Shopping-orgiet 'Black Friday' skydes snart i gang: Undgå tilbudsfælderne når du køber elektronik

Undgå dyre it-køb på den sorte fredag. Flere butikker sætter priserne kunstigt i vejret forud for den store tilbudsdag.

Den danske nethandel går snart i sort og åbner op for et vaskeægte amerikansk shoppe-fænomen som igennem den seneste år har bidt sig fast herhjemme: tilbudsdagen ’Black Friday’.

Selvom der ikke er tradition for amerikanske thanksgiving i landet, har den efterfølgende tilbudsdag vokset sig til en shopping-dag, som den danske nethandel har taget til sig.

Derfor er det også gode muligheder for at gøre et kup, når det gælder elektronik eller it-udstyr.

Sidste år blev der omsat for 2,12 milliarder kroner på dagen, knap seks procent mere end året før.

Allerede et minut over midnat begynder udsalgsfesten hos flere af de førende netbutikker.

Se også: Gik du glip af et godt tilbud i fredags? Bare rolig, på internettet er det Black Friday hver dag

Fuptilbud derude
Men inden du begiver dig ud i det store shoppe-orgie, er en kritisk gennemgang af de mange tilbud på sin plads. I mange flere tilfælde er der kun marginale eller slet ikke nogen besparelse at hente.

"Butikkerne er gode til at skabe en stemning, som om black friday er noget helt særligt, men generelt ser vi ofte elevatorpriser, hvor priserne svinger op og ned i løbet af året og mellem events som singles day, cyber monday, udsalg, fødselsdage eller noget lignende. Det har vi selv konstateret tidligere, blandt andet ved at lave pristjek på f.eks. fladskærme på black friday", advarer jurist fra Forbrugerrådet Tænk til Politiken.

Hos prissammenligningstjenesten Pricerunner har man noteret sig, at der hos 15 procent af de overvågede varer sker store prisstigninger forud for tilbudsdagen.

Hos 4.300 ud af 29.000 overvågede produkter er priserne steget med gennemsnitteligt 27 procent, hvilket indikerer, at flere forretninger hæver priserne for senere at kunne lave et fuptilbud.

Læs også: Amazons nordiske ekspansion er udskudt: ”Har svært ved at finde de rette mennesker”Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

26. februar 2021 | Læs mere


AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Premium
Bankdata efter hård kritik af it-sikkerheden fra Finanstilsynet: Vi kan godt genkende kritikken
Interview: Bankdata kan godt nikke genkendende til den række af kritik-punkter, som Finanstilsynet retter mod selskabets it-sikkerhed. Men der er en god forklaring, mener compliance-direktør Lene Weldum.
Computerworld
Spotify på vej med kæmpe satsning: Vil være mere end blot en musikstreamingtjeneste
Svenske Spotify er klar med en række nyheder, der rækker længere end blot lyd.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Sådan: Giv medarbejderne frit valg og øg arbejdsglæden
Mange virksomheder udleverer stadig samme smartphone, laptop eller tablet til alle medarbejderne. Det kan koste dyrt på produktivitet, effektivitet, arbejdsglæde – og reelt også medføre ressourcespild, massivt øget administration og øgede sikkerhedsrisici. Men det behøver slet ikke at koste ekstra, hvis du giver medarbejderne indflydelse på, hvilke enheder de skal arbejde på. Tværtimod kan du med en gennemtænkt choose-your-own-device-aftale stille præcis det udvalg af enheder og tilbehør til rådighed, som både lever op til medarbejdernes forventninger og virksomhedens sikkerhedskrav.