Artikel top billede

Shopping-orgiet 'Black Friday' skydes snart i gang: Undgå tilbudsfælderne når du køber elektronik

Undgå dyre it-køb på den sorte fredag. Flere butikker sætter priserne kunstigt i vejret forud for den store tilbudsdag.

Den danske nethandel går snart i sort og åbner op for et vaskeægte amerikansk shoppe-fænomen som igennem den seneste år har bidt sig fast herhjemme: tilbudsdagen ’Black Friday’.

Selvom der ikke er tradition for amerikanske thanksgiving i landet, har den efterfølgende tilbudsdag vokset sig til en shopping-dag, som den danske nethandel har taget til sig.

Derfor er det også gode muligheder for at gøre et kup, når det gælder elektronik eller it-udstyr.

Sidste år blev der omsat for 2,12 milliarder kroner på dagen, knap seks procent mere end året før.

Allerede et minut over midnat begynder udsalgsfesten hos flere af de førende netbutikker.

Se også: Gik du glip af et godt tilbud i fredags? Bare rolig, på internettet er det Black Friday hver dag

Fuptilbud derude

Men inden du begiver dig ud i det store shoppe-orgie, er en kritisk gennemgang af de mange tilbud på sin plads. I mange flere tilfælde er der kun marginale eller slet ikke nogen besparelse at hente.

"Butikkerne er gode til at skabe en stemning, som om black friday er noget helt særligt, men generelt ser vi ofte elevatorpriser, hvor priserne svinger op og ned i løbet af året og mellem events som singles day, cyber monday, udsalg, fødselsdage eller noget lignende. Det har vi selv konstateret tidligere, blandt andet ved at lave pristjek på f.eks. fladskærme på black friday", advarer jurist fra Forbrugerrådet Tænk til Politiken.

Hos prissammenligningstjenesten Pricerunner har man noteret sig, at der hos 15 procent af de overvågede varer sker store prisstigninger forud for tilbudsdagen.

Hos 4.300 ud af 29.000 overvågede produkter er priserne steget med gennemsnitteligt 27 procent, hvilket indikerer, at flere forretninger hæver priserne for senere at kunne lave et fuptilbud.

Læs også: Amazons nordiske ekspansion er udskudt: ”Har svært ved at finde de rette mennesker”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere