Artikel top billede

KMD-prisskilt på otte millarder kroner forbløffer: ’Overraskende højt og positivt’

Prisen på it-koncernen KMD overrasker markedsanalytiker. For selskabet har flere møgsager i bagagen.

Otte milliarder kroner lød prisskiltet da KMD og de nye ejere fra den japanske it-gigant NEC meddelte torsdag morgen den 27. december, at KMD-handlen var i hus.

Det er til trods for flere møgsager for selskabet, som i 2012 blev opkøbt for syv milliarder kroner af kapitalfonden Advent International og pensionskassen Sampension.

Flere tvister er opstået igennem KMD og blandt andre Skat og Udbetaling Danmark, som i øjeblikket har verserende krav for over halvanden milliard kroner tilsammen.

Læs også: Med KMD-handel følger krav på over halvanden milliard kroner til de nye japanske ejere

Beløbet størrelse overrasker investeringsøkonomen og analytikeren Per Hansen fra Nordnet.

”Set i forhold til det forløb, der har været i KMD, og de uheldige sager, der har været mellem KMD og de danske kommuner, må man sige, at en pris på otte mia. kr. er overraskende positiv og høj,” siger han til It-watch.

Se også: Japanske NEC køber KMD for otte milliarder kroner

Stærk produktportefølje

Hvorvidt prisen er for høj eller lav ønsker KMD’s administrerende direktør, Eva Berneke, ikke at vurdere, men hun peger på, at der med KMD følger mange aktiver:

”Det er da mange penge, men det er også en rigtig stor virksomhed og vi har rigtig mange både superdygtige medarbejdere og dybe kompetencer indenfor området. Vi har også en produktportefølje som er utrolig stærk”, noterer hun i et telefoninterview med Computerworld.

Læs hele Computerworlds strategi-interview med Eva Berneke herunder:

KMD-top forklarer: Her er slagplanen for NEC’s opkøb af KMD
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere