Artikel top billede

Krypto-kollaps: Det kan ikke længere svare sig at udvinde bitcoins

Sort mandag for bitcoins: Den førende kryptovaluta har næsten mistet tre fjerdedele af sin værdi siden toppen i december 2017.

Investorer og krypto-interesseret må i dag se til, mens den førende kryptovaluta, bitcoin, rammer sin laveste værdi i over et år.

Efter et fald på fem procent handles kryptovalutaen mandag for under 5.200 dollar, næsten en fjerdedel af de knap 20.000 dollar som valutaen røg for under boomet i december 2017. Det skriver Business Review.

Dagskursen for en enkelt bitcoin er nu nede omkring 34.000 kroner herhjemme.

Kollapset rammer også andre førende kryptovalutaer som Ethereum og XRP, som ifølge Coinmarketcap handles for henholdsvis en ottendedel og en syvendedel af deres respektive handelsværdier ved udgangen af 2017.

Se også: Kæmpe krypto-kup: It-kriminelle stjæler bitcoin for et trecifret millionbeløb

For dyrt at udvinde flere

De lave krypto-kurser betyder, at det ikke længere kan svare sig at udvinde nye bitcoins. Ifølge Business Review koster det omkring 7.000 dollar i strøm og server-udgifter at ’mine’ en ny bitcoin mandag.

Det vil udfordre markedet for virtuelle valutaer i takt med investorer i stigende grad mister tilliden til deres fremtidige udvikling, noterer mediet.

Øvrige kryptovalutaer mærker også et stigende pres fra myndigheder sammen med svigtende tillid fra investorer.

Ifølge en nylig frigivet rapport fra analyseinstituttet EY, er 86 procent af de kryptovalutaer som udkom i 2017, de såkaldte ICO’s, nu under deres debutværdi.

Det globale marked for kryptovalutaer er nu nede på sammenlagt 168 milliarder dollar, efter at have fået barberet 660 millarder af sin værdi over de seneste 11 måneder.

Læs også: Blockchain-rapport revser industrien: Størstedelen af de førende kryptovalutaer er ubrugelige
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere