Artikel top billede

Microsofts Surface-tablets overhaler Apples iPad Pro – men kun for en stund

Microsoft har gang i tabletforretningen, mens Apple har det svært. Det kan der dog hurtigt blive vendt op og ned på.

Microsoft har for første gang nogensinde overhalet Apple iPad Pro, når det gælder styksalg. Det viser seneste kvartalsopgørelse fra analyseinstituttet IDC.

Her ses det, hvordan Microsoft i perioden mønstrede at få sendt 316.000 enheder i markedet, mens Apples tilsvarende tal for deres iPad Pro tablets lå på 308.000.

For Microsoft svarer det til en stigning på 40 procent i forhold til samme kvartal forrige år, mens det Apple modsat udgør et fald på 40 procent.

Microsofts succes skal findes i selskabets vellykkede Surface Go, som overbeviste mange forbrugere med sin lave debutpris på omkring 4.000 kroner. Den nye model tegner sig alene for en fjerdedel af Surfaces tablet-salget.

”Det lave prisleje lokker brugere til denne ’form-factor’, som eller ikke kan, eller vil, spendere det, en Pro-model koster” noterer IDC-researcher Daniel Goncalves til the Register.

Læs også: Vores dom over Microsofts nuttede lille Surface Go: Let at blive forelsket i, men ikke lige nem at leve med

Kortvarig succes

Fejringen kan dog vise sig at være kortvarig for Microsoft. For Apple har netop sendt en ny udgave af iPad Pro på gaden, og den nye version har fået en gevalding overhaling sammenlignet med den aldrende udgave fra foråret 2017.

Samtidig skal Microsofts salgstal ses i lyset af, at Apple almindelige og billigere iPad ikke er taget med i udregningerne.

Se også: Apple laver helt om på iPad Pro: Her er selskabets spritnye tablets med væg-til-væg skærm
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere