Artikel top billede

(Foto: David Kahr / David Kahr)

Regeringen fremlægger plan med 68 initiativer, der skal sikre samfundet mod hackerangreb

Samfundets kritiske sektorer skal i højere grad beskyttes mod ondsindede hackerangreb. Derfor præsenterer regeringen i dag en plan med 68 initiativer, der skal øge sikkerheden omkring alt fra landets sygehuse til energisektor. "Det er livsfarligt for vores samfund, hvis vi ignorerer den alvorlige cybertrussel," siger forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V).

Sikkerhedsmuren omkring landets kritiske sektorer skal være højere, tykkere og i det hele taget sværer at komme over og igennem for hackere.

Det er ambitionen for regeringen, der i dag lancerer en plan med 68 konkrete initiativer, der skal sikre en række kritiske sektorer bedre mod cyber angreb.

Det skriver Jyllands Posten.

Helt konkret har man fra regeringens side kig på at øge sikkerheden rundt om sundheds-, energi-, finans-, tele-, søfarts- og transportsektoren. Det er nemlig helt afgørende, hvis vi skal kunne stå imod de farlige angreb udefra, siger forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) til Jyllands Posten.

"Det er livsfarligt for vores samfund, hvis vi ignorerer den alvorlige cybertrussel. Vi skal hæve bevidstheden i hele samfundet om, hvor farligt det er og presse en kulturændring igennem. Cyberangreb kan udrette lige så meget skade som terror eller et konventionelt militært angreb, og truslen kommer blandt andet fra fremmede stater som Rusland."

Regeringens plan er en del af cyber - og informationssikkerhedsstrategien, der blev fremlagt i maj sidste år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere