Artikel top billede

Microsoft skifter maskinrummet i Edge ud: Browseren får ny open-source motor

Microsoft vrager deres egenudviklede browser-engines til fordel for open-source platformen Chromium, som også benyttes i Googles konkurrerende Chrome-browser.

Det har svirret med rygter om, at Microsoft ville lave grundlæggende om på sin Edge-browser, hvilket selskabet sidst på ugen bekræftede på sin blog.

Fremover vil Microsofts Edge browser bygges ovenpå den såkaldte ’Chromium’-engine, en open-source platform som i dag deles og biddrages til af blandt andre Google og Opera i deres konkurrerende browsers.

På sigt vil det betyde, at Microsofts eksisterende EdgeHTML og Chakra scripting-engines vil udgå.

Microsoft bebuder samtidigt, at hensigten er at blive en signifikant bidragsyder til open-source platformen.

Med trækket agter Microsoft at gøre sin browser mere kompatibel med det brede internet, hvor Edge mødte stadigt flere kompatibilitetsissues på grund af sin svindende markedsandel.

Visse udviklere optimerer ikke længere deres hjemmesider til Edge, noterer tech-mediet Anandtech.

Se også: Microsoft smider håndklædet i ringen: Vil lukke Microsoft Edge og bygge ny open source-browser i Windows 10

Et kursskifte for Microsoft

Microsofts kursskifte falder i hak med selskabet stigende satsning mod open-source løsninger, bedst illustreret ved selskabets opkøb og stadigt større involvering i Github udviklerplatformen.

Med en Chromium-baseret Edge-browser vil selskabet også få styrket udviklingen af en smidig og hurtigere browser-oplevelse på ARM-baserede Windows 10 maskiner.

Microsoft benytter i dag allerede Chromium i deres Edge-browser til Android-baserede smartphones.

Det nye open-source baserede Edge vil få debut på en stribe styresystemer ud over Windows 10. Både Windows 7 og 8 samt Apples MacOS vil få Chromium-versioner af Edge-browseren på sigt.

Læs også: Microsoft bekræfter: Køber GitHub for 50 milliarder kroner - her er planen

En standard mindre

Når Edges nuværende motorrum skrottes, betyder det også at endnu en web-standard uddør.

Microsoft forsikrer dog, at særlige Edge-fordele inden for tilgængelighed og sikkerhed, eksempelvis det password-fri internet, vil føres videre til det nye Chromium-baserede Edge.

Se også: Her er Microsofts plan for et password-fri internet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere