Artikel top billede

(Foto: Jacob Ø. Wittorff)

Minus 80 millioner kroner i seneste regnskab: Online-kæden Nemlig.com taber flere og flere penge på ekspansiv strategi:

Den elektroniske dagligvareforretning Nemlig.com har røde tal på bundlinien – men det er helt efter planen

Stadigt flere danskere går på nettet, når der skal handles efter hverdagens fornødenheder, men det er ikke til at spotte endnu hos danske nemlig.coms bundlinje, som byder på et tab på 80 millioner kroner.

Det afspejler sig dog i omsætningen, som i seneste regnskab er vokset med 25 procent i forhold til forrige regnskabsår: i alt 1,3 milliarder kroner. Forrige regnskabsår løb dog kun over ti måneder og bød på en omsætningsvækst på 28 procent.

Det negative resultat er også forværret i forhold til forrige år, hvor underskuddet lød på i alt 64 millioner kroner.

Se også: Amazon kan være på trapperne med lancering i Norden: Registrerer helt nyt selskab i Sverige

De røde tal er dog led i en ekspansiv strategi, noterer Stefan Plenge, Nemlig.coms administrerende direktør, til Børsen:

"Vi kunne gøre Nemlig.com overskudsgivende nu, hvis det skulle være. Men det vil bare betyde, at der er en række projekter, vi ikke kan gennemføre i det tempo, vi ønsker. Derfor har vi valgt en anden strategi, der indtil videre skal løbe i tre år, men Anders og jeg kigger løbende på, hvad der er det rigtige."

I løbet af det seneste år er 200 nye ansatte stødt til virksomheden som nu tæller 830 medarbejdere, mens leveringsområderne er udvidet, så 55 procent af alle danske husstande kan få Nemlig-varer til hoveddøren.

Se også: Efter Nemlig.com-salgsrygter: "Ingen i hele verden har haft succes med at sælge dagligvarer på nettet efter den opskrift, som nemlig.com anvender"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere