Artikel top billede

(Foto: Uffe WengFotojournalist Uffe WengPhotojournalist Uffe Wengwww.uffeweng.dkGunløgsgade 33, 2. tv.2300 København S.Danmark / Uffe Weng)

Overvågningsanklager mod Huawei kan sende gigantisk regning til TDC

Det kan blive en ualmindelig dyr fornøjelse for TDC, hvis den danske televirksomheden bliver tvunget til at udskifte Huawei som leverandør.

Overvågningsanklagerne mod den kinesiske hardware og netværksproducent Huawei kan efterlade den danske telegigant TDC med kæmperegning.

Det skriver det danske erhvervsmedie Finans.

For TDC indgik i 2013 en milliardkontrakt med Huawei, der lige siden har leveret udstyr og drift til TDC’s mobilnetværk.

Kontrakten med Huawei udløber i 2020, men flere analytikere vurderer nu, at TDC kan blive udsat for et så massivt pres, at det danske teleselskab kan blive tvunget til at udskifte Huawei som leverandør.

”Det er ikke 100 pct. sikkert, at man politisk pålægger TDC at udskifte udstyret, men politikerne, myndigheder og de store kunder vil indirekte presse TDC til at stoppe samarbejdet med Huawei. Og så venter der en stor, uforudset udgift for TDC,” siger teleanalytiker John Strand til Finans.

TDC betalte ifølge Finans i sin tid Huawei 4 milliarder for levering af drift og netværksudstyr og på den baggrund vurder John Strand, at udgiften ved at udskifte Huawei blive ”kæmpestor”.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere