Artikel top billede

Trådløs forbindelse der virker: Googles ’Fast Pair’ slutter automatisk dit headset til dine enheder

Googles automatiske bluetooth-opkobling, døbt 'Fast Pair', vinder indpas i både smartphones, tablets og ChromeBook.

Trådløs frihed har sin pris, når det gælder lyd. Parringen mellem det trådløse headset er ofte besværlig, når der skiftes mellem hjemmets enheder.

Det agter Google at gøre noget ved, med en teknologi kaldet ’Fast Pair’.

Teknologien vil, hvis den understøttes af headsetet eller højttaleren, gøre, at der kan skiftes sømløst mellem at streame musik fra Google-enheder som smartphones eller tablets tilknyttet den samme brugerkonto.

Det skriver selskabet på sin Android-blog.

Før dit headset til mobilen og få automatisk tilslutning – en løsning der minder om Apples AirPod løsning til selskabets iOS og MacOS enheder.

Læs også: Kæmpe gennembrud for trådløs strøm: Det vælter frem med nye løsninger

Fast Pair funktionaliteten blev oprindeligt indført i oktober, med et enkelt headset fra JayBird (JayBird Tarah), men bliver denne uge gjort mere relevant med understøttelse fra andre producenter som Googles egne Pixel Buds samt nyheder fra Libratone, Plantronics, Anker og Bose.

Næste år udvides Fast Pair funktionerne yderlige med en kommende Chromebook support.

Google oplyser, at der i partnerskab med komponentproducenter som Airoha, BES og Qualcomm arbejdes på at etablere udviklingskits til Fast Pair understøttelse.

Se også: Så billigt kan det gøres: Xiaomi lancerer trådløs Apple Airpod rival til to hundrede kroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere