Artikel top billede

Krypto-kollaps: Det kan ikke længere svare sig at udvinde bitcoins

Sort mandag for bitcoins: Den førende kryptovaluta har næsten mistet tre fjerdedele af sin værdi siden toppen i december 2017.

Investorer og krypto-interesseret må i dag se til, mens den førende kryptovaluta, bitcoin, rammer sin laveste værdi i over et år.

Efter et fald på fem procent handles kryptovalutaen mandag for under 5.200 dollar, næsten en fjerdedel af de knap 20.000 dollar som valutaen røg for under boomet i december 2017. Det skriver Business Review.

Dagskursen for en enkelt bitcoin er nu nede omkring 34.000 kroner herhjemme.

Kollapset rammer også andre førende kryptovalutaer som Ethereum og XRP, som ifølge Coinmarketcap handles for henholdsvis en ottendedel og en syvendedel af deres respektive handelsværdier ved udgangen af 2017.

Se også: Kæmpe krypto-kup: It-kriminelle stjæler bitcoin for et trecifret millionbeløb

For dyrt at udvinde flere

De lave krypto-kurser betyder, at det ikke længere kan svare sig at udvinde nye bitcoins. Ifølge Business Review koster det omkring 7.000 dollar i strøm og server-udgifter at ’mine’ en ny bitcoin mandag.

Det vil udfordre markedet for virtuelle valutaer i takt med investorer i stigende grad mister tilliden til deres fremtidige udvikling, noterer mediet.

Øvrige kryptovalutaer mærker også et stigende pres fra myndigheder sammen med svigtende tillid fra investorer.

Ifølge en nylig frigivet rapport fra analyseinstituttet EY, er 86 procent af de kryptovalutaer som udkom i 2017, de såkaldte ICO’s, nu under deres debutværdi.

Det globale marked for kryptovalutaer er nu nede på sammenlagt 168 milliarder dollar, efter at have fået barberet 660 millarder af sin værdi over de seneste 11 måneder.

Læs også: Blockchain-rapport revser industrien: Størstedelen af de førende kryptovalutaer er ubrugelige
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere