Artikel top billede

Foto: Christoffer Lund-Hansen

IBM scorer nye milliardkunder på gammelt marked - men opgør om den danske model er en bombe under selskabets spirende forretningsområde

ComputerViews: Det amerikanske it-mastodont IBM henter den ene milliardkunde efter den anden på det nordiske driftsmarked, men selskabets manglende vilje til at indordne sig på det danske marked udgør i stigende grad en trussel mod det spirende forretningsområde. Det sammenbrudte forhold mellem den danske fagbevægelse og amerikanske IBM kan få store langsigtede konsekvenser for IBM's forretningsplaner.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Indblik i hvordan IBM har formået at score flere milliardkunder i Norden på driftsmarkedet
  • Læs hvad der gør IBM særligt attraktiv at outsource sin it-infrastruktur til
  • Find ud af hvorfor IBM's krig med de danske fagforeninger udgør en trussel mod selskabets spirende forretningsområde
  • Indsigt i hvorfor IBM ikke vil indgå i forhandlinger med fagforeninger
  • Bliv klogere på de langsigtede konsekvenser af det sammenbrudte forhold mellem den danske fagbevægelse og amerikanske IBM
2.715
13:45 min
ComputerViews: Den ene milliardaftale efter den anden for it-drift på det nordiske marked lander i disse år hos IBM, men aftalerne udgør samtidigt en usikker dobbelthed for IBM.

For mens kontrakterne bidrager med milliarder af kroner til selskabets top- og bundlinje, sender IBM's behandling af selskabets hundredevis af nye medarbejdere virksomheden ud på en farlig kollisionskurs, der risikerer at undergrave hele det attraktive forretningsområde for IBM.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter