Artikel top billede

Norsk finanslov koster Atea millioner af kroner

Den netop vedtagne norske finanslov koster Atea millioner af kroner. Regningen kommer, fordi selskabsskatten sænkes.

Den netop indgåede norske finanslov for 2019 koster Atea millioner af kroner.

Selskabet, der er noteret på børsen i Oslo, må til lommerne, selv om partierne i det norske folketing, Stortinget, faktisk i finansloven har bestræbet sig på at fremme vilkårene for norske erhvervsliv.

De har således i finansloven for næste år sænket den norske selskabsskat fra 23 procent til 22 procent.

Og det er denne reduktion, der nu rammer Atea, meddeler selskabet i denne børsmeddelelse.

Det skyldes, at selskabet har et udskudt skatteaktiv på 472 millioner norske kroner, hvis værdi nu udhules med reduktionen i selskabsskat.

Samlet falder værdien af skatteaktivet med 19 millioner norske kroner - i alt omkring 14,6 millioner danske kroner - som Atea vil indregne i selskabets regnskab for fjerde kvartal.

Fremadrettet vil den sænkede selskabsskat i Norge selvfølgelig få effekt på Ateas resultater.

Herhjemme ligger selskabsskatten på 22 procent. Den er gradvis blevet sænket gennem årene.

I 1995 var den således på 34 procent. Den blev sænket til 25 procent i 2007, til 24,5 procent i 2013, igen til 23,5 procent i 2015 og endelig til de nuværende 22 procent i 2016.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere