Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

It-advokater: Hver tredje danske it-kontrakt ender i konflikt

Hver tredje it-kontrakt ender i konflikt, konkluderer en undersøgelse fra Danske IT-Advokater.

Hver tredje it-kontrakt indgået i løbet af det seneste år er end i konflikt, viser en undersøgelse, som Danske IT-Advokater har foretaget med svar fra 309 it-beslutningstagere, skriver IT Watch

De danske it-advokater rådgiver blandt andet om konflikt-håndtering og lignende.

Ifølge undersøgelsen handler 58 procent af konflikterne mellem kunder og leverandører om omfanget og kvaliteten af det leverede, mens hver tredje konflikt handler om leveringstidspunkt og hver tredje om betalingen.

Bestyrelsesmedlem i Danske IT-Advokater, Kim G. Hansen, siger til mediet, at en stor del af balladen skyldes upræcise beskrivelser.

“Køberen er måske ikke super professionel på det, de skal købe, og så får de beskrevet noget, som de tænker, lyder rigtig godt, men som leverandøren måske har en anden opfattelse af, hvad egentlig er, fordi de tænker på en anden måde og har en anden begrebsverden,” siger han.

Danske IT-Advokater udarbejdede en lignende undersøgelse i fjor. Her var resultatet, at næsten fire ud af 10 virksomheder oplever ballade med deres it-leverandør i it-projekter til mere end en million kroner.

Måske ikke overraskende anbefalede it-advokaterne dengang, at man for at undgå ballade sørger for at få styr på kontrakt-håndteringen.

Læs også:

Advarsel fra it-advokat: Sådan forsøger software-firmaerne at malke dine licenser

Danske advokater: Hvert femte firma i konflikt med it-leverandør

Pas på de kostbare faldgruber: Her er eksperternes 10 gode råd om cloud-aftaler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere