Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Microsoft Danmark vil gå vækstamok i det kommende år: Forventer omsætningen stiger med 150 procent

Den danske afdeling af Microsoft viser fremgang på både top- og bundlinje, men væksten kommer til at gå helt amok i det kommende år, lyder forudsigelsen fra selskabet selv.

Microsofts danske forretning kommer ud af det selskabets seneste år med fremgang på både top- og bundlinje. Men det bliver meget bedre næste år, ifølge den amerikanske software-gigant.

Omsætningen er i regnskabsåret 2017/2018, der sluttede 30. juni 2018, blevet løftet med 122 millioner kroner til omkring 1,25 milliarder kroner.

Det tal forventes at blive mere end dobbelt så stort i det næste regnskabsår.

Her forventer det amerikanske selskab nemlig en omsætningsvækst på hele 150 procent, hvilket vil tage omsætningen i Danmark op omkring de 3 milliarder kroner.

Årsagen til de høje forventninger er, at salget og distributionen af software, hardware og it-service vil ske direkte fra Danmark.

Læs også: Netcompany øger væksten med mere end 55 procent: Se alle tallene fra den danske it-kæmpes regnskab her

Overskud skal stige 10 procent

Fremgangen i omsætningen er også faldet ned på bundlinjen.

Her er overskuddet steget fra omkring 165 millioner kroner til omkring 181 millioner kroner.

Næste år forventer Microsoft at, det tal vil være 10 procent højere, hvilket vil bringe overskuddet op omkring de 200 millioner kroner.

I løbet af det seneste regnskabsår har Microsoft desuden nedbragt det gennemsnitlige antal af medarbejdere i Danmark med 29 til 423.

Læs også: Efter stort opgør med Larry Ellison: Topchef forlader Oracle og får ny toppost hos Google