Foto: Politiet

Rigspolitiet klar med kæmpe it-udbud: Leder efter banebrydende it-system til flere hundrede millioner kroner

Ordensmagten står parat med portemonnæen og leder i øjeblikket efter et nyt system til understøttelse af politiets operative disponeringsopgaver. Udbudsmaterialet viser, at man forventer at betale flere hundrede millioner kroner for systemet.

Politiet eftersøger i øjeblikket et nyt it-system til at samle, bearbejde og præsentere information på landets vagtcentraler.

Det viser udbudsinformation fra EU's udbudsdatabase.

Hvis den rigtige leverandør melder sig på banen, har man hos politiet afsat et sted mellem 200 og 325 millioner kroner til projektet.

Systemet "skal give dansk politi en samlet it-understøttelse af politiets operative disponeringsopgaver."

"Løsningen skal samle, bearbejde og præsentere information i et overskueligt situationsoverblik på landets vagtcentraler, i lokale, regionale og nationale stabe samt i situations- og operationscentre," skrives der således i udbuddet, der blev offentliggjort i slutningen af november.

Læs mere her: Politiet holder liv i udskældt it-system fra 1997: "Vi har ved selvsyn og i dialog med kollegerne konstateret, at systemet ikke er så ringe"

Systemet skal altså bidrage til, at politiet bliver skarpere og får et bedre grundlag at træffe beslutninger udfra.

I udbudsmaterialet peger man fra udbyderen side på tre områder, som systemet skal forbedre.

Det drejer sig således om at styrke disponeringen i dansk politi via en national operativ disponeringsplatform, at styrke det danske politis operative parathed i forhold til større uvarslede hændelser og så skal systemet styrke af beslutningsgrundlaget og skabe bedre samarbejde på tværs.

Læs mere her: Politiet har haft rod med backup-løsning: Gemte ulovligt nummerpladedata i dobbelt så lang tid som tilladt

Det er altså ikke kun til den daglige drift, at systemet skal kunne benyttes.

Der lægges i udbudsmaterialet tydeligt vægt på, at man skal kunne bruge det ved større hændelser.

"Løsningen skal kunne anvendes både i den daglige disponering i politikredsene og ved større hændelser," skriver man fra politiets side.

Indtil videre leder man hos Politiet efter tre leverandører, der kan kæmpe om opgaven.

De udvælges efter den første deadline, der ligger 8. januar næste år.

Læs mere her: Rigspolitiet opruster massivt på antallet af it-medarbejdere: “Vi er i gang med en massiv it-transformation af hele politiet”

Læs mere her: CIO Lars Ole Dybdal har taget kæmpe-opgøret med CSC's evighedskontrakter: "Den måde, som et moderne politi fungerer og i højere grad kommer til at fungere på, er dybt afhængigt af it"

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Lars Engbork klar til at komme i gang som ny topchef for Visma E-conomic: "Vi har allerede lagt en plan for fremtiden"
Interview: Den nye direktør for Visma e-conomic havde for få måneder siden ikke regnet med, at han skulle overtage posten som CEO efter Mads Rebsdorf, der efter 10 år hos Visma er skiftet til en toppost hos norske Kahoot.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Vælg den rigtige løsning til produktion af forretningsdokumenter
ERP-løsninger er fremragende til at give overblik og holde rede på forretningskritiske data – men omvendt notorisk ufleksible og svære at anvende til udformning og tilpasning af rapporter og forretningsdokumenter. I denne hvidbog kan du læse en grundig gennemgang af fordele og ulemper ved de tre dominerende løsninger på markedet, der bygger bro mellem ERP og dokumenthåndtering.