Artikel top billede

Overvågningsanklager mod Huawei kan sende gigantisk regning til TDC

Det kan blive en ualmindelig dyr fornøjelse for TDC, hvis den danske televirksomheden bliver tvunget til at udskifte Huawei som leverandør.

Overvågningsanklagerne mod den kinesiske hardware og netværksproducent Huawei kan efterlade den danske telegigant TDC med kæmperegning.

Det skriver det danske erhvervsmedie Finans.

For TDC indgik i 2013 en milliardkontrakt med Huawei, der lige siden har leveret udstyr og drift til TDC’s mobilnetværk.

Kontrakten med Huawei udløber i 2020, men flere analytikere vurderer nu, at TDC kan blive udsat for et så massivt pres, at det danske teleselskab kan blive tvunget til at udskifte Huawei som leverandør.

”Det er ikke 100 pct. sikkert, at man politisk pålægger TDC at udskifte udstyret, men politikerne, myndigheder og de store kunder vil indirekte presse TDC til at stoppe samarbejdet med Huawei. Og så venter der en stor, uforudset udgift for TDC,” siger teleanalytiker John Strand til Finans.

TDC betalte ifølge Finans i sin tid Huawei 4 milliarder for levering af drift og netværksudstyr og på den baggrund vurder John Strand, at udgiften ved at udskifte Huawei blive ”kæmpestor”.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere