Tre ud af fire CIO’er og COO’er er bagud: Her er de nødvendige færdigheder til de næste to-tre år

Hovedparten af CIO’erne og COO’erne er slet ikke klar til at omfavne de nødvendige teknologier og lede virksomhederne gennem de nærmeste års digitale omstilling, hvor agil infrastruktur er nøgleordet, mener analysehuset Gartner. Her et et bud på, hvad der kræves.

Det kræver en agil infrastruktur at udleve og udnytte potentialet i den digitale omstilling.

Men desværre er det kun en ud af fire drifts- og it-chefer, som har de nødvendige færdigheder til at klare opgaven i løbet af de næste to-tre år, mener analysehuset Gartner.

Ifølge Gartner handler det om at omfavne og mestre edge computing, kunstig intelligens og det stærkt og evigt foranderlige cloud-landskab.

It-skal ikke kontrollere alt
Ifølge Bob Gill, research vice president hos Gartner, handler det blandt andet om, at de it-ansvarlige skal erkende, at det er slut med tankegangen om, at it-afdelingen skal kontrollere alting.

“Den cykliske leverandørstyrede tilgang i de traditionelle it-afdelinger kan ikke levere den agilitet, som moderne virksomheder har brug for,” siger han.

“Ideelt set bør er en it-ansvarlig leder indtage positionen som den, der koordinerer den uhåndterlige samling af muligheder, vi har i dag. Det drejer sig eksempelvis om co-location, multicloud og platform as a service. It-lederen skal komme virksomhedens og forretningens behov i forkøbet ved at gribe efter de rigtige værktøjer i den digitale værktøjskasse,” siger han.

Virksomhedernes behov for at agere agilt vil kun blive større med tiden, så it-lederne har to nøgleopgaver:

“Dels skal de på kort sigt evne at håndtere den enorme diversitet, dels handler det om på at indtage rollen som produktchef for services, som er nødvendige for at bygge forretningsdrevne agile løsninger på langt sigt. Og it-afdelingen har faktisk erfaringen og de nødvendige evner inden for governance og sikkerhed til at stille sig i spidsen for indsatsen”, siger Bob Gill.

Det er software, som driver forandringen
Selv om infrastruktur er en vigtig del af forandringsprocessen, så nytter det hele ikke rigtig noget uden ordentlig software. Her er en af de andre grundstene i den digitale omstilling, som it-lederne skal forstå at favne.

“Softwareudvikling er lige nu den helt store chance for at hoppe på eksprestoget og levere de forandringer og løsninger, som giver tilfredse kunder. Og det er nu, man kan bygge løsninger baseret på en sværm af softwarekomponenter virkeliggjort med API’er”, siger Dennis Smith, som også er research vice president hos Gartner.

Datacentret vil ikke længere være verdens navle
I takt med, at alting bliver forbundet på kryds og tværs, forandres rollen for virksomhedernes datacentre også, mener Gartner.

“Datacentrene vil ikke længere være centrum for virksomhedernes data, for digitale forretningsmodeller, IoT og teknologier som virtual reality vil skubbe stadig mere databehandling mod edge computing. I 2022 vil halvdelen af de data, som virksomhederne genererer, blive behandlet og analyseret uden for datacentrene og uden for cloud’en”, siger
Tom Bittman, distinguished research vice president hos Gartner.

“Behovet for lav latency, prisen på båndbredde, privacy og lovkrav om persondata samt behovet for at kunne køre videre, når netforbindelsen er nede er alt sammen faktorer, som vil få afgørende betydning for virksomhedernes infrastruktur”, siger han.

Ansæt de rigtige folk
Fremtidens ansatte i virksomhedernes it- og driftsafdelinger vil ikke være folk med et meget snævert, teknisk fokus, mener Gartner. I stedet er der behov for folk med en stor buket af evner og erfaringer.

Det handler om at tilskynde til karriereveje, som omfatter rotation mellem mange forskellige teknologi-domæner og forretningsenheder.

En bredere forståelse af virksomhedens it-setup og den forretning, som det understøtter vil bidrage positivt til den kollektive intelligens og forberede alle på digital forretning og disruption, lyder det fra Gartner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Giv dit salg og kundeservice et løft med Dynamics 365

Microsoft har sat turbo på udviklingen af Dynamics 365, som er stærkere, mere omfattende og mere fleksibel end nogensinde før. Resultatet er et hav af nye muligheder. Både for dig, som allerede bruger dele af Dynamics' ERP-funktionalitet, og for dig som vil høste fordelene af alle de andre smarte funktioner, Dynamics 365-platformen byder på.

06. oktober 2020 | Læs mere


Netværkssikkerhed - teknologi og værktøjer til at skabe sikre netværk

Netværket er din virksomheds livsnerve: Den ofte oversete teknologi, der sikrer, at interne og eksterne medarbejdere, leverandører eller kunder har adgang til netop den information der holder driften kørende.

07. oktober 2020 | Læs mere


ESDH/ECM: Effektiv data- og dokumenthåndtering i din organisation

Den rigtige dokumenthåndtering er i den grad med til at sikre effektiviteten i din virksomhed. Det hjælper både din virksomhed og dine medarbejder til at spare tid, mindske risikoen for fejl og leve op til gældende regler. Få svar på hvilke arbejdsprocesser, der med fordel kan digitaliseres først.

20. oktober 2020 | Læs mere


Computerworld
Tesla ramt af omfattende it-nedbrud: Brugere kan ikke låse bilen op via appen
Tesla ramt af store tekniske vanskeligheder, der har fået interne og eksterne systemer til at gå ned. Tesla-ejere har ikke kunne forbindes til bilerne via appen.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.