Artikel top billede

(Foto: Stephen Brashear)

Microsoft overhaler Apple som klodens største virksomhed - i nogle få timer

Omkring frokosttid ved den amerikanske fondsbørs i New York 26. november 2018 kunne Microsoft atter kalde sig selv for klodens mest værdifulde selskab.

Det skete i kølvandet på nogle drøje uger for Apples aktie, som rutschede så meget ned, at Microsoft kortvarigt kunne overtage førertrøjen. Det skriver Bloomberg.

Apple blev den første tech-virksomhed nogensinde, som rundede den forjættede ’trillion’ – en markedsværdi på 1000 milliarder amerikanske dollar.

Det er første gang, siden dotcom-krakket i 2000, at Microsoft kan kalde sig for klodens førende teknologi-virksomhed.

Apple aktie er droppet med 23 procent siden kulminationen i slutningen af september, hvor Apple nåede næsten 1.100 milliarder dollar i værdi, godt 7,2 billioner danske kroner.

Læs også: Microsoft Danmark vil gå vækstamok i det kommende år: Forventer omsætningen stiger med 150 procent

Fælles for begge virksomheder er, at tech-industrien har haft et drøjt efterår, med en generel devaluering af de ledende tech-aktier. Microsoft har dog formået at holde bedre stand i den svære tid.

Det kortvarige magtskifte tegner et forskelligt billede af de virksomheder og deres respektive markeder. Hvor Apples er forbrugervendt og dermed er afhængig af at sælge iPhones, Macbooks og iPads til forbrugerne, kommer Microsofts vækst fra forretningsverdenen.

Her lever Microsoft godt af sin service-baserede forretning med den kontinuitet som tjenester som Office 365 og Azure giver.

Apple aktien er nogle få timer efter overhalingen røget op igen, så selskabet igen kan kalde sig for klodens mest værdifulde.

Læs også: Sådan forvandlede Microsoft sig fra krigerisk mastodont til en blid kæmpe
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance – i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere