Artikel top billede

Foto: Politiet

Rigspolitiet klar med kæmpe it-udbud: Leder efter banebrydende it-system til flere hundrede millioner kroner

Ordensmagten står parat med portemonnæen og leder i øjeblikket efter et nyt system til understøttelse af politiets operative disponeringsopgaver. Udbudsmaterialet viser, at man forventer at betale flere hundrede millioner kroner for systemet.

Politiet eftersøger i øjeblikket et nyt it-system til at samle, bearbejde og præsentere information på landets vagtcentraler.

Det viser udbudsinformation fra EU's udbudsdatabase.

Hvis den rigtige leverandør melder sig på banen, har man hos politiet afsat et sted mellem 200 og 325 millioner kroner til projektet.

Systemet "skal give dansk politi en samlet it-understøttelse af politiets operative disponeringsopgaver."

"Løsningen skal samle, bearbejde og præsentere information i et overskueligt situationsoverblik på landets vagtcentraler, i lokale, regionale og nationale stabe samt i situations- og operationscentre," skrives der således i udbuddet, der blev offentliggjort i slutningen af november.

Læs mere her: Politiet holder liv i udskældt it-system fra 1997: "Vi har ved selvsyn og i dialog med kollegerne konstateret, at systemet ikke er så ringe"

Systemet skal altså bidrage til, at politiet bliver skarpere og får et bedre grundlag at træffe beslutninger udfra.

I udbudsmaterialet peger man fra udbyderen side på tre områder, som systemet skal forbedre.

Det drejer sig således om at styrke disponeringen i dansk politi via en national operativ disponeringsplatform, at styrke det danske politis operative parathed i forhold til større uvarslede hændelser og så skal systemet styrke af beslutningsgrundlaget og skabe bedre samarbejde på tværs.

Læs mere her: Politiet har haft rod med backup-løsning: Gemte ulovligt nummerpladedata i dobbelt så lang tid som tilladt

Det er altså ikke kun til den daglige drift, at systemet skal kunne benyttes.

Der lægges i udbudsmaterialet tydeligt vægt på, at man skal kunne bruge det ved større hændelser.

"Løsningen skal kunne anvendes både i den daglige disponering i politikredsene og ved større hændelser," skriver man fra politiets side.

Indtil videre leder man hos Politiet efter tre leverandører, der kan kæmpe om opgaven.

De udvælges efter den første deadline, der ligger 8. januar næste år.

Læs mere her: Rigspolitiet opruster massivt på antallet af it-medarbejdere: “Vi er i gang med en massiv it-transformation af hele politiet”

Læs mere her: CIO Lars Ole Dybdal har taget kæmpe-opgøret med CSC's evighedskontrakter: "Den måde, som et moderne politi fungerer og i højere grad kommer til at fungere på, er dybt afhængigt af it"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere