Artikel top billede

Halv million Android-brugere narret til at downloade malware fra Google Play

Mere end 500.000 Android-brugere er via Google's app store blevet narret til at downloade en app fyldt med malware.

Hvis du inden for det seneste stykke tid har hentet et bilspil til din Android-telefon, er det en god idé at se med her.

En sikkerhedsforsker hos ESET har netop tweetet detaljerne på 13 spil-apps fra samme udvikler, der til sammen har haft over en halv millioner downloads, der installerer malware på Android-enheder.

Det skriver Techcrunch.

Læs også: Hackere finder 47 sårbarheder i 25 forskellige Android-telefoner: Giver mulighed for at tage screenshots og sende sms'er

I stedet for et nyt fedt bilspil fik dem, som hentede en af de 13 apps, en ustabil app, der konstant gik ned.

I realiteten downloadede appen en pakke fra et dommæne registreret til en app-udvikler i Istanbul og installerede herefter malware, hvorefter appen blev skjult.

Det er endnu uklart, hvad den specifikke malware på Android-telefonen præcist gør. Dog står det klart, at det er en genstridig form for malware, der kører hver gang Android-enheden åbnes og har fuld adgang til netværkstrafikken.

Techcrunch har forsøgt at komme i kontakt med ejeren af domænet i Istanbul, Mer Ozek, men han er ikke vendt tilbage på mediets forespørgsel.

En talsperson fra Google har meldelt, at de specifikke apps er i strid med Googles retningslinjer og er blevet fjernet fra Play Store.

Google kæmper løbende med at få has med ondsindede apps, som er en af de største sikkerhedsrisici for Android-brugere. Google trak over 700.000 ondsindede apps fra Play Store sidste år, mens selskabet fortsætter med at styrke dets backend, for at sikre, at de forkerte apps aldrig når ind i den digitale app-butik.

Læs også: Google: Android er verdens mest sikre styresystem (hvis du har den rigtige version)
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere