Artikel top billede

Amazon kan være på trapperne med lancering i Norden: Registrerer helt nyt selskab i Sverige

Amazons store nordiske indtog ser ud til at rykke tættere på. Amazon har netop registreret et nyt selskab i Sverige

Meget peger på, at Amazon inden for kort tid kan gøre sit indtog i Sverige.

Dermed kan Sverige blive det første land i Norden, hvor detailhandlen bliver kastet ud i direkte konkurrence med Amazon.

For ifølge dokumenter, som det svenske erhvervsmedie DI Digital har fået indsigt i, har Amazon nu etableret et nyt selskab i Sverige. Det drejer sig om koncernselskabet Amazon Business EU.

Selskabet, der har hovedsæde i Luxembourg, blev officielt registreret i Sverige 13. september i år.

B2B-forretning

Amazon Business EU er den europæiske arm af Amazons hastigt voksende B2B markedsplads, Amazon Business.

Amazon Business blev lanceret i 2015, og Amazons B2B forretning er i dag tilstede i otte lande, og i USA bliver den anvendt af knap halvdelen af de 100 største virksomheder, skriver DI Digital.

DI Digital har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Amazon.

Læs også: Amazons nordiske ekspansion er udskudt: ”Har svært ved at finde de rette mennesker”

Rygterne om Amazons indtog i Skandinavien har været tiltagende gennem det seneste år, og flere kilder har tidligere oplyst til DI Digital, at Amazon kan være klar til at lancere sin svenske tjeneste i forbindelse med den store internationale shoppingdag Black Friday.

Problemer med at rekruttere

Senest har kilder dog oplyst til DI Digital, at Amazon har haft problemer med at rekruttere folk med de nødvendige kompetencer, hvilket kan betyde, at lanceringen muligvis først vil finde sted i 2019.

Rygterne begyndte tilbage i marts, da DI Digital kunne viderebringe vedholdende rygter om Amazons indtog, der florerede i svenske e-handelskredse, og allerede i 2017 opkøbte Amazon det svenske domæne Amazon.se.

Domænet havde sin 1998 været ejet af en i dag 60-årig svensk kvinde, der modtog 5,9 millioner svenske kroner for domænet.

Læs også: 60-årig svensk kvinde ejede værdifuldt Amazon-domæne: Så mange millioner tjente hun på at sælge det

Rygter om dansk lancering

Ifølge rygterne skulle den svenske lancering været et led i en større nordisk lancering, der også inkluderer Danmark.

“De [Amazon, red] kommer til at åbne i Sverige, Danmark og Finland samtidig og tilbyde gratis udbringning og levering fra dag til dag,” sagde Hans Otterling fra kapitalfonden Northzone til DI Digital tilbage i marts.

Læs også:
Stor dansk webshop om Amazons mulige entre i Danmark: "Nogle webshops kommer til at dø"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere