Artikel top billede

Til trods for dom: Google er stadig på kant med EU-lovgivning

Google har ikke gjort nok for at sikre, at konkurrerende søgemaskiner kan opere på Android-platformen.

Til trods for sommerens EU-dom, hvor søgegiganten Google blev fundet skyldig i at hindre brugen af konkurrerende søgemaskiner på Android-smartphones, er Google fortsat på kant med den europæiske lovgivning, skriver Techcrunch.

Et halvt efter EU kommissionens dom, hvor søgegiganten fik 90 dage til at rette ind, har tech-gigantens rivaliserende søgetjenester ikke vundet indpas på Android-platformen, noterer mediet.

Det er til trods for, at Google i forbindelse med dommen ændrede på vilkårene for brug af Googles apps ombord på Android-smartphones. Et træk der indførte en licens for brug af Googles app-pakke til Android, særligt for Android styresystemet og Googles Play app-butik. Google Chrome-browser til Android forblev licensfrit.

Se også: Her er Googles pris: Så meget kommer ny Android-licens til at koste efter EU-dom

Efter domfældelsen i juli appellerede Google dommen, men måtte indtil appelsagens behandling efterleve dommens krav om ikke at misbruge selskabets dominerende position på markedet.

Kommissionen udpegede ikke nogen specifikke krav til, hvordan Google skulle dæmme op for sine konkurrenceforvridende ageren.

Ifølge dommen er det ’Googles eget ansvar at sikre, at dens opførsel ændres på en måde, som effektivt får bugt med den konkurrenceforvridende adfærd’.

Efterlever Google ikke EU rettens krav, kan Googles risikere bøder på op til 5 procent af den daglige omsætning hos moderselskabet Alphabet.

Læs også: Vestager er ved at afslutte endnu en undersøgelse af Google: Måske på vej med endnu en kæmpebøde
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere