Artikel top billede

Så kom de danske priser: Tesla Model 3 får dansk debut i februar 2019

To modeller af den længe ventede Tesla Model 3 får dansk debut i begyndelsen af det nye år.

Teslas bedst sælgende elbil, den relativt billige Tesla Model 3, får omsider dansk debut godt to år efter, at den global salgsstart.

I de kommende dage vil de første reservationsholdere til Model 3 kunne omsætte deres reservation til en slutseddel, hvor der kan vælges mellem to modeller af den længe ventede elbil: Tesla Model 3 (Long Range) samt Tesla Model (Performance).

Leveringerne vil debutere i fra februar måned prioriteret ud fra reservationsdato, leveringsted og konfiguration.

Se også: Ugen i tech: Her er priserne: Tesla Model 3 kommer til Europa / Googles buddroner går i luften i Norden næste år / Prøveordning til el-løbehjul og skateboards

Firhjulstræk, sporty egenskaber og lang rækkevidde

Fælles for de to Tesla-modeller der finder vej til Danmark er, at de vil forene sportslige egenskaber som firehjulstræk og en voldsom hurtig acceleration fra 0 til 100 km/t på henholdsvis 3,5 (Performance) og 4,8 sekunder (Long Range).

Køberne af performance-modellen vil kunne glæde sig over en tophastighed på 250 km/t mod 233 km/t i long-range versionen.

Sidstnævnte vil dog få en længere WPLT-rækkevidde på 544 kilometer mod 529 i performance-udgaven.

Med bilerne får Tesla-ejerne adgang til selskabets netværk af 430 supercharger-opladningsstationer fordelt over Europa.

Model 3 vil samtidig som den første Tesla-bil få adgang til tredjepartsopladere med CCS-standarden ombord.

Læs også: Denne Tesla-opdatering kunne hele den etablerede bilbranche lære noget af

Skarpe priser

Tesla Model 3 nyder godt af den nyligt vedtagne afgiftsfritagelse for elbiler til under 400.000 kroner, hvilket reduceret debutprisen for billigste model 3 til 464.724 kroner for Long Range versionen.

Performance-modellen vil debutere ved 576.044 kroner, men vil ud over den øgede ydelse også inkludere ekstra features såsom 20 tommer alu-fælge mod 18 tommer i den billigere variant samt detaljer som kulfiberspoilerog aluminiumspedaler.

Model 3 kommer standard med selskabets autopilot.

Model 3 kan desuden ekviperes ’Opgraderet Autopilot’ som tilpasser hastigheden efter trafikken, holde bilen i sin vejbane, parkerer automatisk og som med ’Summon’-funktionen kan køre automatisk op ad ind-og udkørsler på trange P-pladser.

Se også: Tesla-salget kollapser i Kina: Straftold på 40 procent gør elbilerne næsten usælgelige
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere