Artikel top billede

Foto: Steffen Villadsen

Torbjörn og hans folk bruger prognoser og mavefornemmelse til at afgøre om Københavns veje skal saltes: Nu har de kig på et nyt revolutionerende it-system

For foden af Amager Bakke bestemmer Københavns Vintertjeneste, om der skal saltes på vejene eller ej. Det sker på baggrund af erfaringer og prognoser fra to ældre it-systemer. Nu begynder der at dufte af en teknisk revolution.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Indblik i hvad der bestemmer, hvornår der bliver saltet i hovedstaden
  • Fortællingen om, hvordan man bruger et ældre it-system i dag.
  • Et indblik i mulighederne, hvis man vælger at tage ny teknologi i brug
1.913
9:45 min
Vækkeuret har ringet for tredje gang. Denne gang nede fra gulvet i fodenden, hvor du smed det ned, da det for anden gang på en morgen besluttede sig for at vække dig til dåd i vintermørket.

Du kigger ud af vinduet og bemærker, at mens du har sovet er sneflokke kommet vrimlende, og det har knøget ud af himlene. Nu beder du til, at en eller anden potentiel Nobelprismodtager har været ude og salte, så du ikke går på halen på vej på job.

Om der er kastet kaskader af salt på din vej til arbej

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.