Artikel top billede

KMD-prisskilt på otte millarder kroner forbløffer: ’Overraskende højt og positivt’

Prisen på it-koncernen KMD overrasker markedsanalytiker. For selskabet har flere møgsager i bagagen.

Otte milliarder kroner lød prisskiltet da KMD og de nye ejere fra den japanske it-gigant NEC meddelte torsdag morgen den 27. december, at KMD-handlen var i hus.

Det er til trods for flere møgsager for selskabet, som i 2012 blev opkøbt for syv milliarder kroner af kapitalfonden Advent International og pensionskassen Sampension.

Flere tvister er opstået igennem KMD og blandt andre Skat og Udbetaling Danmark, som i øjeblikket har verserende krav for over halvanden milliard kroner tilsammen.

Læs også: Med KMD-handel følger krav på over halvanden milliard kroner til de nye japanske ejere

Beløbet størrelse overrasker investeringsøkonomen og analytikeren Per Hansen fra Nordnet.

”Set i forhold til det forløb, der har været i KMD, og de uheldige sager, der har været mellem KMD og de danske kommuner, må man sige, at en pris på otte mia. kr. er overraskende positiv og høj,” siger han til It-watch.

Se også: Japanske NEC køber KMD for otte milliarder kroner

Stærk produktportefølje

Hvorvidt prisen er for høj eller lav ønsker KMD’s administrerende direktør, Eva Berneke, ikke at vurdere, men hun peger på, at der med KMD følger mange aktiver:

”Det er da mange penge, men det er også en rigtig stor virksomhed og vi har rigtig mange både superdygtige medarbejdere og dybe kompetencer indenfor området. Vi har også en produktportefølje som er utrolig stærk”, noterer hun i et telefoninterview med Computerworld.

Læs hele Computerworlds strategi-interview med Eva Berneke herunder:

KMD-top forklarer: Her er slagplanen for NEC’s opkøb af KMD
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere