Artikel top billede

Storbritannien kan muligvis ikke modstå målrettede cyberangreb: Udvalg retter skarp kritik af regeringen

Flere britiske parlamentsmedlemmer bag ny rapport retter skarp kritik af den britiske regerings indsats for cybersikkerhed.

Et udvalg bestående af en række medlemmer af det britiske parlament har netop udgivet en rapport, hvor man kritiserer regeringen for ikke at gøre nok for cybersikkerheden.

Det skriver The Register.

Rapporten konkluderer blandt andet, at Storbritanniens kritiske infrastruktur er sårbar over for hackerangreb, og at hverken regeringen eller den private sektor gør nok for at styrke it-sikkerheden, skriver det britiske medie.

Læs også: Forsvarsministeren skælder danske virksomheder ud for at være tavse om cyberangreb: “Den barriere er vi nødt til at overvinde”

Udvalget langer blandt andet ud efter regereringen for ikke at prioritere cybersikkerhed lige så højt, som regeringen selv har vurderet truslen fra hackerangreb til at være.

“Det tyder på, at regeringen ikke leverer på det (cybersikkerhed red.) med den rette hastighed. Dens indsats indtil videre har i hvert fald ikke været tilstrækkelig i forhold til dens egen vurdering om, at cyberangreb mod Storbritannien og dets interesser er en topprioritet,” står der i rapporten.

Læs også: Sundhedsdatastyrelsen efter hård kritik for utilfredsstillende it-sikkerhed: “Det kræver rigtig mange ressourcer. Og vi har en meget kompleks butik. Men vi er på vej"

Den beskriver desuden, at trusslen mod Storbritanniens kritiske infrastruktur fortsat er stigende. Særligt for angreb fra Rusland.

“Regeringen er nødt til at gøre meget mere for at ændre kulturen hos CNI (kritisk national infrastruktur red.) operatører og deres underleverandører,” konstaterer rapporten.

Ingen dansk definition

Ifølge det britiske medie er formanden for, hvad der svarer til forsvarsudvalget i Danmark, også en del af udvalget.

I Danmark har vi endnu ikke en klar definition på, hvad der kan kategoriseres som kritisk infrastruktur i Danmark.

Det kan du læse om her: Manglende definition af kritisk infrastruktur i Danmark møder massiv kritik: "Ser man på FN’s liste over lande med den bedste it-sikkerhed, så ligger vi ikke engang i top 10"

Regeringen definerede dog i sin Nationale Strategi for Cyber- og Informationssikkerhed seks kritiske sektorer.

Det er nu op til dem at udpege det, der er kritisk infrastruktur inden for deres sektor. Definitionerne skal sammen med seks delstrategier for området ligge klar inden nytår.

Du kan læse hele rapporten fra det parlamentsudvalget her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere