Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Det gik de danske forbrugere efter på Black Friday / S: Digitale prisportaler skal reguleres / Møde i Europarådet skal give minister stærkere mandat i copyright-forhandlinger

Det gik de danske forbrugere efter på Black Friday. S: Digitale prisportaler skal reguleres. Møde i Europarådet skal give minister stærkere mandat i copyright-forhandlinger. Uber idømt millionbøde for datalæk. WhatsApps fjerde direktør siger op efter opkøb af Facebook.

Godmorgen her fra Computerworld. Her kommer overblikket over dagens it-nyheder.

Det gik de danske forbrugere efter på Black Friday

Der var bedst gang i slaget af elektronikvarer på året største handelsdag, Black Friday.

Fjernsyn var den mest eftertragtede varetype, mens Apples Airpods var den enkeltvare danskerne var mest interesseret i. I tråd med de to oplysninger så var Elgiganten de danske forbrugeres yndlings online-butik den fjerde fredag i november.

Det viser en opgørelse fra prissammenligningstjenesten Pricerunner.

Den viser også, at gennemsnittet af rabatterne lå på 19 procent.

"I løbet af Black Friday døgnet var mere end 1 million danskere inde på www.PriceRunner.dk for at lede efter Black Friday tilbud, og sammenligne priser. Det er næsten 30 procent flere end sidste år, og det er helt vildt,” siger Martin Andersen, der er direktør for PriceRunner i pressemeddelelsen.

Tjenesten oplyser desuden, at der efter midnat på Black Friday var 600.000 brugere inde for at sammenligne priser i løbet af halvanden time.

S: Digitale prisportaler skal reguleres

Socialdemokrateriet mener, at EU skal være med til at regulere online-prisportalerne for at skabe mere gennemsigtighed for brugerne.

Det skriver partiets medlem af Europaparlamentet Christel Schaldemose i et debatindlæg i Børsen.

"I dag er det både som virksomhed og som forbruger for svært at gennemskue, hvad virksomheden tjener, og forbrugeren sparer ved at bruge prisportalerne. For hvad der er sparet, er tjent," skriver Socialdemokraten i sit indlæg i erhvervsavisen.

Hun mener, at der skal ny lovgivning til som sikrer, at prisportalerne giver forbrugerne et retvisende billede af, hvor man for eksempel finder de billiste hotel- eller flybilletter.

Men det er ikke kun et problem for forbrugerne, skriver Schaldemose. Virksomhederne mangler nemlig også at få svar på, hvorfor deres produkter bliver rangeret som de gør.

Møde i Europarådet skal give minister stærkere mandat i copyright-forhandlinger

Danmarks Kultur- og Kirkeminister Mette Bock (LA) var i går til møde med Europaudvalget.

Formålet var at få udvidet det mandat, ministeren har fået af Folketinget til at forhandle med de øvrige ministre i EU om det såkaldte copyright-direktiv.

Det skriver ITWatch.

"Det mandat, jeg hentede for et års tid siden, er simpelthen ikke dækkende for det, der kommer til at ske (i forhandlingerne, red.), og derfor skal jeg selvfølgelig her tilbage for at få et udvidet mandat," siger Mette Bock til it-mediet.

Uber idømt millionbøde for datalæk

Den amerikanske transport-app Uber er blevet idømt bøder af både de britiske og hollandske myndigheder for datalæk tilbage i 2016.

Det skriver Reuters.

lækket skete efter, at Uber blev ramt af et hackerangreb, der berørte flere millioner brugere.

Oplysningerne indeholdt ifølge Reuters både navne, telefonnumre og e-mailadresser på brugerne af transport-appen.

Bøden fra de to myndigheder lyder på henholdsvis 385.000 pund og 600.000 euro. Det svarer i alt til omkring 7,7 millioner kroner.

WhatsApps fjerde direktør siger op efter opkøb af Facebook

Endnu en direktør har forladt beskedappen WhatsApp siden virksomheden blev købt af sociale mediegiganten Facebook.

Denne gang er det WhatsApps nu tidligere Chief Business Officer, Neeraj Arora, der har valgt at forlade virksomheden.

Det skriver The Telegraph, der oplyser, at Arora tidligere har været i spil som en mulig CEO for virksomheden bag den kendte besked-app.

"Tak, jan, Brian og hele WhatsApp-holdet for 7 mindeselsværdige år. Tiden er inde," skriver Aurora på twitter efter sin afgang.

Facebook købte appen i 2014 for 22 milliarder dollar eller, hvad der svarer til svimlende 144 milliarder kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere