Artikel top billede

Shopping-orgiet 'Black Friday' skydes snart i gang: Undgå tilbudsfælderne når du køber elektronik

Undgå dyre it-køb på den sorte fredag. Flere butikker sætter priserne kunstigt i vejret forud for den store tilbudsdag.

Den danske nethandel går snart i sort og åbner op for et vaskeægte amerikansk shoppe-fænomen som igennem den seneste år har bidt sig fast herhjemme: tilbudsdagen ’Black Friday’.

Selvom der ikke er tradition for amerikanske thanksgiving i landet, har den efterfølgende tilbudsdag vokset sig til en shopping-dag, som den danske nethandel har taget til sig.

Derfor er det også gode muligheder for at gøre et kup, når det gælder elektronik eller it-udstyr.

Sidste år blev der omsat for 2,12 milliarder kroner på dagen, knap seks procent mere end året før.

Allerede et minut over midnat begynder udsalgsfesten hos flere af de førende netbutikker.

Se også: Gik du glip af et godt tilbud i fredags? Bare rolig, på internettet er det Black Friday hver dag

Fuptilbud derude

Men inden du begiver dig ud i det store shoppe-orgie, er en kritisk gennemgang af de mange tilbud på sin plads. I mange flere tilfælde er der kun marginale eller slet ikke nogen besparelse at hente.

"Butikkerne er gode til at skabe en stemning, som om black friday er noget helt særligt, men generelt ser vi ofte elevatorpriser, hvor priserne svinger op og ned i løbet af året og mellem events som singles day, cyber monday, udsalg, fødselsdage eller noget lignende. Det har vi selv konstateret tidligere, blandt andet ved at lave pristjek på f.eks. fladskærme på black friday", advarer jurist fra Forbrugerrådet Tænk til Politiken.

Hos prissammenligningstjenesten Pricerunner har man noteret sig, at der hos 15 procent af de overvågede varer sker store prisstigninger forud for tilbudsdagen.

Hos 4.300 ud af 29.000 overvågede produkter er priserne steget med gennemsnitteligt 27 procent, hvilket indikerer, at flere forretninger hæver priserne for senere at kunne lave et fuptilbud.

Læs også: Amazons nordiske ekspansion er udskudt: ”Har svært ved at finde de rette mennesker”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere