Artikel top billede

KMD-prisskilt på otte millarder kroner forbløffer: ’Overraskende højt og positivt’

Prisen på it-koncernen KMD overrasker markedsanalytiker. For selskabet har flere møgsager i bagagen.

Otte milliarder kroner lød prisskiltet da KMD og de nye ejere fra den japanske it-gigant NEC meddelte torsdag morgen den 27. december, at KMD-handlen var i hus.

Det er til trods for flere møgsager for selskabet, som i 2012 blev opkøbt for syv milliarder kroner af kapitalfonden Advent International og pensionskassen Sampension.

Flere tvister er opstået igennem KMD og blandt andre Skat og Udbetaling Danmark, som i øjeblikket har verserende krav for over halvanden milliard kroner tilsammen.

Læs også: Med KMD-handel følger krav på over halvanden milliard kroner til de nye japanske ejere

Beløbet størrelse overrasker investeringsøkonomen og analytikeren Per Hansen fra Nordnet.

”Set i forhold til det forløb, der har været i KMD, og de uheldige sager, der har været mellem KMD og de danske kommuner, må man sige, at en pris på otte mia. kr. er overraskende positiv og høj,” siger han til It-watch.

Se også: Japanske NEC køber KMD for otte milliarder kroner

Stærk produktportefølje

Hvorvidt prisen er for høj eller lav ønsker KMD’s administrerende direktør, Eva Berneke, ikke at vurdere, men hun peger på, at der med KMD følger mange aktiver:

”Det er da mange penge, men det er også en rigtig stor virksomhed og vi har rigtig mange både superdygtige medarbejdere og dybe kompetencer indenfor området. Vi har også en produktportefølje som er utrolig stærk”, noterer hun i et telefoninterview med Computerworld.

Læs hele Computerworlds strategi-interview med Eva Berneke herunder:

KMD-top forklarer: Her er slagplanen for NEC’s opkøb af KMD
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere