Artikel top billede

Topmobilen Huawei Mate 20 Pro er en af de modeller der har cementeret mobilproducentens globale andenplads.

Huawei buldrer frem i mobilmarkedet trods handelskrig og spionanklager: Slår egen rekord med 30 procent

Den kinesiske mobilproducent Huawei har solgt over 200 millioner smartphones i 2018 – det er en tidobling af mobilsalget siden 2011.

2018 har været et godt mobilår for kinesiske Huawei, som for første gang nogensinde sælger over 200 millioner smartphones over et kalendår.

Til trods for handelskrig mellem Kina og USA samt et forbud mod Huawei-telefoner blandt de amerikanske myndigheder, har selskabet solgt en tredjedel flere smartphones end i sidste år.

Se også: Spionage-anklager mod Huawei bunder i en stor magt-kamp med Kina om data: Hvem skal have retten til at overvåge og spionere mod dig?

Alene i sidste kvartal fik Huawei solgt 52 millioner smartphones, sammenlignet med Samsung 72 millioner og Apples 47 millioner. Det skriver Anandtech.

Bag selskabets fremgang har været Huawei-hits som de yderste velekviperede telefoner Huawei P20 Pro og Mate 20 Pro.

Huaweis datterselskab, Honor, kan også mønstre en solid fremgang, og ville, hvis det var et selvstændigt mobilmærke, kunne placere sig på en global femteplads, lyder det fra Huawei.

Når det gælder markedsandele, har selskabet dog noteret sig for en besked tilbagegang i seneste kvartal ifølge IDC’s markedstal. Dette kommer dog i kølvandet på tre kvartaler, hvor Huawei kunne mønstre deres største markedsandele nogensinde.

Læs også: Test: Kinesisk mobilproducent skyder med skarpt med Huawei Mate 20 Pro – her er mere udstyr end i nogen anden smartphone
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere