Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

YouSee lækker igen data om tusindvis af kunder

4800 YouSee-kunder har ved en fejl fået offentliggjort oplysninger, som de ellers havde bedt teleselskabet om at hemmeligholde.

Navne og adresser på 4800 kunder, der ellers havde ønsket at deres oplysninger skulle være hemmelige, er ved en fejl blevet offentliggjort af kabel- og teleselskabet Yousee.

Det skriver BT.dk.

Ifølge BT er kundeoplysningerne blevet offentliggjort på 118.dk, De Gule Sider og Krak.dk.

Fejlen er ifølge Jacob Mortensen, der er administrerende direktør for Yousee, sket som led i en oprydning i Yousees systemer, hvor kundeoplysningerne er blevet flyttet over i et helt nyt system.

”Der er sket en menneskelig fejl, og det er ekstremt beklageligt,” siger Jacob Mortensen til BT.dk.

BT oplyser, at kundernes telefonnumre ikke er blevet offentliggjort, men at det udelukkende drejer sig om navne og adresser.

Gentagelse af fadæse

Fejlen lader dermed til at være gentagelsen af en fadæse fra i sommer.

Her blev data om 10.000 Yousee-kunder ligeledes gjort tilgængelige på 118.dk.

Dengang oplyste GDPR-advokat Jacob Nauer til it-mediet Version2, at hvis ikke Yousee havde en god forklaring på data-lækket, så kunne der være tale om et brud på GDPR-reglerne.

Læs også: Ups – Yousee afslører 10.0000 hemmelige numre og adresser ved et uheld
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere