Artikel top billede

Så kom de danske priser: Tesla Model 3 får dansk debut i februar 2019

To modeller af den længe ventede Tesla Model 3 får dansk debut i begyndelsen af det nye år.

Teslas bedst sælgende elbil, den relativt billige Tesla Model 3, får omsider dansk debut godt to år efter, at den global salgsstart.

I de kommende dage vil de første reservationsholdere til Model 3 kunne omsætte deres reservation til en slutseddel, hvor der kan vælges mellem to modeller af den længe ventede elbil: Tesla Model 3 (Long Range) samt Tesla Model (Performance).

Leveringerne vil debutere i fra februar måned prioriteret ud fra reservationsdato, leveringsted og konfiguration.

Se også: Ugen i tech: Her er priserne: Tesla Model 3 kommer til Europa / Googles buddroner går i luften i Norden næste år / Prøveordning til el-løbehjul og skateboards

Firhjulstræk, sporty egenskaber og lang rækkevidde

Fælles for de to Tesla-modeller der finder vej til Danmark er, at de vil forene sportslige egenskaber som firehjulstræk og en voldsom hurtig acceleration fra 0 til 100 km/t på henholdsvis 3,5 (Performance) og 4,8 sekunder (Long Range).

Køberne af performance-modellen vil kunne glæde sig over en tophastighed på 250 km/t mod 233 km/t i long-range versionen.

Sidstnævnte vil dog få en længere WPLT-rækkevidde på 544 kilometer mod 529 i performance-udgaven.

Med bilerne får Tesla-ejerne adgang til selskabets netværk af 430 supercharger-opladningsstationer fordelt over Europa.

Model 3 vil samtidig som den første Tesla-bil få adgang til tredjepartsopladere med CCS-standarden ombord.

Læs også: Denne Tesla-opdatering kunne hele den etablerede bilbranche lære noget af

Skarpe priser

Tesla Model 3 nyder godt af den nyligt vedtagne afgiftsfritagelse for elbiler til under 400.000 kroner, hvilket reduceret debutprisen for billigste model 3 til 464.724 kroner for Long Range versionen.

Performance-modellen vil debutere ved 576.044 kroner, men vil ud over den øgede ydelse også inkludere ekstra features såsom 20 tommer alu-fælge mod 18 tommer i den billigere variant samt detaljer som kulfiberspoilerog aluminiumspedaler.

Model 3 kommer standard med selskabets autopilot.

Model 3 kan desuden ekviperes ’Opgraderet Autopilot’ som tilpasser hastigheden efter trafikken, holde bilen i sin vejbane, parkerer automatisk og som med ’Summon’-funktionen kan køre automatisk op ad ind-og udkørsler på trange P-pladser.

Se også: Tesla-salget kollapser i Kina: Straftold på 40 procent gør elbilerne næsten usælgelige
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere