Artikel top billede

Microsoft lægger an til at bygge kæmpemæssigt datacenter nord for Stockholm: Har købt grund på størrelse med 260 fodboldbaner

Microsoft har købt en kæmpemæssig byggegrund nord for Stockholm på ikke mindre end 130 hektar. Sandsynligvis første skridt til at etablere et datacenter i mega-størrelsen.

Microsoft har besluttet sig for at investere i en masse jord i de svenske kommuner Sandviken og Gävle, som ligger tæt på kysten cirka 170 kilometer nord for hovedstaden Stockholm.

Det fortæller ComputerSweden.

Microsoft har investeret i 130 hektar svarende til 260 fodboldbaner.

Det fremgår ikke af pressemeddelelsen fra de to svenske byer, hvad Microsoft skal bruge den enorme grund til, men det virker sandsynligt, at arealet skal bruges til et datacenter i megaklassen.

I forvejen er Amazon, Google og Facebook i sving med - eller har planer om - at bygge store datacentre i Sverige.

Therése Treutiger, administrerende direktør for Microsoft i Sverige, siger i en kommentar:

“I dag er vi glade for at kunne bekræfte, at Microsoft køber store markområder i Sandviken og Gävle Kommuner. Microsoft ser Sverige og Norden som en attraktiv region for en fortsat ekspansion i Europa. I takt med, at planerne for markområderne bliver udviklet, vil vi fortælle mere om planerne.”

Det svenske modsvar til Invest in Denmark, Business Sweeden, har været dybt involveret i sagen.

Tomas Sokolnicki som er senior investment advisor hos Business Sweden, siger i en kommentar:

“Dette er første skridt mod at etablere en ny virksomhed og drage nytte af den infrastruktur og de kompetencer, som findes i regionen. Vi har arbejdet hårdt frem mod dette øjeblik”.

Læs også:

Her er Amazons datacenter-planer - og grunden til at Amazon ikke bygger datacentre i Danmark

Hele industrien holder øje med Amazon Web Services i piskende innovations-tempo: Her rykker selskabet for alvor
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere