Artikel top billede

(Foto: Jacob Ø. Wittorff)

Minus 80 millioner kroner i seneste regnskab: Online-kæden Nemlig.com taber flere og flere penge på ekspansiv strategi:

Den elektroniske dagligvareforretning Nemlig.com har røde tal på bundlinien – men det er helt efter planen

Stadigt flere danskere går på nettet, når der skal handles efter hverdagens fornødenheder, men det er ikke til at spotte endnu hos danske nemlig.coms bundlinje, som byder på et tab på 80 millioner kroner.

Det afspejler sig dog i omsætningen, som i seneste regnskab er vokset med 25 procent i forhold til forrige regnskabsår: i alt 1,3 milliarder kroner. Forrige regnskabsår løb dog kun over ti måneder og bød på en omsætningsvækst på 28 procent.

Det negative resultat er også forværret i forhold til forrige år, hvor underskuddet lød på i alt 64 millioner kroner.

Se også: Amazon kan være på trapperne med lancering i Norden: Registrerer helt nyt selskab i Sverige

De røde tal er dog led i en ekspansiv strategi, noterer Stefan Plenge, Nemlig.coms administrerende direktør, til Børsen:

"Vi kunne gøre Nemlig.com overskudsgivende nu, hvis det skulle være. Men det vil bare betyde, at der er en række projekter, vi ikke kan gennemføre i det tempo, vi ønsker. Derfor har vi valgt en anden strategi, der indtil videre skal løbe i tre år, men Anders og jeg kigger løbende på, hvad der er det rigtige."

I løbet af det seneste år er 200 nye ansatte stødt til virksomheden som nu tæller 830 medarbejdere, mens leveringsområderne er udvidet, så 55 procent af alle danske husstande kan få Nemlig-varer til hoveddøren.

Se også: Efter Nemlig.com-salgsrygter: "Ingen i hele verden har haft succes med at sælge dagligvarer på nettet efter den opskrift, som nemlig.com anvender"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere