Artikel top billede

Morgen-briefing: Windows 7 på vej i graven: 14 måneder til supporten udløber / Episerver og Digizuite indgår strategisk samarbejde / Ingen julegaver til ansatte i Struer

Episerver og Digizuite indgår strategisk samarbejde. Windows 7 på vej i graven: 14 måneder til supporten udløber. Ingen julegaver til ansatte i Struer. Microsoft overhaler Apple - igen. Endnu et land dropper samarbejde med Huawei. Google-topchef skal forsvare kinesisk projekt i næste uge.

Godmorgen her fra Computerworld. Her får du overblikket over dagens it-nyheder.

Windows 7 på vej i graven: 14 måneder til supporten udløber

Den populære Windows 7 stirrer nu direkte ned i afgrunden. I hvert fald har Microsoft nu sat en dato på, hvornår support og nye patches stopper til styresystemet.

Det skriver Computerworld amerikanske søstermedie.

14. januar 2022 stopper den generelle support og patches til Windows 7.

Allerede i april måned næste år tyder det på, at Microsoft stopper med at udsende sikkerhedsopdateringer. Medmindre de er blevet opdateret og kan sendes ud med den såkaldte SHA-2 algoritme.

Om 14 måneder fra nu, nemlig 14. januar 2020, vil Microsoft angiveligt udsende den sidste gratis sikkerhedopdatering til Windows 7 og dermed tæller uret ned til, at brugerne gratis kan fortsætte med styresystemet.

Episerver og Digizuite indgår strategisk samarbejde

Softwarevirksomhederne Episerver og Digizuite slår sig nu sammen i et nyt samarbejde.

“Både Episerver og Digizuite vækster hurtigt, og ambitionen er at accelerere væksten ved at samarbejde globalt. Digizuite’s DAM-software gør virksomheder mere konkurrencedygtige gennem automatiserede content processer, brand compliance og kortere time-to-market,” siger Søren Skovbølling, bestyrelsesformand hos Digizuite, om det nye samarbejde i en pressemeddelelse.

De to virksomheder mener, at samarbejdet kan hjælpe kunderne til at spare tid og ressourcer, når de bruger virksomhedernes services.

Ifølge virksomhederne vil kundeoplevelser i 2020 være vigtigere for kunderne end både pris og kvalitet. Det håber man på at kunne imødekomme med det nye samarbejde.

Ingen julegaver til ansatte i Struer

Der bliver ingen julegaver til de ansatte i Struer Kommune i år. I hvert fald ikke fra nogen af kommunens leverandører.

Det fortæller kommunaldirektøren til Dagbladet Holstebro-Struer.

Beslutningen kommer i kølvandet på den stort omtalte Atea-sag, hvor flere er blevet dømt for at modtage og give bestikkelse til offentligt ansatte.

"Vi skrev i sommer til vores medarbejdere i forbindelse med den her Atea-sag, hvor der var snak om bestikkelse af offentligt ansatte. Vi skrev, at vi skulle huske at holde stien ren, og at vi af den grund havde besluttet, at vi ikke modtager julegaver," siger kommunaldirektør Mads Gammelmark til lokalavisen.

Han forklarer, at kommunen heller ikke kommer til at operere med nogen bagatelgrænse.

Ifølge Dagbladet Holstebro-Struer må hjemmeplejepersonalet dog stadig godt modtage en beskeden julehilsen fra dem, de yder omsog for.

Microsoft overhaler Apple - igen

Microsoft har overhalet konkurrenten Apple i markedsværdi med hele tre milliarder dollar.

Det skriver Reuters.

Men det er ikke mere end få dage siden, at Microsoft også overhalede Apple i markedsværdi. Førringen holdt dog ikke mere end et par timer, før Apple igen blev det mest værdifulde teknologiselskab på børsen.

Markedsværdien for Microsoft endte på 848 milliarder dollar efter springet foran Apple.

IPhone-producenten gjorde sig dog bemærket for for fire måneder siden ved at blive det første amerikanske selskab med en markedsværdi på over 1 billioner dollar.

Apple har ligget foran Microsoft siden 2010, hvor der for alvor kom gang i markedet for iPhones.

Endnu et land dropper samarbejde med Huawei

Det er det New Zealandske mobilselskab Spark, der har fået forbud fra landets efterretningstjeneste mod at bruge udstyr fra Huawei til den planlagte 5G opgradering.

Det skriver The Telegraph.

Dermed tilslutter New Zealand sig de øvrige lande, der heller ikke vil samarbejde med den kinesiske elektronikproducent af frygt for at blive overvåget af den kinesiske regering.

Kinas udenrigsministerium har udtrykt "alvorlig bekymring" over beslutningen fra New Zealand.

"Det økonomiske og handelssamarbejde mellem Kina og New Zealand er af natur til fordel for begge parter," lød det ifølge The Telegraph fra en talsmand fra ministeriet til et pressemøde.

Google-topchef skal forsvare kinesisk projekt i næste uge

Googles CEO, Sundar Pichai, skal 5. december forklare selskabets beslutning om at bygge en censoreret søgemaskine til Kina for den amerikanske kongres.

Det skriver The Verge.

Beslutningen om at lave en censureret udgave af den populære søgemaskine, har været udsat for en del kritik fra flere sider. Blandt andet fra Googles egne medarbejdere.

Google har forsøgt tidligere at komme ind på det kinesiske marked, men måtte trække sig igen.

Nu forsøger søgegiganten sig så igen med en søgemaskine, der blokerer for de resultater, som den kinesiske regering ikke billiger.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere