Artikel top billede

Center for Cybersikkerhed har problemer med sikkerheden: Se fuld tilsynsrapport om centeret

Center for Cybersikkerhed har trods flere års problemer endnu ikke fuldt ud styr på sine egne sikkerheds-processer, fremgår det af evaluering fra Tilsynet for Efterretningstjenester. Se hele rapporten om CFCS her.

Center for Cybersikkerhed under Forsvarets Efterretningstjeneste har selv problemer med it-sikkerheden, skriver Politiken.

Center for Cybersikkerhed har gennem fire år modtaget kritik fra Tilsynet for Efterretningstjenesterne for sin it-sikkerhed, men tingene er alligevel ikke blevet bragt i orden.

Oplysningerne baserer sig på tilsynets årsrapporter, der er offentligt tilgængelige.

Du finder den fulde årsredegørelse 2017 om Center for Cybersikkerhed her.

Det er således flere år siden, at tilsynet meddelte, at CFCS ikke ‘fuldt ud levede op til lovgivningens krav om sikkerhedsforanstaltninger eller internt fastsatte retningslinier herom.’

Alligevel har CFCS endnu ikke rettet op på tre af de fem kontrolområder, hedder det.

‘CFCS tilkendegav over for tilsynet, at afhjælpning af risici forbundet med de resterende kontrolområder fremadrettet håndteres i et samlet ISO 27001-implementeringsprojekt,” lyder det i tilsynets rapport.

I årsrapporten for 2017 fremgår det da desuden, at Tilsynet for Efterretningstjenester har fundet forskellige afvigelser i processerne i forhold til Center for Cybersikkerheds egne retningslinier.

Blandt andet har Center for Cybersikkerheds interne kontrol ikke været ‘tilrettelagt på baggrund af en dokumenteret risiko- og væsentlighedsvurdering,’ som det hedder.

Samme besked fik Center for Cybersikkerhed i fjor, men uden at rette op.

“Tilsynet opfordrede derfor på ny CFCS til at udfærdige en sådan vurdering,” lyder det fra Tilsynet for Efterretningstjenester.

Heller ikke PET lever ‘fuldt ud’ op til lovgivningens krav om sikkerhedsforanstaltninger,’ lyder det fra Tilsynet for Efterretningstjenester.

Årsredegørelsen for 2018 udkommer til sommer, skriver avisen.

Læs også:

Se hele lovforslaget fra regeringen: Vil tvinge danske virksomheder ind i overvåget netværk - og give sikkerhedscenter adgang til data uden retskendelser

Regeringens store it-sikkerhedsplan kritiseres fra flere sider for væsentlige mangler: "Det holder ikke"

Regeringen vil give Center for Cybersikkerhed adgang til virksomheders og ansattes data uden retskendelser: DI bekymret
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.