Artikel top billede

Trådløs forbindelse der virker: Googles ’Fast Pair’ slutter automatisk dit headset til dine enheder

Googles automatiske bluetooth-opkobling, døbt 'Fast Pair', vinder indpas i både smartphones, tablets og ChromeBook.

Trådløs frihed har sin pris, når det gælder lyd. Parringen mellem det trådløse headset er ofte besværlig, når der skiftes mellem hjemmets enheder.

Det agter Google at gøre noget ved, med en teknologi kaldet ’Fast Pair’.

Teknologien vil, hvis den understøttes af headsetet eller højttaleren, gøre, at der kan skiftes sømløst mellem at streame musik fra Google-enheder som smartphones eller tablets tilknyttet den samme brugerkonto.

Det skriver selskabet på sin Android-blog.

Før dit headset til mobilen og få automatisk tilslutning – en løsning der minder om Apples AirPod løsning til selskabets iOS og MacOS enheder.

Læs også: Kæmpe gennembrud for trådløs strøm: Det vælter frem med nye løsninger

Fast Pair funktionaliteten blev oprindeligt indført i oktober, med et enkelt headset fra JayBird (JayBird Tarah), men bliver denne uge gjort mere relevant med understøttelse fra andre producenter som Googles egne Pixel Buds samt nyheder fra Libratone, Plantronics, Anker og Bose.

Næste år udvides Fast Pair funktionerne yderlige med en kommende Chromebook support.

Google oplyser, at der i partnerskab med komponentproducenter som Airoha, BES og Qualcomm arbejdes på at etablere udviklingskits til Fast Pair understøttelse.

Se også: Så billigt kan det gøres: Xiaomi lancerer trådløs Apple Airpod rival til to hundrede kroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere