Netflix ruster op i krigen mod billig streaming: Ni ud af ti vpn-løsninger blokeres

De fleste vpn-løsninger kan ikke omgå Netflix’ geoblokering herhjemme. Ny undersøgelse viser, hvilke der kan.

I takt med at Netflix forsøger sig med billigere streaming-løsninger i blandt andre sydøstasiatiske markeder, forsøger streaming-giganten at begrænse streaming på tværs af landegrænser.

Muligheden for at tilslutte sig en abonnementsordning udenfor Danmark via en såkaldt vpn-forbindelse er ellers lokkende, for danskerne er de Netflix-brugere der betaler mest for streaming på platformen.

Herhjemme debuterer prislisten ved 79 kroner per måned for et basis-abonnement, mens der i lande som Tyrkiet eller Malaysia kan slippes for omkring en fjerdedel for den billigste pakke.

Læs også: Netflix halverer prisen på visse abonnementer - til gengæld skal du droppe fjernsynet

Med voksende incitamenter til at omgå streaming-kæmpens lokale priser, sætter Netflix nu flere blokeringer for vpn-løsninger.

Ifølge en undersøgelse foretaget af Comparitech, lykkedes det Netflix at blokere for 90 procent af de 56 testede vpn-løsninger fordelt over 30 lande, inklusive Danmark. I Danmark kan kun seks ud af de godt halvt hundrede vpn-udbydere omgå Netflix’ blokering.

I sin undersøgelse lister Comparitech de fem vpn-udbydere som har mest held til at omgå Netflix’ begrænsninger:
  • NordVPN: 30 ud af 30 lande
  • SurfShark: 28 ud af 30 lande
  • PrivateVPN: 20 ud af 30 lande
  • Astrill: 15 ud af 30 lande
  • Air VPN: 15 ud af 30 lande
Undersøgelsen er foretaget på tværs af både desktop- og mobilplatforme som iOS og Android. Den bygger på i alt over 5.000 tusinde foretagne tests. Den fulde undersøgelse kan læses her.

Se også: Danmark har verdens dyreste Netflix-abonnement - nu vil Netflix sænke priserne


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TDCH A/S
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Analytics, BI og big data: Få succes med de nye løsninger og teknologier

En række nye koncepter og teknologier vinder i disse år frem under kategorierne analytics, BI og big data. Det er et it-område i en rivende udvikling. Bliv klogere på de nye teknologier på denne konference.

24. april 2019 | Læs mere


Industri 4.0: IoT, data og den afgørende kobling til forretningen

På dette roundtable tager vi udgangspunkt i mulighederne inden for Industri 4.0, herunder Internet of Things i og uden for virksomheden samt de nye muligheder for ændrede kunderelationer. Rundbordsdiskussionen ledes af Computerworlds erfarne chefredaktør Lars Jacobsen og krydres med eksempler og erfaringer fra blandt andet Beijer Electronics. Undervejs vil der være rig lejlighed til at netværke med de øvrige deltagere og lære af deres erfaringer.

24. april 2019 | Læs mere


Digital Innovation Summit: Innovation og strategi - fra ide til forretning

I de bedste virksomheder er digitaliseringen og innovationen godt på vej til at flytte ud ad it-afdelingen og ind i hele virksomheden, hvor alle afdelinger tænker i nye processer og innovation. På Digital Innovation Summit kan du høre om konkrete projekter, værktøjer og metoder til at sat din digitale innovation og forretningsudvikling på skinner.

25. april 2019 | Læs mere


Premium
Dansk iværksætter står bag et af Europas hurtigst voksende it-selskaber: Her er hele historien om hans op- og nedture
Det danske it-selskab Anytech365 leverer så høje vækstrater, at det er kommet med på Financial Times liste over de hurtigst voksende virksomheder i Europa. Her er historien om den danske iværksætter Janus Rægaard Nielsen, der har to konkurser bag sig og leder virksomheden fra Marbella.
CIO
SAP's nye nordiske direktør: "De seneste uger har jeg besøgt en del kunder her i Norden - og alle talte om at vende tilbage til en eller anden form for standard."
Det store ryk til cloud brød med mange års it-konsolidering og skabte komplicerede it-miljøer. Men nu peger kundernes kompas den anden vej, fortæller erfaren SAP-boss efter nordisk rundrejse.
White paper
Hvem roder rundt i dit datacenter. Du aner det ikke, vel?
Synligheden og sikkerheden i datacenteret, når en hacker er kommet udenom den dyre perimeter sikkerhed, er ikke noget mange har et godt svar på. Ofte bliver pengene brugt på at bygge mur og grave voldgrav så fjenden ikke kan komme ind. Mange er allerede kompromitteret. Fjenden har allerede agenter på indersiden. Hvad kan du så gøre? Du skal ændre måden du tænker sikkerhed på! I dette whitepaper kan du læse om hvordan du, sammen med Atea, opnår synlighed og automatiseret trusselshåndtering i et datacenter med Palo Alto Networks og VMware NSX.