Artikel top billede

YouSee lækker igen data om tusindvis af kunder

4800 YouSee-kunder har ved en fejl fået offentliggjort oplysninger, som de ellers havde bedt teleselskabet om at hemmeligholde.

Navne og adresser på 4800 kunder, der ellers havde ønsket at deres oplysninger skulle være hemmelige, er ved en fejl blevet offentliggjort af kabel- og teleselskabet Yousee.

Det skriver BT.dk.

Ifølge BT er kundeoplysningerne blevet offentliggjort på 118.dk, De Gule Sider og Krak.dk.

Fejlen er ifølge Jacob Mortensen, der er administrerende direktør for Yousee, sket som led i en oprydning i Yousees systemer, hvor kundeoplysningerne er blevet flyttet over i et helt nyt system.

”Der er sket en menneskelig fejl, og det er ekstremt beklageligt,” siger Jacob Mortensen til BT.dk.

BT oplyser, at kundernes telefonnumre ikke er blevet offentliggjort, men at det udelukkende drejer sig om navne og adresser.

Gentagelse af fadæse

Fejlen lader dermed til at være gentagelsen af en fadæse fra i sommer.

Her blev data om 10.000 Yousee-kunder ligeledes gjort tilgængelige på 118.dk.

Dengang oplyste GDPR-advokat Jacob Nauer til it-mediet Version2, at hvis ikke Yousee havde en god forklaring på data-lækket, så kunne der være tale om et brud på GDPR-reglerne.

Læs også: Ups – Yousee afslører 10.0000 hemmelige numre og adresser ved et uheld
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere