Artikel top billede

Microsofts Surface-tablets overhaler Apples iPad Pro – men kun for en stund

Microsoft har gang i tabletforretningen, mens Apple har det svært. Det kan der dog hurtigt blive vendt op og ned på.

Microsoft har for første gang nogensinde overhalet Apple iPad Pro, når det gælder styksalg. Det viser seneste kvartalsopgørelse fra analyseinstituttet IDC.

Her ses det, hvordan Microsoft i perioden mønstrede at få sendt 316.000 enheder i markedet, mens Apples tilsvarende tal for deres iPad Pro tablets lå på 308.000.

For Microsoft svarer det til en stigning på 40 procent i forhold til samme kvartal forrige år, mens det Apple modsat udgør et fald på 40 procent.

Microsofts succes skal findes i selskabets vellykkede Surface Go, som overbeviste mange forbrugere med sin lave debutpris på omkring 4.000 kroner. Den nye model tegner sig alene for en fjerdedel af Surfaces tablet-salget.

”Det lave prisleje lokker brugere til denne ’form-factor’, som eller ikke kan, eller vil, spendere det, en Pro-model koster” noterer IDC-researcher Daniel Goncalves til the Register.

Læs også: Vores dom over Microsofts nuttede lille Surface Go: Let at blive forelsket i, men ikke lige nem at leve med

Kortvarig succes

Fejringen kan dog vise sig at være kortvarig for Microsoft. For Apple har netop sendt en ny udgave af iPad Pro på gaden, og den nye version har fået en gevalding overhaling sammenlignet med den aldrende udgave fra foråret 2017.

Samtidig skal Microsofts salgstal ses i lyset af, at Apple almindelige og billigere iPad ikke er taget med i udregningerne.

Se også: Apple laver helt om på iPad Pro: Her er selskabets spritnye tablets med væg-til-væg skærm
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere