Halv million Android-brugere narret til at downloade malware fra Google Play

Mere end 500.000 Android-brugere er via Google's app store blevet narret til at downloade en app fyldt med malware.

Hvis du inden for det seneste stykke tid har hentet et bilspil til din Android-telefon, er det en god idé at se med her.

En sikkerhedsforsker hos ESET har netop tweetet detaljerne på 13 spil-apps fra samme udvikler, der til sammen har haft over en halv millioner downloads, der installerer malware på Android-enheder.

Det skriver Techcrunch.

Læs også: Hackere finder 47 sårbarheder i 25 forskellige Android-telefoner: Giver mulighed for at tage screenshots og sende sms'er

I stedet for et nyt fedt bilspil fik dem, som hentede en af de 13 apps, en ustabil app, der konstant gik ned.

I realiteten downloadede appen en pakke fra et dommæne registreret til en app-udvikler i Istanbul og installerede herefter malware, hvorefter appen blev skjult.

Det er endnu uklart, hvad den specifikke malware på Android-telefonen præcist gør. Dog står det klart, at det er en genstridig form for malware, der kører hver gang Android-enheden åbnes og har fuld adgang til netværkstrafikken.

Techcrunch har forsøgt at komme i kontakt med ejeren af domænet i Istanbul, Mer Ozek, men han er ikke vendt tilbage på mediets forespørgsel.

En talsperson fra Google har meldelt, at de specifikke apps er i strid med Googles retningslinjer og er blevet fjernet fra Play Store.

Google kæmper løbende med at få has med ondsindede apps, som er en af de største sikkerhedsrisici for Android-brugere. Google trak over 700.000 ondsindede apps fra Play Store sidste år, mens selskabet fortsætter med at styrke dets backend, for at sikre, at de forkerte apps aldrig når ind i den digitale app-butik.

Læs også: Google: Android er verdens mest sikre styresystem (hvis du har den rigtige version)
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan vinder du større anerkendelse for din sikkerhedsindsats
De fleste IT-sikkerhedsansvarlige oplever undertiden, at topledelsen ikke helt forstår og anerkender de kritiske cybersikkerhedsorienterede udfordringer, virksomheden skal håndtere. Ja, man fornemmer måske endda, at situationens alvor slet ikke trænger igennem på direktionsgangen.