Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: GN Audio spurter frem / Hedeselskabet udskiller digital analyseplatform i nyt selskab og søger folk / Nordisk Film hælder 70 millioner i svensk computerspilselskab / Saxo Bank satser på crowdsourcing

Morgen-briefing: GN Audio spurter frem / Hedeselskabet udskiller digital analyseplatform i nyt selskab og søger folk / Nordisk Film hælder 70 millioner i svensk computerspilselskab / Saxo Bank satser på crowdsourcing / Presset Huawei har 22 5G-kontrakter i hus / Oracle beskylder ministerium for at favorisere Amazons cloud

Mornings fra Amager og Computerworlds fremskudte lyttepost. Her det tidlige it-nyhedsoverblik denne tirsdag morgen.

GN Audio spurter frem

2018 har været et forrygende år for headset-producenten GN Audio, som har overgået både ledelsens og markedets forventninger i begyndelsen af året, skriver Børsen.

Det er især de forbrugerrettede produkter, som har haft fremgang efter flere år med negativt bidrag til væksten. Produkter til forbrugerne udgør 20 procent af den samlede forretning og udviste i tredie kvartal en tociftret vækst.

Den samlede organiske fremgang i væksten i de tre første kvartaler var ifølge Børsen 19 procent. Samlet set forventer GN Audio en organisk vækst på 16-19 procent for 2018 og en driftsmargen på over 18 procent.

Hedeselskabet udskiller digital analyseplatform i nyt selskab og søger folk

Hedeselskabet udskiller et nyt selskab kaldet APX10. Det udvikler og markedsfører en cloudbaseret softwareløsning, der gennem kunstig intelligens optimerer forsyninger og infrastrukturvirksomheders investeringer ved at kombinere Business Intelligence, analyser og risikovurderinger på tværs af forsyningsnetværk. Det skriver selskabet i en pressemeddelese.

APX10 har gennem det seneste år været en del af Hedeselskabets datterselskab Orbicon.

Selvom selskabet er nyt, er løsningen allerede i 2018 blevet taget i brug hos en række danske vand-, spildevand- og fjernvarmeforsyningsselskaber, og der er ligeledes stor interesse fra udlandet.

Løsningen analyserer store mængder data fra bl.a. forsyningsselskabernes egne systemer, offentlige datakilder og sensorer og giver forsyningsselskaber mulighed for at forudsige problemer i deres ledningsnet, før de opstår.

Den voksende efterspørgsel har også øget behovet for yderligere kompetencer, og derfor søger APX10 allerede nu efter nye medarbejdere til virksomheden, som i dag består af syv medarbejdere.

Nordisk Film hælder 70 millioner i svensk computerspilselskab

Med en investering på godt 70 millioner. kroner har Nordisk Film øget sin ejerskabsandel af det svenske computerspilselskab Star Stable Entertainment AB.

Nordisk Film ejer nu 40 procent af selskabet, som står bag et globalt online-hestespil til børn og unge, skriver selskabet i en pressemeddelse.

Selskabet står bag online-hestespillet Star Stable Online, som har 14,8 millioner brugere i 182 lande.
"Vi kan rigtig godt lide selskabet. Hele holdet præsterer meget flot, og efter at have været ombord i seks måneder var vi ikke i tvivl om, at vi gerne vil være endnu mere involveret i Star Stables videre rejse. Vi tror på, at Star Stable Online har potentialet til at nå nye markeder og tilbyde en fantastisk og eventyrlig oplevelse på hesteryg til endnu flere børn og unge over hele verden," siger Martin Walfisz, der er senior partner i Nordisk Film Games.

Saxo Bank satser på crowdsourcing

Saxo Bank har indgået samarbejde med Wipro-virksomheden Topcoder, der er verdens største talentnetværk og crowdsourcing-platform for dataeksperter, programmører og designere til gennemførelse af bankens program for digital transformation, skriver banken i en pressemeddelse.

Samarbejdet vil blandt andet hjælpe banken med at sikre resultater af høj kvalitet gennem adgang til Topcoders netværk med mere end en million designere, udviklere og teknologiarkitekter, som vil byde på de enkelte opgaver og levere designkoncepter, prototyper og click-through-apps.

"Det er afgørende for os hurtigt at kunne afdække en innovativ idé og handle på den for at forblive helt i front på teknologikurven og fortsat levere en unik digital kundeoplevelse. Crowdsourcing-modellen og samarbejdet med Topcoder hjælper os med at føre vores ambitiøse strategi og innovationsprojekter ud i livet", siger Richard Douglas, der er Global COO, Group IT hos Saxo Bank.

Presset Huawei har 22 5G-kontrakter i hus

Telemastodonten Huawei har trods massivt amerikansk pres på sine allierede om at droppe Huawei alligevel formået at hive 22 kontrakter om 5G-udstyr hjem, skriver Børsen.

Senest har selskaber i Portugal og Polen skrevet under. Huawei fortæller også, at selskabet samarbejder med flere end 50 teleudbydere om at teste 5G.

I Polen er det T-Mobile, som har sat 5G-udstyr fra Huawei i drift. Deutsche Telekom har ellers netop meddelt, at selskabet vil revurdere sin leverandørliste under indtryk af den aktuelle debat om Huaweis udstyr.

Oracle beskylder ministerium for at favorisere Amazons cloud

Oracle hiver det amerikanske forsvarsministerium i retten med beskyldninger om at favorisere Amazon, skriver Finans.

Striden drejer sig om en cloud-kontrakt til en værdi af ti milliarder dollars. Oracle mener angiveligt, at ministeriet favoriserer Amazons løsninger.
Der er tale om en af de mest betydelige kontrakter til forsvaret i årevis. Projektet kaldes Joint Enterprise Defense Infrastructure - i daglig tale JEDI.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere