Artikel top billede

(Foto: Fredericia Kommune)

Gratis wifi på vej i 15 danske byer: Disse danske byer bliver del af europæisk wifi-initiativ

Femten danske byer er blevet udvalgt til at deltage i et EU-initiativ, der betyder, at borger og turister i byerne i løbet af de kommende år vil få adgang til gratis wifi.

Borgerne i 15 danske kommuner kan se frem til snart at få adgang til gratis offentlig wifi.

Det skyldes, at kommunernes er blevet udvalgt i EU-initiativet "WiFi4EU", der efter planen skal sikre, at der i 2020 er gratis offentlig wifi til borgere og turister i tusindvis af europæiske byer.

Det nye wifi-netværk betyder at borgere og besøgende i byerne får adgang til gratis wi-fi på offentlige steder som eksempelvis parker, pladser, offentlige bygninger, biblioteker og sundhedsfaciliter.

I alt har 13.000 europæiske byer ansøgt om at være med i initiativet, og ud af dem har 2.800 fået et anbefalet et tilskud på 15.000 euro fra EU til at opføre de trådløse netværk.

Her er de femten

På listen over de 2.800 byer er der således 15 danske kommuner.

Det betyder, at der - hvis alt går efter planen - burde være gratis wifi på vej til borgerne følgende steder i Danmark:

- Assens.

- Hjørring.

- Ringsted.

- Stevns.

- Norddjurs.

- Syddjurs.

- Bornholm.

- Holbæk.

- Randers.

- Hillerød.

- Fredensborg.

- Nyborg.

- Vordingborg.

- Fredericia.

- Langeland.

EU har tidligere meddelt, at EU vil finansiere udstyret og installationsomkostningerne, mens offentlige organisationer skal betale månedlig abonnementsudgifter og vedligeholde udstyret,.

Desuden forpligter modtagerne af pengene sig til ikke at konkurrere med "tilsvarende private eller offentlige WiFi-tilbud," som det hedder.

Læs også: Ny støttepulje til gratis WiFi: Flere penge på vej til danske kommuners WiFi-hotspots
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere