Artikel top billede

Så kom de danske priser: Tesla Model 3 får dansk debut i februar 2019

To modeller af den længe ventede Tesla Model 3 får dansk debut i begyndelsen af det nye år.

Teslas bedst sælgende elbil, den relativt billige Tesla Model 3, får omsider dansk debut godt to år efter, at den global salgsstart.

I de kommende dage vil de første reservationsholdere til Model 3 kunne omsætte deres reservation til en slutseddel, hvor der kan vælges mellem to modeller af den længe ventede elbil: Tesla Model 3 (Long Range) samt Tesla Model (Performance).

Leveringerne vil debutere i fra februar måned prioriteret ud fra reservationsdato, leveringsted og konfiguration.

Se også: Ugen i tech: Her er priserne: Tesla Model 3 kommer til Europa / Googles buddroner går i luften i Norden næste år / Prøveordning til el-løbehjul og skateboards

Firhjulstræk, sporty egenskaber og lang rækkevidde

Fælles for de to Tesla-modeller der finder vej til Danmark er, at de vil forene sportslige egenskaber som firehjulstræk og en voldsom hurtig acceleration fra 0 til 100 km/t på henholdsvis 3,5 (Performance) og 4,8 sekunder (Long Range).

Køberne af performance-modellen vil kunne glæde sig over en tophastighed på 250 km/t mod 233 km/t i long-range versionen.

Sidstnævnte vil dog få en længere WPLT-rækkevidde på 544 kilometer mod 529 i performance-udgaven.

Med bilerne får Tesla-ejerne adgang til selskabets netværk af 430 supercharger-opladningsstationer fordelt over Europa.

Model 3 vil samtidig som den første Tesla-bil få adgang til tredjepartsopladere med CCS-standarden ombord.

Læs også: Denne Tesla-opdatering kunne hele den etablerede bilbranche lære noget af

Skarpe priser

Tesla Model 3 nyder godt af den nyligt vedtagne afgiftsfritagelse for elbiler til under 400.000 kroner, hvilket reduceret debutprisen for billigste model 3 til 464.724 kroner for Long Range versionen.

Performance-modellen vil debutere ved 576.044 kroner, men vil ud over den øgede ydelse også inkludere ekstra features såsom 20 tommer alu-fælge mod 18 tommer i den billigere variant samt detaljer som kulfiberspoilerog aluminiumspedaler.

Model 3 kommer standard med selskabets autopilot.

Model 3 kan desuden ekviperes ’Opgraderet Autopilot’ som tilpasser hastigheden efter trafikken, holde bilen i sin vejbane, parkerer automatisk og som med ’Summon’-funktionen kan køre automatisk op ad ind-og udkørsler på trange P-pladser.

Se også: Tesla-salget kollapser i Kina: Straftold på 40 procent gør elbilerne næsten usælgelige
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere