Artikel top billede

Gratis wifi på vej i 15 danske byer: Disse danske byer bliver del af europæisk wifi-initiativ

Femten danske byer er blevet udvalgt til at deltage i et EU-initiativ, der betyder, at borger og turister i byerne i løbet af de kommende år vil få adgang til gratis wifi.

Borgerne i 15 danske kommuner kan se frem til snart at få adgang til gratis offentlig wifi.

Det skyldes, at kommunernes er blevet udvalgt i EU-initiativet "WiFi4EU", der efter planen skal sikre, at der i 2020 er gratis offentlig wifi til borgere og turister i tusindvis af europæiske byer.

Det nye wifi-netværk betyder at borgere og besøgende i byerne får adgang til gratis wi-fi på offentlige steder som eksempelvis parker, pladser, offentlige bygninger, biblioteker og sundhedsfaciliter.

I alt har 13.000 europæiske byer ansøgt om at være med i initiativet, og ud af dem har 2.800 fået et anbefalet et tilskud på 15.000 euro fra EU til at opføre de trådløse netværk.

Her er de femten

På listen over de 2.800 byer er der således 15 danske kommuner.

Det betyder, at der - hvis alt går efter planen - burde være gratis wifi på vej til borgerne følgende steder i Danmark:

- Assens.

- Hjørring.

- Ringsted.

- Stevns.

- Norddjurs.

- Syddjurs.

- Bornholm.

- Holbæk.

- Randers.

- Hillerød.

- Fredensborg.

- Nyborg.

- Vordingborg.

- Fredericia.

- Langeland.

EU har tidligere meddelt, at EU vil finansiere udstyret og installationsomkostningerne, mens offentlige organisationer skal betale månedlig abonnementsudgifter og vedligeholde udstyret,.

Desuden forpligter modtagerne af pengene sig til ikke at konkurrere med "tilsvarende private eller offentlige WiFi-tilbud," som det hedder.

Læs også: Ny støttepulje til gratis WiFi: Flere penge på vej til danske kommuners WiFi-hotspots
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere