Artikel top billede

Ny service til 25.000 kroner kan bryde ind i låste iPhones og andre smartphones

Virksomheden DriveSavers reklamerer med en ny service, der påstår, at den kan genskabe data fra låste smartphones og iPhones, der ellers er kendt for at være betydelig svære at komme ind i.

For den nette sum af 3.900 dollars, eller hvad der svarer til omkring 25.800 kroner, påstår virksomheden DriveSavers, at den kan genskabe data fra låste smartphones uden om password-beskyttelsen.

Servicen går under navnet Passcode Lockout Data Recovery og henvender sig til personer, der har glemt deres kodeord eller ønsker adgang til en smartphone eller tablet fra et familiemedlem, der er gået bort.

Det skriver The Verge.

Ifølge DriveSavers er der andre af sådanne services, men de bliver kun tilbudt myndigheder, og denne er, efter virksomhedens udmelding, den første målrettet almindelige brugere.

Læs også: Test: Sådan er Apples 20.000 kroners iPad Pro 12,9 i brug

Ud over de omkring 25.000 kroner skal du også levere et bevis for, at du (eller et afdødt familiemedlem) ejer telefonen, inden DriveSavers vil låse den op og hente data.

"Afhængig af situationen, spørger vi muligvis om dødscertifikater, skifteretsattester, retslige dokumenter eller andre juridiske dokumenter," skriver en talsmand fra DriveServers til The Verge.

Virksomheden ønsker ikke at forklare, hvordan den er i stand til at komme forbi sikkerhedsprotokollerne i for eksempel iOS, som selv FBI, ifølge The Verge, har svært ved at bryde igennem.

Passwords er krypteret på en iPhone således, at selv Apple skulle have svært ved at komme ind på telefonen, hvis den er lukket ned. Dermed burde det være tæt på umuligt at få adgang til data, hvis det da ikke er gemt i skyen og du har en rensagskendelse.

DriverSavers kan angiveligt hente data fra iOS-enheder og Windows-maksiner samt Android-enheder fra producenter som Huawei, Lenovo, LG og ZTE.

The Verge har ikke direkte kunnet verificere, om servicen fra DriveSavers rent faktisk kan, hvad den påstår.

Læs også: Test: Apples iPhone Xr - missionen lykkes for Apple denne gang
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere