Artikel top billede

Efter flere års forsinkelse: Nu har Banedanmark sat Signalsystemet i drift - på 77 kilometer

Banedanmark sætter det første digitale jernbanesignalsystem i drift på strækning på 77 kilometer. Kontrakten gælder i 25 år.

Efter flere års forsinkelse tager Banedanmark nu hul på det nye digitale signalsystem, der gennem de senere år har trukket mange overskrifter og er blevet betegnet som et af de største infrastruktur-projekter overhovedet herhjemme.

Det er målet, at signalsystemerne langs mere end 3.000 kilometer jernbanestrækning skal udskiftes inden 2030.

I første omgang indleder Banedanmark imidlertid med de 77 kilometer mellem Frederikshavn og Lindholm i Nordjylland.

Her igangsatte Banedanmark i oktober det nye digitale signalsystem, som leveres af Thales og Strukton Rail.

De underskrev sammen med Siemens og Alstom leverance-kontrakterne helt tilbage i 2012. Og de gælder i 25 år.

Ifølge Banedanmark gør systemet ‘Danmark til europæisk frontløber inden for digital jernbanedrift.’

“Systemet er udviklet til at sikre optimal drift og ydeevne hos togoperatøren ved hjælp af forbedret kapacitet og hastighedsberegning. Ved at beregne en sikker max. hastighed for hvert tog - via blandt andet indbyggede systemer, der tager kontrol, hvis den tilladte hastighed overskrides - sikrer systemet højere ydeevne og en forbedret passagerservice,” lydet det fra Thales

I udviklingen er der desuden blevet lagt på ‘en højskalerbar arkitektur, der nemt kan omfatte yderligere forlængelse, hastighedsforøgelse, dobbeltspor og elektrificering,’ som det hedder.

Systemet vil fra næste år og fire år frem blive udrullet på yderligere 11 strækninger. Den næste strækning, der vil få systemet, bliver Struer-Thisted.

Du kan læse mere om udbygningen af Signalsystemet hos Banedanmark her.

Læs også:

[b]Banedanmarks it-konsulentbudget er eksploderet med over fire milliarder. Nu bliver det mørklagt.

Gigantisk dansk it-projekt ramt af problemer: Bliver forsinket i to år.

Ny big data-algoritme skal levere tog til tiden: Sådan fungerer systemet.[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere