Artikel top billede

Foto: Politiet

Rigspolitiet klar med kæmpe it-udbud: Leder efter banebrydende it-system til flere hundrede millioner kroner

Ordensmagten står parat med portemonnæen og leder i øjeblikket efter et nyt system til understøttelse af politiets operative disponeringsopgaver. Udbudsmaterialet viser, at man forventer at betale flere hundrede millioner kroner for systemet.

Politiet eftersøger i øjeblikket et nyt it-system til at samle, bearbejde og præsentere information på landets vagtcentraler.

Det viser udbudsinformation fra EU's udbudsdatabase.

Hvis den rigtige leverandør melder sig på banen, har man hos politiet afsat et sted mellem 200 og 325 millioner kroner til projektet.

Systemet "skal give dansk politi en samlet it-understøttelse af politiets operative disponeringsopgaver."

"Løsningen skal samle, bearbejde og præsentere information i et overskueligt situationsoverblik på landets vagtcentraler, i lokale, regionale og nationale stabe samt i situations- og operationscentre," skrives der således i udbuddet, der blev offentliggjort i slutningen af november.

Læs mere her: Politiet holder liv i udskældt it-system fra 1997: "Vi har ved selvsyn og i dialog med kollegerne konstateret, at systemet ikke er så ringe"

Systemet skal altså bidrage til, at politiet bliver skarpere og får et bedre grundlag at træffe beslutninger udfra.

I udbudsmaterialet peger man fra udbyderen side på tre områder, som systemet skal forbedre.

Det drejer sig således om at styrke disponeringen i dansk politi via en national operativ disponeringsplatform, at styrke det danske politis operative parathed i forhold til større uvarslede hændelser og så skal systemet styrke af beslutningsgrundlaget og skabe bedre samarbejde på tværs.

Læs mere her: Politiet har haft rod med backup-løsning: Gemte ulovligt nummerpladedata i dobbelt så lang tid som tilladt

Det er altså ikke kun til den daglige drift, at systemet skal kunne benyttes.

Der lægges i udbudsmaterialet tydeligt vægt på, at man skal kunne bruge det ved større hændelser.

"Løsningen skal kunne anvendes både i den daglige disponering i politikredsene og ved større hændelser," skriver man fra politiets side.

Indtil videre leder man hos Politiet efter tre leverandører, der kan kæmpe om opgaven.

De udvælges efter den første deadline, der ligger 8. januar næste år.

Læs mere her: Rigspolitiet opruster massivt på antallet af it-medarbejdere: “Vi er i gang med en massiv it-transformation af hele politiet”

Læs mere her: CIO Lars Ole Dybdal har taget kæmpe-opgøret med CSC's evighedskontrakter: "Den måde, som et moderne politi fungerer og i højere grad kommer til at fungere på, er dybt afhængigt af it"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere