Stifter bliver arbejdende bestyrelsesformand:Michael Holm stopper som direktør for Systematic

Artikel top billede

Ny service til 25.000 kroner kan bryde ind i låste iPhones og andre smartphones

Virksomheden DriveSavers reklamerer med en ny service, der påstår, at den kan genskabe data fra låste smartphones og iPhones, der ellers er kendt for at være betydelig svære at komme ind i.

For den nette sum af 3.900 dollars, eller hvad der svarer til omkring 25.800 kroner, påstår virksomheden DriveSavers, at den kan genskabe data fra låste smartphones uden om password-beskyttelsen.

Servicen går under navnet Passcode Lockout Data Recovery og henvender sig til personer, der har glemt deres kodeord eller ønsker adgang til en smartphone eller tablet fra et familiemedlem, der er gået bort.

Det skriver The Verge.

Ifølge DriveSavers er der andre af sådanne services, men de bliver kun tilbudt myndigheder, og denne er, efter virksomhedens udmelding, den første målrettet almindelige brugere.

Læs også: Test: Sådan er Apples 20.000 kroners iPad Pro 12,9 i brug

Ud over de omkring 25.000 kroner skal du også levere et bevis for, at du (eller et afdødt familiemedlem) ejer telefonen, inden DriveSavers vil låse den op og hente data.

"Afhængig af situationen, spørger vi muligvis om dødscertifikater, skifteretsattester, retslige dokumenter eller andre juridiske dokumenter," skriver en talsmand fra DriveServers til The Verge.

Virksomheden ønsker ikke at forklare, hvordan den er i stand til at komme forbi sikkerhedsprotokollerne i for eksempel iOS, som selv FBI, ifølge The Verge, har svært ved at bryde igennem.

Passwords er krypteret på en iPhone således, at selv Apple skulle have svært ved at komme ind på telefonen, hvis den er lukket ned. Dermed burde det være tæt på umuligt at få adgang til data, hvis det da ikke er gemt i skyen og du har en rensagskendelse.

DriverSavers kan angiveligt hente data fra iOS-enheder og Windows-maksiner samt Android-enheder fra producenter som Huawei, Lenovo, LG og ZTE.

The Verge har ikke direkte kunnet verificere, om servicen fra DriveSavers rent faktisk kan, hvad den påstår.

Læs også: Test: Apples iPhone Xr - missionen lykkes for Apple denne gang
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere