Artikel top billede

Halv million Android-brugere narret til at downloade malware fra Google Play

Mere end 500.000 Android-brugere er via Google's app store blevet narret til at downloade en app fyldt med malware.

Hvis du inden for det seneste stykke tid har hentet et bilspil til din Android-telefon, er det en god idé at se med her.

En sikkerhedsforsker hos ESET har netop tweetet detaljerne på 13 spil-apps fra samme udvikler, der til sammen har haft over en halv millioner downloads, der installerer malware på Android-enheder.

Det skriver Techcrunch.

Læs også: Hackere finder 47 sårbarheder i 25 forskellige Android-telefoner: Giver mulighed for at tage screenshots og sende sms'er

I stedet for et nyt fedt bilspil fik dem, som hentede en af de 13 apps, en ustabil app, der konstant gik ned.

I realiteten downloadede appen en pakke fra et dommæne registreret til en app-udvikler i Istanbul og installerede herefter malware, hvorefter appen blev skjult.

Det er endnu uklart, hvad den specifikke malware på Android-telefonen præcist gør. Dog står det klart, at det er en genstridig form for malware, der kører hver gang Android-enheden åbnes og har fuld adgang til netværkstrafikken.

Techcrunch har forsøgt at komme i kontakt med ejeren af domænet i Istanbul, Mer Ozek, men han er ikke vendt tilbage på mediets forespørgsel.

En talsperson fra Google har meldelt, at de specifikke apps er i strid med Googles retningslinjer og er blevet fjernet fra Play Store.

Google kæmper løbende med at få has med ondsindede apps, som er en af de største sikkerhedsrisici for Android-brugere. Google trak over 700.000 ondsindede apps fra Play Store sidste år, mens selskabet fortsætter med at styrke dets backend, for at sikre, at de forkerte apps aldrig når ind i den digitale app-butik.

Læs også: Google: Android er verdens mest sikre styresystem (hvis du har den rigtige version)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere