Artikel top billede

Shopping-orgiet 'Black Friday' skydes snart i gang: Undgå tilbudsfælderne når du køber elektronik

Undgå dyre it-køb på den sorte fredag. Flere butikker sætter priserne kunstigt i vejret forud for den store tilbudsdag.

Den danske nethandel går snart i sort og åbner op for et vaskeægte amerikansk shoppe-fænomen som igennem den seneste år har bidt sig fast herhjemme: tilbudsdagen ’Black Friday’.

Selvom der ikke er tradition for amerikanske thanksgiving i landet, har den efterfølgende tilbudsdag vokset sig til en shopping-dag, som den danske nethandel har taget til sig.

Derfor er det også gode muligheder for at gøre et kup, når det gælder elektronik eller it-udstyr.

Sidste år blev der omsat for 2,12 milliarder kroner på dagen, knap seks procent mere end året før.

Allerede et minut over midnat begynder udsalgsfesten hos flere af de førende netbutikker.

Se også: Gik du glip af et godt tilbud i fredags? Bare rolig, på internettet er det Black Friday hver dag

Fuptilbud derude

Men inden du begiver dig ud i det store shoppe-orgie, er en kritisk gennemgang af de mange tilbud på sin plads. I mange flere tilfælde er der kun marginale eller slet ikke nogen besparelse at hente.

"Butikkerne er gode til at skabe en stemning, som om black friday er noget helt særligt, men generelt ser vi ofte elevatorpriser, hvor priserne svinger op og ned i løbet af året og mellem events som singles day, cyber monday, udsalg, fødselsdage eller noget lignende. Det har vi selv konstateret tidligere, blandt andet ved at lave pristjek på f.eks. fladskærme på black friday", advarer jurist fra Forbrugerrådet Tænk til Politiken.

Hos prissammenligningstjenesten Pricerunner har man noteret sig, at der hos 15 procent af de overvågede varer sker store prisstigninger forud for tilbudsdagen.

Hos 4.300 ud af 29.000 overvågede produkter er priserne steget med gennemsnitteligt 27 procent, hvilket indikerer, at flere forretninger hæver priserne for senere at kunne lave et fuptilbud.

Læs også: Amazons nordiske ekspansion er udskudt: ”Har svært ved at finde de rette mennesker”




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere