Minus 80 millioner kroner i seneste regnskab: Online-kæden Nemlig.com taber flere og flere penge på ekspansiv strategi:

Den elektroniske dagligvareforretning Nemlig.com har røde tal på bundlinien – men det er helt efter planen

Stadigt flere danskere går på nettet, når der skal handles efter hverdagens fornødenheder, men det er ikke til at spotte endnu hos danske nemlig.coms bundlinje, som byder på et tab på 80 millioner kroner.

Det afspejler sig dog i omsætningen, som i seneste regnskab er vokset med 25 procent i forhold til forrige regnskabsår: i alt 1,3 milliarder kroner. Forrige regnskabsår løb dog kun over ti måneder og bød på en omsætningsvækst på 28 procent.

Det negative resultat er også forværret i forhold til forrige år, hvor underskuddet lød på i alt 64 millioner kroner.

Se også: Amazon kan være på trapperne med lancering i Norden: Registrerer helt nyt selskab i Sverige

De røde tal er dog led i en ekspansiv strategi, noterer Stefan Plenge, Nemlig.coms administrerende direktør, til Børsen:

"Vi kunne gøre Nemlig.com overskudsgivende nu, hvis det skulle være. Men det vil bare betyde, at der er en række projekter, vi ikke kan gennemføre i det tempo, vi ønsker. Derfor har vi valgt en anden strategi, der indtil videre skal løbe i tre år, men Anders og jeg kigger løbende på, hvad der er det rigtige."

I løbet af det seneste år er 200 nye ansatte stødt til virksomheden som nu tæller 830 medarbejdere, mens leveringsområderne er udvidet, så 55 procent af alle danske husstande kan få Nemlig-varer til hoveddøren.

Se også: Efter Nemlig.com-salgsrygter: "Ingen i hele verden har haft succes med at sælge dagligvarer på nettet efter den opskrift, som nemlig.com anvender"


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer & Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
"Nu hænger mit store maleri på 3 meter i længden og 1,80 meter i højden så her hos Danmarks Statistik"
"Den største ære er at give inspiration til andre mennesker. Jeg kan ikke forestille mig, at man kan opleve noget, der er mere smigrende for én selv som menneske end at være en inspiration for andre."
White paper
Sådan gør du dig klar til at skifte til cloud-løsninger
Med cloud-baseret infrastruktur har du mulighed for at kombinere høj pålidelighed med en skalerbar tilgang. Samtidig kan du sandsynligvis også reducere kompleksiteten i dit setup og dermed opnå mærkbare forbedring inden for sikkerhed og vedligeholdelse. Selve skiftet til cloud-baseret infrastruktur kan dog være kompliceret. Både for it, men også for den organisation og forretning der skal understøttes. I denne korte ebog kan du derfor få en række ideer og indspark til at sikre at din cloud-transformation er så effektiv og sikker som mulig.