Artikel top billede

It-advokater: Hver tredje danske it-kontrakt ender i konflikt

Hver tredje it-kontrakt ender i konflikt, konkluderer en undersøgelse fra Danske IT-Advokater.

Hver tredje it-kontrakt indgået i løbet af det seneste år er end i konflikt, viser en undersøgelse, som Danske IT-Advokater har foretaget med svar fra 309 it-beslutningstagere, skriver IT Watch

De danske it-advokater rådgiver blandt andet om konflikt-håndtering og lignende.

Ifølge undersøgelsen handler 58 procent af konflikterne mellem kunder og leverandører om omfanget og kvaliteten af det leverede, mens hver tredje konflikt handler om leveringstidspunkt og hver tredje om betalingen.

Bestyrelsesmedlem i Danske IT-Advokater, Kim G. Hansen, siger til mediet, at en stor del af balladen skyldes upræcise beskrivelser.

“Køberen er måske ikke super professionel på det, de skal købe, og så får de beskrevet noget, som de tænker, lyder rigtig godt, men som leverandøren måske har en anden opfattelse af, hvad egentlig er, fordi de tænker på en anden måde og har en anden begrebsverden,” siger han.

Danske IT-Advokater udarbejdede en lignende undersøgelse i fjor. Her var resultatet, at næsten fire ud af 10 virksomheder oplever ballade med deres it-leverandør i it-projekter til mere end en million kroner.

Måske ikke overraskende anbefalede it-advokaterne dengang, at man for at undgå ballade sørger for at få styr på kontrakt-håndteringen.

Læs også:

Advarsel fra it-advokat: Sådan forsøger software-firmaerne at malke dine licenser

Danske advokater: Hvert femte firma i konflikt med it-leverandør

Pas på de kostbare faldgruber: Her er eksperternes 10 gode råd om cloud-aftaler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere