Artikel top billede

(Foto: Uffe WengFotojournalist Uffe WengPhotojournalist Uffe Wengwww.uffeweng.dkGunløgsgade 33, 2. tv.2300 København S.Danmark / Uffe Weng)

Overvågningsanklager mod Huawei kan sende gigantisk regning til TDC

Det kan blive en ualmindelig dyr fornøjelse for TDC, hvis den danske televirksomheden bliver tvunget til at udskifte Huawei som leverandør.

Overvågningsanklagerne mod den kinesiske hardware og netværksproducent Huawei kan efterlade den danske telegigant TDC med kæmperegning.

Det skriver det danske erhvervsmedie Finans.

For TDC indgik i 2013 en milliardkontrakt med Huawei, der lige siden har leveret udstyr og drift til TDC’s mobilnetværk.

Kontrakten med Huawei udløber i 2020, men flere analytikere vurderer nu, at TDC kan blive udsat for et så massivt pres, at det danske teleselskab kan blive tvunget til at udskifte Huawei som leverandør.

”Det er ikke 100 pct. sikkert, at man politisk pålægger TDC at udskifte udstyret, men politikerne, myndigheder og de store kunder vil indirekte presse TDC til at stoppe samarbejdet med Huawei. Og så venter der en stor, uforudset udgift for TDC,” siger teleanalytiker John Strand til Finans.

TDC betalte ifølge Finans i sin tid Huawei 4 milliarder for levering af drift og netværksudstyr og på den baggrund vurder John Strand, at udgiften ved at udskifte Huawei blive ”kæmpestor”.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere