Sebastian Knutsson, kreativ direktør og grundlægger i spilvirksomheden King, er Sveriges bedst betalte it-boss.

Se de vilde lønninger i den svenske it-top: Flere topchefer tjener nu over 100 millioner kroner om året

Det er kronede dage i den absolutte it-top i Sverige, som nu tæller to topfolk, der årligt kan se et ni-cifret antal kroner tikke ind på kontoen.

Det er kronede dage i den absolutte it-top i Sverige, som nu tæller to topfolk, der årligt kan se et ni-cifret antal kroner tikke ind på kontoen.

Det viser Computerworlds svenske søstermedie ComputerSwedens årlige opgørelse af den svenske it-elite indkomst.

Et nyt navn er strøget til tops på listen. Her finder man Sebastian Knutsson, grundlæggeren af spilvirksomheden King, som blandt andet tæller infamøse ’Candy Crush’ i porteføljen.

Han kunne i 2017 indkassere 171,5 millioner svenske kroner, svarende 124,8 millioner danske kroner. Det er syv millioner kroner mere end sidste års topscorer, spil-millionæren fra Embark Studios (tidligere EA Games) Patrick Söderlund, som sidste års toppede lønningslisten med 116 millioner kroner.

I årets opgørelse er hans løn steget til 118 millioner danske kroner.

Se også: Svenske it-topchefer skovler penge ind: Se de vilde lønninger her

Derefter er der langt ned til listens tredjeplads. Verizondirektøren Hans Vestberg noterer sig for en årlig indtægt på 29,5 millioner kroner.

Listen tæller i alt 174 navne fra den svenske it-sektor og kan findes her.

Enkelte toneangivende navne som Ericssons CEO, Börje Ekholm, Asurgents Ulf Engerby, Snow Softwares CEO, Axel Kling, Mojangs CEO, Carl Manneh og Icanns CEO, Göran Marby, figurerer ikke på listen, da de ikke optræder i de svenske skattemyndigheders oversigt.

Her er den svenske it-top 10:

  1. Sebastian Knutsson, grundlægger af King – 171 millioner SEK
  2. Patrick Söderlund, Embark Studios – 162 millioner SEK
  3. Hans Vestberg, Verizon - 40,5 millioner SEK
  4. Georgi Ganev, Kinnevik - 17,7 millioner SEK
  5. Johan Dennelind, Telia - 17,0 millioner SEK
  6. Jonas Wiström, Ratos – 12,7 millioner SEK
  7. Louise Öström, Cloud VMWare – 11,4 millioner SEK
  8. Ray Mauritsson, Axis – 11,1 millioner SEK
  9. Joachim Damgard, Microsoft – 10,6 millioner SEK
  10. Oscar Bjers, Apple – 10,6 millioner SEK
Lavest lønnet på listen er Dustin-stifter Bo Lundevall, som indløser en årsløn på bare tre tusinde svenske kroner.

Se også: Prosa går til kamp mod løndumping: "It-virksomhederne forsøger med alle mulige kneb at undgå at betale en ordentlig løn til de udlændinge, der kommer til Danmark"


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Få styr på dine kontrakter - også i årene efter de er blevet underskrevet

I en verden fyldt med kontrakter og aftaler er det afgørende, at du har styr på håndteringen af din organisations kontrakter - både de nye og de eksisterende. På dette seminar gennemgår vi nogle af de største risici og hvordan du minimerer dem. Der er mange penge at spare. Og stor mulighed for kraftig effektivisering.

23. maj 2019 | Læs mere


CXO roundtable: Sæt strategisk it-sikkerhed på dagsordenen

Eksklusivt roundtable: Hør hvordan DSBs Chief Information Security Officer arbejder med fremtidens it-trusler og strategisk it-sikkerhed - og vær med til at sætte fokus på strategisk it-sikkerhed, incident response, beredskabsplaner og business continuity blandt en udvalgt gruppe af digitale ledere fra danske virksomheder.

24. maj 2019 | Læs mere


FutureLegal

FutureLegal giver dig viden og inspiration til at imødegå fremtiden for juridiske ydelser.

28. maj 2019 | Læs mere

Flere artikler om Job & Karriere

På jagt efter et nyt ingeniør-job? Her er otte attraktive stillinger, der er ledige netop nu

Find dit nye ingeniørjob her. Lige nu er der ledige stillinger hos blandt andet E-boks, Milestone Systems og Georg Jensen.

"Vi var fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet. "
Nye udfordringer? Find dit nye .Net-udvikler-job her. Vi har fundet syv interessante stillinger på it-jobbank, du kan søge nu
1 Her er otte spændende projektlederstillinger, der er ledige netop nu
Er du på jagt efter et nyt it-sikkerheds-job? Så har vi fundet fem spændende stillinger, der er ledige netop nu

Er du på udkig efter nyt it-job?

På Computerworld it-jobbank kan du hver dag søge og sortere i nye spændende it-stillinger i ind- og udland. Vi har lige nu ledige it-stillinger på siden.

Computerworld it-jobbank er et samarbejde mellem Computerworld og it-jobbank, Danmarks førende karrieresite for it-folk.

Har du spørgsmål til jobannoncerne på disse sider, så er du velkommen til at kontakte it-jobbank

Lynsøgning

Find dit næste It-Job her - Der er ledige it-stillinger lige nu


Premium
Mens Kevin Magnussen kører Formel 1-ræs, kæmper international top-CIO i kulissen for at beskytte vitale data
Det vigtigste for CIO hos Haas F1 er it-sikkerhed. Her fortæller han til amerikansk medie, hvordan han griber den opgave an med sikkerhedslag og en ny platform, der overvåger racerholdets globale netværk.
Computerworld
Google blokerer med omgående virkning for Huaweis brug af Android-licenser - se hvad det kommer til at betyde for dig
Google begrænser med omgående virkning kinesiske Huaweis brug af Android. Huawei vil ikke længere have adgang til tjenester fra Google.
CIO
Danske Joachim Ærtebjerg er med i toppen som CTO for Intel i EMEA - hør hans bud på it-udviklingen efter 25 år hos processor-giganten
Tech fra Toppen: Danske Joachim Ærtebjerg har arbejdet for Intel siden de lancerede Pentium-processoren i midten af 90´erne. I dag er han CTO for EMEA-området - og giver her sit bud på it-udviklingen.
Job & Karriere
"Vi var fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet. "
"Da jeg var færdig med PhD´en så var vi fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Så skulle vi bare have et nyt universitet op og køre på seks måneder. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet."
White paper
It-sikkerheden afhænger af dig!
Du kender det sikkert. En kollega vil dele en fil med navne, mailadresser og andre personlige data fra jeres Salesforce database, med en partner i EU. Vedkommende beslutter at smide en Excel-fil i DropBox og sender et link til partneren til download. En anden kollega skal bruge en kundes bankoplysninger for at kunne lave en overførsel, så kunden sender selvfølgelig en e-mail med alle bankoplysninger. Ovenstående er blot to eksempler på det, der sker flere gange dagligt. Nemlig tilfælde hvor der skal deles følsomme oplysninger, hvor der er meget dårlig datasikkerhed. Det er en konstant stressfaktor for de sikkerhedsansvarlige i it. Derfor er det en absolut nødvendighed, at have de rigtige værktøjer og teknologier, for at gøre samarbejdet med andre virksomheder, så smertefrit som muligt. Det kan du læse mere om, hvordan du opnår i dette white paper.