Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Skat skal udskifte 70 ældgamle it-systemer: "De folk der ved, hvad der sker, er gået på pension eller er døde"

Interview: ITU-professor Søren Lauesen mener, at staten har travlt med at få fat på en lang række ældre udviklere, der står bag de ældste it-systemer i Skat. Det er nødvendigt i forbindelse med udskiftningen af 70 legacy-systemer i Skat over de næste 15 år. "Man skal først finde ud af, hvad de gamle systemer gør. De folk der ved, hvad der sker, er gået på pension eller er døde. Know how forsvinder," lyder det.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Læs hvorfor ITU-professor Søren Lauesen mener, at Skattestyrelsen er et kapløb med tiden, hvad angår styrelsens 15-års plan
  • Find ud af hvorfor professoren vil samle alle de nulevende gamle udviklere
  • Bliv klogere på hvorfor Søren Lauesen generelt glæder sig over Folketingets plan for udskiftning af omkring 70 legacy-systemer i Skattestyrelsen
887
4:30 min
Skattestyrelsen skal have fart på.

Det er beskeden fra ITU-professor Søren Lauesen om den plan, som et samlet Folketing vedtog tirsdag.

Planen indebærer, at Skattestyrelsen i løbet af de kommende år 15 år skal udskifte omkring 70 ud af 200 legacy-systemer, der i nogle tilfælde er mere end 50 år gamle.

Travlheden skyldes ganske enkelt, ifølge Søren Lauesen, at systemerne er så gamle, at de folk, der reelt ved, hvordan de fungerer for længst, er gået på pension eller er døde.

Det siger han til Computerworld.