Artikel top billede

Apple investerer i nyt mega-byggeri: Her kommer det til at stå

Et nyt milliard-campus er på vej fra Apples side. Nu flytter selskabet væsentlige aktiviteter uden for Californien.

Apple meddeler, at det vil opføre endnu et mega-campus som skal give plads til op til 15.000 medarbejdere i den amerikanske delstat Texas.

Det skriver Reuters.

Byggeriet vil løbe op i en milliard amerikanske dollar, omkring 6,5 milliarder kroner, når det vil stå færdig i den 133 hektar store grund ud for millionbyen Austin, Texas.

Byen er i forvejen sæde for næstflest Apple-ansatte udenfor hjemstaten Californien. Det nye campus vil befinde sige halvanden kilometer fra det eksisterende site ud for Austin.

Læs også: Apple snart klart med enormt hovedkvarter: Første ansatte rykker ind om få måneder: Se billederne her

Når det nye campus er opført, skal aktiviteter som forskning og udvikling, operations og finans samt ingeniørarbejde foregå i den kæmpemæssige bygning.

Dertil kommer opførelsen af nye sites for selskabet i byerne Seatle, San Diego og Culver City (Californien), mens sæderne i Pittsburgh, New York og Boulder (Colorado) udvides over de kommende tre år.

De mange amerikanske investeringer kommer i kølvandet på en stribe skattefradrag som selskabet har modtaget, mod at investere 30 milliarder dollar i de Forenede Stater.

Apple rykkede sidste år ind i et nyt mega-campus i Californien, der omtales som ’the spaceship’.

Amazon udpegede i midten af november hvor deres andet hovedkvarter skulle placeres. Op mod 50.000 arbejdspladser bliver i de kommende år skabt omkring New York City.

Se også: Politikere i oprør over Amazons nye hovedkvarter: "Ikke rimeligt at skatteydere skal betale til et af verdenshistoriens rigeste firmaer"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere