Artikel top billede

Foto: Politiet

Rigspolitiet klar med kæmpe it-udbud: Leder efter banebrydende it-system til flere hundrede millioner kroner

Ordensmagten står parat med portemonnæen og leder i øjeblikket efter et nyt system til understøttelse af politiets operative disponeringsopgaver. Udbudsmaterialet viser, at man forventer at betale flere hundrede millioner kroner for systemet.

Politiet eftersøger i øjeblikket et nyt it-system til at samle, bearbejde og præsentere information på landets vagtcentraler.

Det viser udbudsinformation fra EU's udbudsdatabase.

Hvis den rigtige leverandør melder sig på banen, har man hos politiet afsat et sted mellem 200 og 325 millioner kroner til projektet.

Systemet "skal give dansk politi en samlet it-understøttelse af politiets operative disponeringsopgaver."

"Løsningen skal samle, bearbejde og præsentere information i et overskueligt situationsoverblik på landets vagtcentraler, i lokale, regionale og nationale stabe samt i situations- og operationscentre," skrives der således i udbuddet, der blev offentliggjort i slutningen af november.

Læs mere her: Politiet holder liv i udskældt it-system fra 1997: "Vi har ved selvsyn og i dialog med kollegerne konstateret, at systemet ikke er så ringe"

Systemet skal altså bidrage til, at politiet bliver skarpere og får et bedre grundlag at træffe beslutninger udfra.

I udbudsmaterialet peger man fra udbyderen side på tre områder, som systemet skal forbedre.

Det drejer sig således om at styrke disponeringen i dansk politi via en national operativ disponeringsplatform, at styrke det danske politis operative parathed i forhold til større uvarslede hændelser og så skal systemet styrke af beslutningsgrundlaget og skabe bedre samarbejde på tværs.

Læs mere her: Politiet har haft rod med backup-løsning: Gemte ulovligt nummerpladedata i dobbelt så lang tid som tilladt

Det er altså ikke kun til den daglige drift, at systemet skal kunne benyttes.

Der lægges i udbudsmaterialet tydeligt vægt på, at man skal kunne bruge det ved større hændelser.

"Løsningen skal kunne anvendes både i den daglige disponering i politikredsene og ved større hændelser," skriver man fra politiets side.

Indtil videre leder man hos Politiet efter tre leverandører, der kan kæmpe om opgaven.

De udvælges efter den første deadline, der ligger 8. januar næste år.

Læs mere her: Rigspolitiet opruster massivt på antallet af it-medarbejdere: “Vi er i gang med en massiv it-transformation af hele politiet”

Læs mere her: CIO Lars Ole Dybdal har taget kæmpe-opgøret med CSC's evighedskontrakter: "Den måde, som et moderne politi fungerer og i højere grad kommer til at fungere på, er dybt afhængigt af it"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere