Artikel top billede

Halv million Android-brugere narret til at downloade malware fra Google Play

Mere end 500.000 Android-brugere er via Google's app store blevet narret til at downloade en app fyldt med malware.

Hvis du inden for det seneste stykke tid har hentet et bilspil til din Android-telefon, er det en god idé at se med her.

En sikkerhedsforsker hos ESET har netop tweetet detaljerne på 13 spil-apps fra samme udvikler, der til sammen har haft over en halv millioner downloads, der installerer malware på Android-enheder.

Det skriver Techcrunch.

Læs også: Hackere finder 47 sårbarheder i 25 forskellige Android-telefoner: Giver mulighed for at tage screenshots og sende sms'er

I stedet for et nyt fedt bilspil fik dem, som hentede en af de 13 apps, en ustabil app, der konstant gik ned.

I realiteten downloadede appen en pakke fra et dommæne registreret til en app-udvikler i Istanbul og installerede herefter malware, hvorefter appen blev skjult.

Det er endnu uklart, hvad den specifikke malware på Android-telefonen præcist gør. Dog står det klart, at det er en genstridig form for malware, der kører hver gang Android-enheden åbnes og har fuld adgang til netværkstrafikken.

Techcrunch har forsøgt at komme i kontakt med ejeren af domænet i Istanbul, Mer Ozek, men han er ikke vendt tilbage på mediets forespørgsel.

En talsperson fra Google har meldelt, at de specifikke apps er i strid med Googles retningslinjer og er blevet fjernet fra Play Store.

Google kæmper løbende med at få has med ondsindede apps, som er en af de største sikkerhedsrisici for Android-brugere. Google trak over 700.000 ondsindede apps fra Play Store sidste år, mens selskabet fortsætter med at styrke dets backend, for at sikre, at de forkerte apps aldrig når ind i den digitale app-butik.

Læs også: Google: Android er verdens mest sikre styresystem (hvis du har den rigtige version)
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Her er de bedste antivirus-programmer til Windows 10 lige nu (plus dem du nokskal holde dig fra)
Syv antivirus-programmer ligger helt i top, når det gælder om at levere solid antivirus-beskyttelse til Windows 10. Se listen over de bedste antivirus-programmer lige nu
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.