Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

(Foto: David Kahr / David Kahr)

Regeringen fremlægger plan med 68 initiativer, der skal sikre samfundet mod hackerangreb

Samfundets kritiske sektorer skal i højere grad beskyttes mod ondsindede hackerangreb. Derfor præsenterer regeringen i dag en plan med 68 initiativer, der skal øge sikkerheden omkring alt fra landets sygehuse til energisektor. "Det er livsfarligt for vores samfund, hvis vi ignorerer den alvorlige cybertrussel," siger forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V).

Sikkerhedsmuren omkring landets kritiske sektorer skal være højere, tykkere og i det hele taget sværer at komme over og igennem for hackere.

Det er ambitionen for regeringen, der i dag lancerer en plan med 68 konkrete initiativer, der skal sikre en række kritiske sektorer bedre mod cyber angreb.

Det skriver Jyllands Posten.

Helt konkret har man fra regeringens side kig på at øge sikkerheden rundt om sundheds-, energi-, finans-, tele-, søfarts- og transportsektoren. Det er nemlig helt afgørende, hvis vi skal kunne stå imod de farlige angreb udefra, siger forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) til Jyllands Posten.

"Det er livsfarligt for vores samfund, hvis vi ignorerer den alvorlige cybertrussel. Vi skal hæve bevidstheden i hele samfundet om, hvor farligt det er og presse en kulturændring igennem. Cyberangreb kan udrette lige så meget skade som terror eller et konventionelt militært angreb, og truslen kommer blandt andet fra fremmede stater som Rusland."

Regeringens plan er en del af cyber - og informationssikkerhedsstrategien, der blev fremlagt i maj sidste år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere