Artikel top billede

Koncern IT i Københavns Kommune kritiserer it-leverandører for dårligt forarbejde: "De gode ideer strander ofte på, at man ikke har tænkt business casen igennem"

Der er alt for mange gode pilotprojekter, der strander, fordi it-leverandørerne ikke er gode nok til at gøre deres forarbejde. Sådan lyder det fra Stig Lundbeck, direktør for Koncern IT i Københavns Kommune.

Alt for mange pilotprojekter med gode ambitioner kommer aldrig videre, fordi forarbejdet med især business case ikke er tænkt igennem.

Det er meldingen fra direktør i Koncern IT i Københavns Kommune, Stig Lundbech, der overfor IT-Branchen giver en opsang til it-leverandørerne:

”De gode ideer strander ofte på, at man ikke har tænkt business casen igennem. Så selvom pilotprojektet giver gode resultater, så kan man i sidste ende ikke få sat den i reel produktion og høste gevinsterne. Og det er ærgerligt, for så har vi måske spildt vores tid.”

Stig Lundbech fortæller, at Københavns Kommune har store effektiviseringskrav og derfor satser stort på New Tech som et værktøj til at opnå de ønskede effektiviseringer og skabe en bedre service overfor borgerne.

RPA og machine learning er blandt de teknologier, der er fart på i Københavns Kommune, lyder det.

Indtil videre har Københavns Kommune, fortæller Stig Lundbech, hvad der svarer til 28 årsværk, hvis arbejde i dag bliver produceret af robotter.

Læs også: Staten halter bagefter med afgørende teknologi: Her er de store barrierer, der står i vejen for machine learning

Hvem er skyld i de strandede pilotprojekter?

Der er ifølge direktøren hos Koncern IT ikke fart nok på de nye teknologier, og han mener ikke, at kommunen er på det teknologiske storskala-nivau endnu, som den bør være på.

Derfor ser han også gerne, at flere it-leverandører byder ind med løsninger. Men basis skal være på plads.

”Forarbejdet skal være i orden, så man sammen med os kan vurdere, om det her overhovedet er realistisk. Om der er skalerbarhed i selve løsningen, og om den kan sættes i drift i forhold til omkostningen,” siger Stig Lundbech.

Ifølge IT-Branchen er it-leverandørerne selv ligeså frustrerede over strandende pilotprojekter, men peger modsat Stig Lundbech på de offentlige indkøbere som den primære årsag. De oplever, mener IT-Branchen, alt for ofte, at kunden mangler evnen til at eksekvere.

Samtidig peger IT-Branchen på, at viden i pilotprojekter risikerer at forsvinde, når nøglemedarbejdere returnerer til deres faste opgaver eller går videre til et nyt pilotprojekt.

Hvad mener du? Del gerne din oplevelse i kommentarfeltet.

Læs også: Virkeligheden kalder på en ny generation af offentlig it-udvikling - med fokus på brugerne og ikke nulfejlskultur og kravspecifikationer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere