Artikel top billede

Microsoft lægger an til at bygge kæmpemæssigt datacenter nord for Stockholm: Har købt grund på størrelse med 260 fodboldbaner

Microsoft har købt en kæmpemæssig byggegrund nord for Stockholm på ikke mindre end 130 hektar. Sandsynligvis første skridt til at etablere et datacenter i mega-størrelsen.

Microsoft har besluttet sig for at investere i en masse jord i de svenske kommuner Sandviken og Gävle, som ligger tæt på kysten cirka 170 kilometer nord for hovedstaden Stockholm.

Det fortæller ComputerSweden.

Microsoft har investeret i 130 hektar svarende til 260 fodboldbaner.

Det fremgår ikke af pressemeddelelsen fra de to svenske byer, hvad Microsoft skal bruge den enorme grund til, men det virker sandsynligt, at arealet skal bruges til et datacenter i megaklassen.

I forvejen er Amazon, Google og Facebook i sving med - eller har planer om - at bygge store datacentre i Sverige.

Therése Treutiger, administrerende direktør for Microsoft i Sverige, siger i en kommentar:

“I dag er vi glade for at kunne bekræfte, at Microsoft køber store markområder i Sandviken og Gävle Kommuner. Microsoft ser Sverige og Norden som en attraktiv region for en fortsat ekspansion i Europa. I takt med, at planerne for markområderne bliver udviklet, vil vi fortælle mere om planerne.”

Det svenske modsvar til Invest in Denmark, Business Sweeden, har været dybt involveret i sagen.

Tomas Sokolnicki som er senior investment advisor hos Business Sweden, siger i en kommentar:

“Dette er første skridt mod at etablere en ny virksomhed og drage nytte af den infrastruktur og de kompetencer, som findes i regionen. Vi har arbejdet hårdt frem mod dette øjeblik”.

Læs også:

Her er Amazons datacenter-planer - og grunden til at Amazon ikke bygger datacentre i Danmark

Hele industrien holder øje med Amazon Web Services i piskende innovations-tempo: Her rykker selskabet for alvor
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere