationen kalder det til DR for ‘meget bekymrende,’ at regionen fejlvurderer omfanget af den pågældende fejl.

Læs også:

Sundhedsplatformen skyld i fejldoseringer: Apoteker har sat forkerte labels på lægemidler

Her er årsagen til, at Sundhedsplatformen skabte 3.829 forkerte recepter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere