Artikel top billede

Til trods for dom: Google er stadig på kant med EU-lovgivning

Google har ikke gjort nok for at sikre, at konkurrerende søgemaskiner kan opere på Android-platformen.

Til trods for sommerens EU-dom, hvor søgegiganten Google blev fundet skyldig i at hindre brugen af konkurrerende søgemaskiner på Android-smartphones, er Google fortsat på kant med den europæiske lovgivning, skriver Techcrunch.

Et halvt efter EU kommissionens dom, hvor søgegiganten fik 90 dage til at rette ind, har tech-gigantens rivaliserende søgetjenester ikke vundet indpas på Android-platformen, noterer mediet.

Det er til trods for, at Google i forbindelse med dommen ændrede på vilkårene for brug af Googles apps ombord på Android-smartphones. Et træk der indførte en licens for brug af Googles app-pakke til Android, særligt for Android styresystemet og Googles Play app-butik. Google Chrome-browser til Android forblev licensfrit.

Se også: Her er Googles pris: Så meget kommer ny Android-licens til at koste efter EU-dom

Efter domfældelsen i juli appellerede Google dommen, men måtte indtil appelsagens behandling efterleve dommens krav om ikke at misbruge selskabets dominerende position på markedet.

Kommissionen udpegede ikke nogen specifikke krav til, hvordan Google skulle dæmme op for sine konkurrenceforvridende ageren.

Ifølge dommen er det ’Googles eget ansvar at sikre, at dens opførsel ændres på en måde, som effektivt får bugt med den konkurrenceforvridende adfærd’.

Efterlever Google ikke EU rettens krav, kan Googles risikere bøder på op til 5 procent af den daglige omsætning hos moderselskabet Alphabet.

Læs også: Vestager er ved at afslutte endnu en undersøgelse af Google: Måske på vej med endnu en kæmpebøde
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere