Artikel top billede

(Foto: Stig Harpsoe /)

Koncern IT i Københavns Kommune kritiserer it-leverandører for dårligt forarbejde: "De gode ideer strander ofte på, at man ikke har tænkt business casen igennem"

Der er alt for mange gode pilotprojekter, der strander, fordi it-leverandørerne ikke er gode nok til at gøre deres forarbejde. Sådan lyder det fra Stig Lundbeck, direktør for Koncern IT i Københavns Kommune.

Alt for mange pilotprojekter med gode ambitioner kommer aldrig videre, fordi forarbejdet med især business case ikke er tænkt igennem.

Det er meldingen fra direktør i Koncern IT i Københavns Kommune, Stig Lundbech, der overfor IT-Branchen giver en opsang til it-leverandørerne:

”De gode ideer strander ofte på, at man ikke har tænkt business casen igennem. Så selvom pilotprojektet giver gode resultater, så kan man i sidste ende ikke få sat den i reel produktion og høste gevinsterne. Og det er ærgerligt, for så har vi måske spildt vores tid.”

Stig Lundbech fortæller, at Københavns Kommune har store effektiviseringskrav og derfor satser stort på New Tech som et værktøj til at opnå de ønskede effektiviseringer og skabe en bedre service overfor borgerne.

RPA og machine learning er blandt de teknologier, der er fart på i Københavns Kommune, lyder det.

Indtil videre har Københavns Kommune, fortæller Stig Lundbech, hvad der svarer til 28 årsværk, hvis arbejde i dag bliver produceret af robotter.

Læs også: Staten halter bagefter med afgørende teknologi: Her er de store barrierer, der står i vejen for machine learning

Hvem er skyld i de strandede pilotprojekter?

Der er ifølge direktøren hos Koncern IT ikke fart nok på de nye teknologier, og han mener ikke, at kommunen er på det teknologiske storskala-nivau endnu, som den bør være på.

Derfor ser han også gerne, at flere it-leverandører byder ind med løsninger. Men basis skal være på plads.

”Forarbejdet skal være i orden, så man sammen med os kan vurdere, om det her overhovedet er realistisk. Om der er skalerbarhed i selve løsningen, og om den kan sættes i drift i forhold til omkostningen,” siger Stig Lundbech.

Ifølge IT-Branchen er it-leverandørerne selv ligeså frustrerede over strandende pilotprojekter, men peger modsat Stig Lundbech på de offentlige indkøbere som den primære årsag. De oplever, mener IT-Branchen, alt for ofte, at kunden mangler evnen til at eksekvere.

Samtidig peger IT-Branchen på, at viden i pilotprojekter risikerer at forsvinde, når nøglemedarbejdere returnerer til deres faste opgaver eller går videre til et nyt pilotprojekt.

Hvad mener du? Del gerne din oplevelse i kommentarfeltet.

Læs også: Virkeligheden kalder på en ny generation af offentlig it-udvikling - med fokus på brugerne og ikke nulfejlskultur og kravspecifikationer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere