Artikel top billede

Massivt net-sammenbrud i Østjylland: Black Friday-udsalg truet

Splintret fiberkabel lægger hjemmesider ned på stribe under hvad der skulle havde været årets største shoppedag.

Mange netbutikker er gået i sort under den sorte fredag.

Shopping-fænomenet ’Black Friday’ skulle ellers være blevet årets bedste handelsdag, men under et vejarbejde natten til fredag, blev et essentielt fiberkabel gravet over.

Uheldet skete ud for Hørning, mellem Aarhus og Skanderbord, kort før midnat. Det er omtrent samme tidspunkt, som startskuddet lød for årets udgave af Black Friday i nethandlen.

Det overgravede fiberkabel har forvoldt massive netværksproblemer i Østjylland, skriver hosting-selskabet Powerhosting på deres drifts-side.

Seneste melding fra selskabet er, at sammenbruddet ikke forventes at blive løst inden middag.

Se også: Sammenbrud hos stort hosting-selskab: Tusindvis af danske hjemmesider er nede

Sort Black Friday

For flere danske virksomheder betyder nedbruddet, et svigtende Black Friday salg.

Hos webshoppen smykkemester.dk ærgrer indehaver Jacob Nordahl sig:

”Det er til at græde snot over. Vi har forberedt os til denne dag og jul siden februar. Vi ligger typisk omkring 300.000 i omsætning på Black Friday. Det er årets største handelsdag for os med cirka tre procent af den årlige omsætning, og det ser ud til, at vores konkurrenter ikke er ramt af problemer, så det gør ondt. Rigtig ondt,” siger han til Ekstra Bladet.

Flere andre webbutikker som hshop.dk, brubeck.dk, decorateshop.dk, sundleg.dk, dinegaver.dk og flere er i øjeblikket sat ude af funktion af sammenbruddet skriver tv2 Østjylland.

Læs også: TDC i gang med første bølge af fiberudrulning: 4.000 husstande i disse byer står først i køen til gratis tilslutning
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere