Artikel top billede

Topmobilen Huawei Mate 20 Pro er en af de modeller der har cementeret mobilproducentens globale andenplads.

Huawei buldrer frem i mobilmarkedet trods handelskrig og spionanklager: Slår egen rekord med 30 procent

Den kinesiske mobilproducent Huawei har solgt over 200 millioner smartphones i 2018 – det er en tidobling af mobilsalget siden 2011.

2018 har været et godt mobilår for kinesiske Huawei, som for første gang nogensinde sælger over 200 millioner smartphones over et kalendår.

Til trods for handelskrig mellem Kina og USA samt et forbud mod Huawei-telefoner blandt de amerikanske myndigheder, har selskabet solgt en tredjedel flere smartphones end i sidste år.

Se også: Spionage-anklager mod Huawei bunder i en stor magt-kamp med Kina om data: Hvem skal have retten til at overvåge og spionere mod dig?

Alene i sidste kvartal fik Huawei solgt 52 millioner smartphones, sammenlignet med Samsung 72 millioner og Apples 47 millioner. Det skriver Anandtech.

Bag selskabets fremgang har været Huawei-hits som de yderste velekviperede telefoner Huawei P20 Pro og Mate 20 Pro.

Huaweis datterselskab, Honor, kan også mønstre en solid fremgang, og ville, hvis det var et selvstændigt mobilmærke, kunne placere sig på en global femteplads, lyder det fra Huawei.

Når det gælder markedsandele, har selskabet dog noteret sig for en besked tilbagegang i seneste kvartal ifølge IDC’s markedstal. Dette kommer dog i kølvandet på tre kvartaler, hvor Huawei kunne mønstre deres største markedsandele nogensinde.

Læs også: Test: Kinesisk mobilproducent skyder med skarpt med Huawei Mate 20 Pro – her er mere udstyr end i nogen anden smartphone
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere