Artikel top billede

(Foto: Computerworld / Niels de Boissezon)

Kommission: Russisk aktør lænsede Facebook for tre milliarder datapunkter dagligt

Facebook-høring afslører, at storstilet russisk misbrug foregik på daglig basis.

Nøglemedarbejdere fra Facebook stod tirsdag 28. november skoleret overfor et internationalt panel af sikkerheds- og lovgivningsmyndigheder. Det skriver CBS News.

Her var ni nationale myndigheder repræsenteret i det såkaldte ’Grand International Committee’, en undersøgelseskommission med det formål, at kulegrave det sociale medies rolle i spredningen af misinformation og påvirkning af valg.

I rådet er repræsentanter fra Storbritannien, Frankrig, Belgien, Irland, Letland, Brazilien, Argentina, Canada og Singapore. Facebooks CEO Mark Zuckerberg blev også inviteret, men dukkede ikke op – i hans sted troppede Facebook VP for public policy, Richard Allan, op.

Her skulle Facebook stå til ansvar for nyligt lækkede dokumenter om Facebooks håndtering af formodet misbrug af personfølsomme oplysninger.

Se også: Er danskere ramt af kæmpe Facebook-hack? Det vil Facebook ikke svare på

Storstilet russisk misbrug

Under høringen lod den britiske repræsentant, parlamentsmedlem og underhusets formand for kultur, medie og sport, Damian Collins vide, at han sidder med kompromitterende materiale i ’offentlighedens interesse’.

Dokumenterne blev tvunget frem igennem denne uges usædvanlige juridiske spil mellem underhuset og en tidligere Facebook app-partnerer.

Særligt inkriminerende er en intern whistleblower melding om, at russiske aktører udøvede storstilet misbrug af platformen.

”I oktober 2014 orienterede en ingeniør fra Facebook selskabet om, at en aktør med russisk IP-adresse udnyttede en Pinterest API-nøgle til at hive tre milliarder datapunkter dagligt,” lød det fra Damian Collins, som efterfølgende afhørte Richard Allan om, hvorfor myndighederne ikke blev underrettet.

Richard Allan valgte ikke at svare.

En talsperson fra Facebook har siden overfor CBS bemærket, at Damian Collins’ citat er taget ud af en kontekst.

”De ingeniørers bekymringer har efterfølgende undersøgt sagen nærmere og har ikke fundet bevis på specifik russisk aktivitet”, lyder det officielle svar fra Facebook.

Se også: Facebook kan have mistet én million europæiske brugere som følge af GDPR
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere