Artikel top billede

Netflix ruster op i krigen mod billig streaming: Ni ud af ti vpn-løsninger blokeres

De fleste vpn-løsninger kan ikke omgå Netflix’ geoblokering herhjemme. Ny undersøgelse viser, hvilke der kan.

I takt med at Netflix forsøger sig med billigere streaming-løsninger i blandt andre sydøstasiatiske markeder, forsøger streaming-giganten at begrænse streaming på tværs af landegrænser.

Muligheden for at tilslutte sig en abonnementsordning udenfor Danmark via en såkaldt vpn-forbindelse er ellers lokkende, for danskerne er de Netflix-brugere der betaler mest for streaming på platformen.

Herhjemme debuterer prislisten ved 79 kroner per måned for et basis-abonnement, mens der i lande som Tyrkiet eller Malaysia kan slippes for omkring en fjerdedel for den billigste pakke.

Læs også: Netflix halverer prisen på visse abonnementer - til gengæld skal du droppe fjernsynet

Med voksende incitamenter til at omgå streaming-kæmpens lokale priser, sætter Netflix nu flere blokeringer for vpn-løsninger.

Ifølge en undersøgelse foretaget af Comparitech, lykkedes det Netflix at blokere for 90 procent af de 56 testede vpn-løsninger fordelt over 30 lande, inklusive Danmark. I Danmark kan kun seks ud af de godt halvt hundrede vpn-udbydere omgå Netflix’ blokering.

I sin undersøgelse lister Comparitech de fem vpn-udbydere som har mest held til at omgå Netflix’ begrænsninger:

  • NordVPN: 30 ud af 30 lande
  • SurfShark: 28 ud af 30 lande
  • PrivateVPN: 20 ud af 30 lande
  • Astrill: 15 ud af 30 lande
  • Air VPN: 15 ud af 30 lande
Undersøgelsen er foretaget på tværs af både desktop- og mobilplatforme som iOS og Android. Den bygger på i alt over 5.000 tusinde foretagne tests. Den fulde undersøgelse kan læses her.

Se også: Danmark har verdens dyreste Netflix-abonnement - nu vil Netflix sænke priserne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere