Artikel top billede

Morgen-briefing: Vild omsætningsvækst for robotsuccesen MIR fra Fyn / Læsterlige klø til B&O på aktiemarkedet / KMD skal bygge datawarehouse for Divisionsforeningen

Morgen-briefing: Vild omsætningsvækst for robotsuccesen MIR fra Fyn / Læsterlige klø til B&O på aktiemarkedet / KMD skal bygge datawarehouse for Divisionsforeningen / Dansk konsulenthus har ansat Talent Aqusition Manager og hyrer på livet løs / Amazon begår kæmpebrøler og sender private lydoptagelser til forkert modtager

Godmorgen og velkommen til den sidste morgenbriefing fra Computerworld i 2018. På vegne af alle briefingskribenterne ønsker jeg læserne en god jul og godt nytår. Vi håber, du har lyst til at læse med i 2019.

Vild omsætningsvækst for robotsuccesen MIR fra Fyn

Fynske Mobile Industrial Robots - også kaldet MIR - oplever heftig omsætningsvækst, som også ser ud til at vokse i 2019, skriver Børsen.

Omsætningen lander på 200 millioner kroner i 2018 mod 75 millioner i 2017. Virksomheden regner med, at omsætningen vil vokse til 400 millioner kroner i 2019.

Ifølge selskabet er det et udtryk for, at de potentielle kunder har afprøvet teknologien med positivt resultat og nu køber større flåder af selskabets robotter til intern logistik - typisk i industrien.

Læsterlige klø til B&O på aktiemarkedet

Det går rigtig skidt på alverdens aktiemarkeder for tiden, og i går sluttede det rigtig skidt for danske B&O. Aktien faldt 34 procent i værdi svarende til halvanden milliard kroner. Det sker oven på skuffende udmeldinger fra selskabet om den forventede udvikling.

Også producenten af headsets og høreapparater GN Store Nord fik kursklø, skriver DR Nyheder. Årsagerne til den negative udvikling på de europæiske atiemarkeder er blandt andet brexit-uroen, handelskrigen mellem USA og Kina og skuffende renteudmeldinger fra den amerikanske nationalbank.

KMD skal bygge datawarehouse for Divisionsforeningen

KMD, der rygtes solgt inden for den nærmeste fremtid, skal bygge et datawarehouse for Divisionsforeningen. Det vil give klubberne mulighed for at opbevare og kategorisere data fra dansk fodbolds øverste rækker.

“Med det nye datawarehouse får de danske klubber bedre muligheder for at gøre data til en del af den daglige træning og udviklingen af fodbolden. Målet er at give klubber, trænere og spillere nye redskaber til at udvikle spillet. Det kan eksempelvis være adgang til avanceret statistik fordelt over flere sæsoner og modstandere. Det håber vi, kan give dansk elitefodbold et ekstra skub fremad på internationalt niveau, siger siger Claus Thomsen, direktør i divisionsforeningen i en pressemeddelelse.

Der er tale om en Microsoft cloud-løsning baseret på Azure.

Dansk konsulenthus har ansat Talent Aqusition Manager og hyrer på livet løs

Software- og rådgivningsvirksomheden Commentor, der vandt Computerworld Top 100 i 2015, har gang i forretningen og har i år øget medarbejderstaben med 30 procent. Alene i afdelingen i Glostrup er antallet vokset med 60 procent fra 18 til 29 medarbejdere, skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Omsætningen voksede 20 procent fra 2016 til 2017, og væksten er fulgt med ind i 2018, fortæller selskabet i en pressemeddelelse. For at sikre, at Commentor hyrer de rigtige medarbejdere, der passer ind i kulturen og strategien, har selskabet ansat en såkaldt Talent Aqusition Manager.

Amazon begår kæmpebrøler og sender private lydoptagelser til forkert modtager

Amazons smarthøjttalere kan sammen med stemmestyringsassistenten Alexa gøre dit hjem til et rigtigt smarthome, men en bestemt feature har nu givet alvorligt bagslag for Amazon, skriver DR Nyheder.

En af de mulige funktioner er angiveligt, at systemet kan foretage optagelser af,hvad der sker i det rum, hvor højttaleren er placeret. Den mulighed har en ikke nærmere beskrevet Amazon-kunde flittigt benyttet sig af og har lagret ikke færre end cirka 1.700 lydfiler hos Amazon.

Desværre havnede de mange lydfiler hos en helt anden kunde i Tyskland, som havde bedt om at få en fil med de data, Amazon havde om vedkommnende.

Amazon kalder sagen en beklagelig, menneskelig fejl. Amazon var via lydfilerne i stand til at identificere den rette ejermand, hans bopæl og navnet på hans kæreste.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere