Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Region Hovedstaden tog fire måneder om at rette fejl i Sundhedsplatformen trods advarsel

Alvorlig fejl i Sundhedsplatformen blev først rettet fire måneder efter, at Region Hovedstaden var blevet advaret om den.

Region Hovedstaden kendte til alvorlig it-fejl i Sundhedsplatformen i fire måneder. Fejlen gjorde, at tusindvis af patienter fik forkert medicindosis på deres recepter, skriver DR.

Regionen blev underrettet om fejlen af en bruger 5. juli. Efterfølgende forsøgte regionen af finde fejlen - men uden held.

Først i slutningen af oktober blev fejlen rettet - 113 dage efter, at den var blevet indrapportet.

Og det er stærkt problematisk, mener Overlægeforeningen.

“Det er en alvorlig fejl, der bliver indmeldt. Det er virkelig problematisk, når vi igennem så lang tid har peget på, at det her system fungerer uhensigtsmæssigt og på en måde, der er til fare for patientsikkerheden, at man så faktisk ikke finder de fejl, der er,” siger formand Lisbeth Linz.

Organisationen Danske Patienter er også ude med riven. Organisationen kalder det til DR for ‘meget bekymrende,’ at regionen fejlvurderer omfanget af den pågældende fejl.

Læs også:

Sundhedsplatformen skyld i fejldoseringer: Apoteker har sat forkerte labels på lægemidler

Her er årsagen til, at Sundhedsplatformen skabte 3.829 forkerte recepter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere