Artikel top billede

Krypto-kollaps: Det kan ikke længere svare sig at udvinde bitcoins

Sort mandag for bitcoins: Den førende kryptovaluta har næsten mistet tre fjerdedele af sin værdi siden toppen i december 2017.

Investorer og krypto-interesseret må i dag se til, mens den førende kryptovaluta, bitcoin, rammer sin laveste værdi i over et år.

Efter et fald på fem procent handles kryptovalutaen mandag for under 5.200 dollar, næsten en fjerdedel af de knap 20.000 dollar som valutaen røg for under boomet i december 2017. Det skriver Business Review.

Dagskursen for en enkelt bitcoin er nu nede omkring 34.000 kroner herhjemme.

Kollapset rammer også andre førende kryptovalutaer som Ethereum og XRP, som ifølge Coinmarketcap handles for henholdsvis en ottendedel og en syvendedel af deres respektive handelsværdier ved udgangen af 2017.

Se også: Kæmpe krypto-kup: It-kriminelle stjæler bitcoin for et trecifret millionbeløb

For dyrt at udvinde flere

De lave krypto-kurser betyder, at det ikke længere kan svare sig at udvinde nye bitcoins. Ifølge Business Review koster det omkring 7.000 dollar i strøm og server-udgifter at ’mine’ en ny bitcoin mandag.

Det vil udfordre markedet for virtuelle valutaer i takt med investorer i stigende grad mister tilliden til deres fremtidige udvikling, noterer mediet.

Øvrige kryptovalutaer mærker også et stigende pres fra myndigheder sammen med svigtende tillid fra investorer.

Ifølge en nylig frigivet rapport fra analyseinstituttet EY, er 86 procent af de kryptovalutaer som udkom i 2017, de såkaldte ICO’s, nu under deres debutværdi.

Det globale marked for kryptovalutaer er nu nede på sammenlagt 168 milliarder dollar, efter at have fået barberet 660 millarder af sin værdi over de seneste 11 måneder.

Læs også: Blockchain-rapport revser industrien: Størstedelen af de førende kryptovalutaer er ubrugelige
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere