Artikel top billede

(Foto: Stig Harpsoe /)

Koncern IT i Københavns Kommune kritiserer it-leverandører for dårligt forarbejde: "De gode ideer strander ofte på, at man ikke har tænkt business casen igennem"

Der er alt for mange gode pilotprojekter, der strander, fordi it-leverandørerne ikke er gode nok til at gøre deres forarbejde. Sådan lyder det fra Stig Lundbeck, direktør for Koncern IT i Københavns Kommune.

Alt for mange pilotprojekter med gode ambitioner kommer aldrig videre, fordi forarbejdet med især business case ikke er tænkt igennem.

Det er meldingen fra direktør i Koncern IT i Københavns Kommune, Stig Lundbech, der overfor IT-Branchen giver en opsang til it-leverandørerne:

”De gode ideer strander ofte på, at man ikke har tænkt business casen igennem. Så selvom pilotprojektet giver gode resultater, så kan man i sidste ende ikke få sat den i reel produktion og høste gevinsterne. Og det er ærgerligt, for så har vi måske spildt vores tid.”

Stig Lundbech fortæller, at Københavns Kommune har store effektiviseringskrav og derfor satser stort på New Tech som et værktøj til at opnå de ønskede effektiviseringer og skabe en bedre service overfor borgerne.

RPA og machine learning er blandt de teknologier, der er fart på i Københavns Kommune, lyder det.

Indtil videre har Københavns Kommune, fortæller Stig Lundbech, hvad der svarer til 28 årsværk, hvis arbejde i dag bliver produceret af robotter.

Læs også: Staten halter bagefter med afgørende teknologi: Her er de store barrierer, der står i vejen for machine learning

Hvem er skyld i de strandede pilotprojekter?

Der er ifølge direktøren hos Koncern IT ikke fart nok på de nye teknologier, og han mener ikke, at kommunen er på det teknologiske storskala-nivau endnu, som den bør være på.

Derfor ser han også gerne, at flere it-leverandører byder ind med løsninger. Men basis skal være på plads.

”Forarbejdet skal være i orden, så man sammen med os kan vurdere, om det her overhovedet er realistisk. Om der er skalerbarhed i selve løsningen, og om den kan sættes i drift i forhold til omkostningen,” siger Stig Lundbech.

Ifølge IT-Branchen er it-leverandørerne selv ligeså frustrerede over strandende pilotprojekter, men peger modsat Stig Lundbech på de offentlige indkøbere som den primære årsag. De oplever, mener IT-Branchen, alt for ofte, at kunden mangler evnen til at eksekvere.

Samtidig peger IT-Branchen på, at viden i pilotprojekter risikerer at forsvinde, når nøglemedarbejdere returnerer til deres faste opgaver eller går videre til et nyt pilotprojekt.

Hvad mener du? Del gerne din oplevelse i kommentarfeltet.

Læs også: Virkeligheden kalder på en ny generation af offentlig it-udvikling - med fokus på brugerne og ikke nulfejlskultur og kravspecifikationer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere