Artikel top billede

(Foto: Fredericia Kommune)

Gratis wifi på vej i 15 danske byer: Disse danske byer bliver del af europæisk wifi-initiativ

Femten danske byer er blevet udvalgt til at deltage i et EU-initiativ, der betyder, at borger og turister i byerne i løbet af de kommende år vil få adgang til gratis wifi.

Borgerne i 15 danske kommuner kan se frem til snart at få adgang til gratis offentlig wifi.

Det skyldes, at kommunernes er blevet udvalgt i EU-initiativet "WiFi4EU", der efter planen skal sikre, at der i 2020 er gratis offentlig wifi til borgere og turister i tusindvis af europæiske byer.

Det nye wifi-netværk betyder at borgere og besøgende i byerne får adgang til gratis wi-fi på offentlige steder som eksempelvis parker, pladser, offentlige bygninger, biblioteker og sundhedsfaciliter.

I alt har 13.000 europæiske byer ansøgt om at være med i initiativet, og ud af dem har 2.800 fået et anbefalet et tilskud på 15.000 euro fra EU til at opføre de trådløse netværk.

Her er de femten

På listen over de 2.800 byer er der således 15 danske kommuner.

Det betyder, at der - hvis alt går efter planen - burde være gratis wifi på vej til borgerne følgende steder i Danmark:

- Assens.

- Hjørring.

- Ringsted.

- Stevns.

- Norddjurs.

- Syddjurs.

- Bornholm.

- Holbæk.

- Randers.

- Hillerød.

- Fredensborg.

- Nyborg.

- Vordingborg.

- Fredericia.

- Langeland.

EU har tidligere meddelt, at EU vil finansiere udstyret og installationsomkostningerne, mens offentlige organisationer skal betale månedlig abonnementsudgifter og vedligeholde udstyret,.

Desuden forpligter modtagerne af pengene sig til ikke at konkurrere med "tilsvarende private eller offentlige WiFi-tilbud," som det hedder.

Læs også: Ny støttepulje til gratis WiFi: Flere penge på vej til danske kommuners WiFi-hotspots
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere