Artikel top billede

Minus 80 millioner kroner i seneste regnskab: Online-kæden Nemlig.com taber flere og flere penge på ekspansiv strategi:

Den elektroniske dagligvareforretning Nemlig.com har røde tal på bundlinien – men det er helt efter planen

Stadigt flere danskere går på nettet, når der skal handles efter hverdagens fornødenheder, men det er ikke til at spotte endnu hos danske nemlig.coms bundlinje, som byder på et tab på 80 millioner kroner.

Det afspejler sig dog i omsætningen, som i seneste regnskab er vokset med 25 procent i forhold til forrige regnskabsår: i alt 1,3 milliarder kroner. Forrige regnskabsår løb dog kun over ti måneder og bød på en omsætningsvækst på 28 procent.

Det negative resultat er også forværret i forhold til forrige år, hvor underskuddet lød på i alt 64 millioner kroner.

Se også: Amazon kan være på trapperne med lancering i Norden: Registrerer helt nyt selskab i Sverige

De røde tal er dog led i en ekspansiv strategi, noterer Stefan Plenge, Nemlig.coms administrerende direktør, til Børsen:

"Vi kunne gøre Nemlig.com overskudsgivende nu, hvis det skulle være. Men det vil bare betyde, at der er en række projekter, vi ikke kan gennemføre i det tempo, vi ønsker. Derfor har vi valgt en anden strategi, der indtil videre skal løbe i tre år, men Anders og jeg kigger løbende på, hvad der er det rigtige."

I løbet af det seneste år er 200 nye ansatte stødt til virksomheden som nu tæller 830 medarbejdere, mens leveringsområderne er udvidet, så 55 procent af alle danske husstande kan få Nemlig-varer til hoveddøren.

Se også: Efter Nemlig.com-salgsrygter: "Ingen i hele verden har haft succes med at sælge dagligvarer på nettet efter den opskrift, som nemlig.com anvender"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere