Artikel top billede

Topmobilen Huawei Mate 20 Pro er en af de modeller der har cementeret mobilproducentens globale andenplads.

Huawei buldrer frem i mobilmarkedet trods handelskrig og spionanklager: Slår egen rekord med 30 procent

Den kinesiske mobilproducent Huawei har solgt over 200 millioner smartphones i 2018 – det er en tidobling af mobilsalget siden 2011.

2018 har været et godt mobilår for kinesiske Huawei, som for første gang nogensinde sælger over 200 millioner smartphones over et kalendår.

Til trods for handelskrig mellem Kina og USA samt et forbud mod Huawei-telefoner blandt de amerikanske myndigheder, har selskabet solgt en tredjedel flere smartphones end i sidste år.

Se også: Spionage-anklager mod Huawei bunder i en stor magt-kamp med Kina om data: Hvem skal have retten til at overvåge og spionere mod dig?

Alene i sidste kvartal fik Huawei solgt 52 millioner smartphones, sammenlignet med Samsung 72 millioner og Apples 47 millioner. Det skriver Anandtech.

Bag selskabets fremgang har været Huawei-hits som de yderste velekviperede telefoner Huawei P20 Pro og Mate 20 Pro.

Huaweis datterselskab, Honor, kan også mønstre en solid fremgang, og ville, hvis det var et selvstændigt mobilmærke, kunne placere sig på en global femteplads, lyder det fra Huawei.

Når det gælder markedsandele, har selskabet dog noteret sig for en besked tilbagegang i seneste kvartal ifølge IDC’s markedstal. Dette kommer dog i kølvandet på tre kvartaler, hvor Huawei kunne mønstre deres største markedsandele nogensinde.

Læs også: Test: Kinesisk mobilproducent skyder med skarpt med Huawei Mate 20 Pro – her er mere udstyr end i nogen anden smartphone
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere