Artikel top billede

Shopping-orgiet 'Black Friday' skydes snart i gang: Undgå tilbudsfælderne når du køber elektronik

Undgå dyre it-køb på den sorte fredag. Flere butikker sætter priserne kunstigt i vejret forud for den store tilbudsdag.

Den danske nethandel går snart i sort og åbner op for et vaskeægte amerikansk shoppe-fænomen som igennem den seneste år har bidt sig fast herhjemme: tilbudsdagen ’Black Friday’.

Selvom der ikke er tradition for amerikanske thanksgiving i landet, har den efterfølgende tilbudsdag vokset sig til en shopping-dag, som den danske nethandel har taget til sig.

Derfor er det også gode muligheder for at gøre et kup, når det gælder elektronik eller it-udstyr.

Sidste år blev der omsat for 2,12 milliarder kroner på dagen, knap seks procent mere end året før.

Allerede et minut over midnat begynder udsalgsfesten hos flere af de førende netbutikker.

Se også: Gik du glip af et godt tilbud i fredags? Bare rolig, på internettet er det Black Friday hver dag

Fuptilbud derude

Men inden du begiver dig ud i det store shoppe-orgie, er en kritisk gennemgang af de mange tilbud på sin plads. I mange flere tilfælde er der kun marginale eller slet ikke nogen besparelse at hente.

"Butikkerne er gode til at skabe en stemning, som om black friday er noget helt særligt, men generelt ser vi ofte elevatorpriser, hvor priserne svinger op og ned i løbet af året og mellem events som singles day, cyber monday, udsalg, fødselsdage eller noget lignende. Det har vi selv konstateret tidligere, blandt andet ved at lave pristjek på f.eks. fladskærme på black friday", advarer jurist fra Forbrugerrådet Tænk til Politiken.

Hos prissammenligningstjenesten Pricerunner har man noteret sig, at der hos 15 procent af de overvågede varer sker store prisstigninger forud for tilbudsdagen.

Hos 4.300 ud af 29.000 overvågede produkter er priserne steget med gennemsnitteligt 27 procent, hvilket indikerer, at flere forretninger hæver priserne for senere at kunne lave et fuptilbud.

Læs også: Amazons nordiske ekspansion er udskudt: ”Har svært ved at finde de rette mennesker”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan får CFOen og den it-ansvarlige hurtig og sikker viden på hånden

Som CFO og it- ansvarlig er automatisering og avanceret dataanalyse blevet en del af hverdagen. Både for at sikre acceleration af forretningskritiske processer men også for at sikre en opdateret og handlingsorienteret indsigt. Men hvordan får man fuldt overblik og udbytte af disse processer? Det sætter vi fokus på, med dette eksklusive roundtable-event.

07. marts 2024 | Læs mere


SAP Excellence Day 2024

Hvordan orkestrerer og opdeler du SAP-projekter, så det bliver muligt og realistisk at hjemtage gevinster langt hurtigere? Hvad er den mest effektive metodik, når man skal arbejde med no-code/low-code og Business Automation i SAP?

12. marts 2024 | Læs mere


Business Intelligence & Analytics Day

Gennem konkrete cases fra den virkelige verden giver vi dig også inspiration til, hvordan du i praksis graver efter – og finder - guldet i de stigende mængder data, din virksomhed producerer i bl.a. finans, drift, logistik og produktion. Samt hvordan du realiserer værdien af informationerne ved at indsamle, håndtere og analysere dem korrekt og systematisk.

14. marts 2024 | Læs mere