Artikel top billede

Kæmpe gennembrud for trådløs strøm: Det vælter frem med nye løsninger

Der er fuld fart på udbredelsen af løsninger til trådløs opladning af blandt andet smartphones og smartwatches.

Der var engang, hvor man skulle bruge en oplader med kabel for at kunne få strøm på sin smartphone.

Sådan kan det meget vel komme til at lyde i it-historiebøgerne om ganske få år. Det vrimler nemlig frem med løsninger og teknologier inden for trådløs strøm.

Markedet for trådløs strøm voksede alene i 2017 med 40 procent på verdensplan.

500 millioner enheder med trådløs opladning blev sendt ud på markedet i løbet af året.

Det skriver analysefirmaet IHS Markit, der kan fortælle, at det i høj grad er smartphones og wearables, der driver væksten.

“Det var primært mobiltelefoner, der sikrede den stærke vækst i trådløs strøm-teknologi i 2017, efter at Samsung lagde ud med sit flagskib, Galaxy S8-smartphonen, i april 2017."

"Apple fulgte efter i november 2017 og tilføjede teknologien til sine nye iPhone-enheder, inklusiv iPhone 8 og 8 Plus.”

Samtidig er wearables og måske især smartwatches med til at fremme trådløs opladning yderligere, lyder det fra analysefirmaet. 

“Apple Watch, der har haft en proprietær, lav-frekvens oplader-løsning siden lanceringen i 2015, førte an inden for trådløs opladning i kategorien wearables i 2017,” skriver IHS Markit.

Der er dog også et stort marked for trådløs strøm til mere simple apparater. Eksempelvis kan IHS Markit fortælle, at der i 2026 vil blive sendt 100 millioner elektriske tandbørster med trådløs opladning på markedet.

Der er nu én dominerende standard

Analysefirmaet skriver samtidig, at flere forbrugere er blevet bevidste om mulighederne med trådløs strøm - der er nu en 'awareness' på over 80 procent i alle regioner.

Det ventes at stige yderligere med blandt andet Apples satsning på området, men samtidig er det endnu kun 29 procent af forbrugerne, der rent faktisk anvender løsninger til trådløs opladning. Brugen forventes derfor at stige markant i de kommende år.

“Det er ikke så overraskende, at brugen af trådløs opladning stadig er relativt begrænset, da teknologien til trådløs opladning i flagskib-smartphones fra Samsung og Apple først blev tilgængelig i 2017,” lyder det fra Victoria Fodale, senioranalytiker hos IHS Markit.

Hun påpeger, at det tidligere har været en udfordring, at der eksisterede flere standarder til trådløs opladning, men at standarden Qi nu ser ud til have vundet kampen - og at den vil finde vej til endnu flere smartphones i år.

Læs også:

Endelig viser trådløs strøm tænder: Nu kommer trådløs opladning buldrende til alle dine it-enheder

Nu kommer den nye WiFi-standard: Det skal du vide om WiFi 802.11ax




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere