Artikel top billede

Netflix ruster op i krigen mod billig streaming: Ni ud af ti vpn-løsninger blokeres

De fleste vpn-løsninger kan ikke omgå Netflix’ geoblokering herhjemme. Ny undersøgelse viser, hvilke der kan.

I takt med at Netflix forsøger sig med billigere streaming-løsninger i blandt andre sydøstasiatiske markeder, forsøger streaming-giganten at begrænse streaming på tværs af landegrænser.

Muligheden for at tilslutte sig en abonnementsordning udenfor Danmark via en såkaldt vpn-forbindelse er ellers lokkende, for danskerne er de Netflix-brugere der betaler mest for streaming på platformen.

Herhjemme debuterer prislisten ved 79 kroner per måned for et basis-abonnement, mens der i lande som Tyrkiet eller Malaysia kan slippes for omkring en fjerdedel for den billigste pakke.

Læs også: Netflix halverer prisen på visse abonnementer - til gengæld skal du droppe fjernsynet

Med voksende incitamenter til at omgå streaming-kæmpens lokale priser, sætter Netflix nu flere blokeringer for vpn-løsninger.

Ifølge en undersøgelse foretaget af Comparitech, lykkedes det Netflix at blokere for 90 procent af de 56 testede vpn-løsninger fordelt over 30 lande, inklusive Danmark. I Danmark kan kun seks ud af de godt halvt hundrede vpn-udbydere omgå Netflix’ blokering.

I sin undersøgelse lister Comparitech de fem vpn-udbydere som har mest held til at omgå Netflix’ begrænsninger:

  • NordVPN: 30 ud af 30 lande
  • SurfShark: 28 ud af 30 lande
  • PrivateVPN: 20 ud af 30 lande
  • Astrill: 15 ud af 30 lande
  • Air VPN: 15 ud af 30 lande
Undersøgelsen er foretaget på tværs af både desktop- og mobilplatforme som iOS og Android. Den bygger på i alt over 5.000 tusinde foretagne tests. Den fulde undersøgelse kan læses her.

Se også: Danmark har verdens dyreste Netflix-abonnement - nu vil Netflix sænke priserne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere