Artikel top billede

Krypto-kollaps: Det kan ikke længere svare sig at udvinde bitcoins

Sort mandag for bitcoins: Den førende kryptovaluta har næsten mistet tre fjerdedele af sin værdi siden toppen i december 2017.

Investorer og krypto-interesseret må i dag se til, mens den førende kryptovaluta, bitcoin, rammer sin laveste værdi i over et år.

Efter et fald på fem procent handles kryptovalutaen mandag for under 5.200 dollar, næsten en fjerdedel af de knap 20.000 dollar som valutaen røg for under boomet i december 2017. Det skriver Business Review.

Dagskursen for en enkelt bitcoin er nu nede omkring 34.000 kroner herhjemme.

Kollapset rammer også andre førende kryptovalutaer som Ethereum og XRP, som ifølge Coinmarketcap handles for henholdsvis en ottendedel og en syvendedel af deres respektive handelsværdier ved udgangen af 2017.

Se også: Kæmpe krypto-kup: It-kriminelle stjæler bitcoin for et trecifret millionbeløb

For dyrt at udvinde flere

De lave krypto-kurser betyder, at det ikke længere kan svare sig at udvinde nye bitcoins. Ifølge Business Review koster det omkring 7.000 dollar i strøm og server-udgifter at ’mine’ en ny bitcoin mandag.

Det vil udfordre markedet for virtuelle valutaer i takt med investorer i stigende grad mister tilliden til deres fremtidige udvikling, noterer mediet.

Øvrige kryptovalutaer mærker også et stigende pres fra myndigheder sammen med svigtende tillid fra investorer.

Ifølge en nylig frigivet rapport fra analyseinstituttet EY, er 86 procent af de kryptovalutaer som udkom i 2017, de såkaldte ICO’s, nu under deres debutværdi.

Det globale marked for kryptovalutaer er nu nede på sammenlagt 168 milliarder dollar, efter at have fået barberet 660 millarder af sin værdi over de seneste 11 måneder.

Læs også: Blockchain-rapport revser industrien: Størstedelen af de førende kryptovalutaer er ubrugelige
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere