Artikel top billede

Microsoft overhaler Apple som klodens største virksomhed - i nogle få timer

Omkring frokosttid ved den amerikanske fondsbørs i New York 26. november 2018 kunne Microsoft atter kalde sig selv for klodens mest værdifulde selskab.

Det skete i kølvandet på nogle drøje uger for Apples aktie, som rutschede så meget ned, at Microsoft kortvarigt kunne overtage førertrøjen. Det skriver Bloomberg.

Apple blev den første tech-virksomhed nogensinde, som rundede den forjættede ’trillion’ – en markedsværdi på 1000 milliarder amerikanske dollar.

Det er første gang, siden dotcom-krakket i 2000, at Microsoft kan kalde sig for klodens førende teknologi-virksomhed.

Apple aktie er droppet med 23 procent siden kulminationen i slutningen af september, hvor Apple nåede næsten 1.100 milliarder dollar i værdi, godt 7,2 billioner danske kroner.

Læs også: Microsoft Danmark vil gå vækstamok i det kommende år: Forventer omsætningen stiger med 150 procent

Fælles for begge virksomheder er, at tech-industrien har haft et drøjt efterår, med en generel devaluering af de ledende tech-aktier. Microsoft har dog formået at holde bedre stand i den svære tid.

Det kortvarige magtskifte tegner et forskelligt billede af de virksomheder og deres respektive markeder. Hvor Apples er forbrugervendt og dermed er afhængig af at sælge iPhones, Macbooks og iPads til forbrugerne, kommer Microsofts vækst fra forretningsverdenen.

Her lever Microsoft godt af sin service-baserede forretning med den kontinuitet som tjenester som Office 365 og Azure giver.

Apple aktien er nogle få timer efter overhalingen røget op igen, så selskabet igen kan kalde sig for klodens mest værdifulde.

Læs også: Sådan forvandlede Microsoft sig fra krigerisk mastodont til en blid kæmpe
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere