Artikel top billede

Storbritannien kan muligvis ikke modstå målrettede cyberangreb: Udvalg retter skarp kritik af regeringen

Flere britiske parlamentsmedlemmer bag ny rapport retter skarp kritik af den britiske regerings indsats for cybersikkerhed.

Et udvalg bestående af en række medlemmer af det britiske parlament har netop udgivet en rapport, hvor man kritiserer regeringen for ikke at gøre nok for cybersikkerheden.

Det skriver The Register.

Rapporten konkluderer blandt andet, at Storbritanniens kritiske infrastruktur er sårbar over for hackerangreb, og at hverken regeringen eller den private sektor gør nok for at styrke it-sikkerheden, skriver det britiske medie.

Læs også: Forsvarsministeren skælder danske virksomheder ud for at være tavse om cyberangreb: “Den barriere er vi nødt til at overvinde”

Udvalget langer blandt andet ud efter regereringen for ikke at prioritere cybersikkerhed lige så højt, som regeringen selv har vurderet truslen fra hackerangreb til at være.

“Det tyder på, at regeringen ikke leverer på det (cybersikkerhed red.) med den rette hastighed. Dens indsats indtil videre har i hvert fald ikke været tilstrækkelig i forhold til dens egen vurdering om, at cyberangreb mod Storbritannien og dets interesser er en topprioritet,” står der i rapporten.

Læs også: Sundhedsdatastyrelsen efter hård kritik for utilfredsstillende it-sikkerhed: “Det kræver rigtig mange ressourcer. Og vi har en meget kompleks butik. Men vi er på vej"

Den beskriver desuden, at trusslen mod Storbritanniens kritiske infrastruktur fortsat er stigende. Særligt for angreb fra Rusland.

“Regeringen er nødt til at gøre meget mere for at ændre kulturen hos CNI (kritisk national infrastruktur red.) operatører og deres underleverandører,” konstaterer rapporten.

Ingen dansk definition

Ifølge det britiske medie er formanden for, hvad der svarer til forsvarsudvalget i Danmark, også en del af udvalget.

I Danmark har vi endnu ikke en klar definition på, hvad der kan kategoriseres som kritisk infrastruktur i Danmark.

Det kan du læse om her: Manglende definition af kritisk infrastruktur i Danmark møder massiv kritik: "Ser man på FN’s liste over lande med den bedste it-sikkerhed, så ligger vi ikke engang i top 10"

Regeringen definerede dog i sin Nationale Strategi for Cyber- og Informationssikkerhed seks kritiske sektorer.

Det er nu op til dem at udpege det, der er kritisk infrastruktur inden for deres sektor. Definitionerne skal sammen med seks delstrategier for området ligge klar inden nytår.

Du kan læse hele rapporten fra det parlamentsudvalget her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere