Artikel top billede

Kommission: Russisk aktør lænsede Facebook for tre milliarder datapunkter dagligt

Facebook-høring afslører, at storstilet russisk misbrug foregik på daglig basis.

Nøglemedarbejdere fra Facebook stod tirsdag 28. november skoleret overfor et internationalt panel af sikkerheds- og lovgivningsmyndigheder. Det skriver CBS News.

Her var ni nationale myndigheder repræsenteret i det såkaldte ’Grand International Committee’, en undersøgelseskommission med det formål, at kulegrave det sociale medies rolle i spredningen af misinformation og påvirkning af valg.

I rådet er repræsentanter fra Storbritannien, Frankrig, Belgien, Irland, Letland, Brazilien, Argentina, Canada og Singapore. Facebooks CEO Mark Zuckerberg blev også inviteret, men dukkede ikke op – i hans sted troppede Facebook VP for public policy, Richard Allan, op.

Her skulle Facebook stå til ansvar for nyligt lækkede dokumenter om Facebooks håndtering af formodet misbrug af personfølsomme oplysninger.

Se også: Er danskere ramt af kæmpe Facebook-hack? Det vil Facebook ikke svare på

Storstilet russisk misbrug

Under høringen lod den britiske repræsentant, parlamentsmedlem og underhusets formand for kultur, medie og sport, Damian Collins vide, at han sidder med kompromitterende materiale i ’offentlighedens interesse’.

Dokumenterne blev tvunget frem igennem denne uges usædvanlige juridiske spil mellem underhuset og en tidligere Facebook app-partnerer.

Særligt inkriminerende er en intern whistleblower melding om, at russiske aktører udøvede storstilet misbrug af platformen.

”I oktober 2014 orienterede en ingeniør fra Facebook selskabet om, at en aktør med russisk IP-adresse udnyttede en Pinterest API-nøgle til at hive tre milliarder datapunkter dagligt,” lød det fra Damian Collins, som efterfølgende afhørte Richard Allan om, hvorfor myndighederne ikke blev underrettet.

Richard Allan valgte ikke at svare.

En talsperson fra Facebook har siden overfor CBS bemærket, at Damian Collins’ citat er taget ud af en kontekst.

”De ingeniørers bekymringer har efterfølgende undersøgt sagen nærmere og har ikke fundet bevis på specifik russisk aktivitet”, lyder det officielle svar fra Facebook.

Se også: Facebook kan have mistet én million europæiske brugere som følge af GDPR
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere