Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Her er AMD’s nye monster-grafikkort: Med Radeon VII blander selskabet sig igen i gaming-toppen

AMD’s nyeste grafikkort byder på en række unikke features: Det er fremstillet på avanceret 7nm teknikog byder på voldsomme 16GB VRAM.

Mens AMD har ligget underdrejet i et stykke tid, når det gælder ultimativ gaming-ydelse, synes selskabet igen at hale ind på ærkerivalen Nvidia.

Læs også: Her er Nvidias avancerede RTX-grafikkort til masserne: GeForce RTX 2060

Ved årets CES-elektronikmesse kan selskabet fremvise, hvad der bliver 2019-topmodellen fra selskabet: Radeon VII.

I det nye kort tager selskabet udgangspunkt i Vega 56 og 64-kortenes arkitektur, men udgiver dem her med klodens mest avancerede og stømbesparende 7nm procesteknik og afsindige 16GB videohukommelse.

Til sammenligning byder Nvidias førende gaming-kort på bare 12nm procesteknik og 11GB hukommelse.

Til trods for den nye teknologi vil AMD's nye monsterkort sluge godt med strøm i alt 295 watt, mod 250 og 215 watt i henholdsvis RTX 2080Ti og 2080 alternativerne fra Nvidia.

Se også: Nvidias RTX 2080 Ti monster-grafikkort til test: Dyrt, overlegent og skabt til fremtidens spil

Vilde tal

Radeon VII byder på i alt 60 regnemodul og sammenlagt 3.840 regneenheder, hvilket er halvevejs mellem de eksisterende Vega 56 og Vega 64 kort.

7nm-fremstillingen og en fordobling af VRAM’ens båndbredde og mængde giver dog nogle imponerende udvidelser.

Nu kommer kortet med 16GB HBM2 VRAM ombord som leverer i alt 1TB/sekund båndbredde.

Det giver omkring en tredjedel højere ydelse end forrige topmodel, når det gælder gaming, men bør samtidig give en kolossal fordel, når det gælder GPU-computing opgaver.

I forhold til konkurrencen fra Nvidia, stiller AMD selv kortet op imod Nvidias Geforce RTX 2080 kort, hvor AMD selv fremhæver at det vil slå det i DX11-spildiscipliner som ’Battlefield V’, ’Far Cry 5’ og ’Strange Brigade’.

Nvidias hurtigste Geforce-kort, RTX 2080 Ti, synes dog ikke at være truet.

Radeon VII får global salgsdebut 7. februar 2019 til en intropris på 699 amerikanske dollar, godt 4.500 kroner før den eventuelle told eller moms.

En realistisk dansk debutpris bør ligge omkring RTX2080-kortenes prisleje: Omkring 6.000 kroner.

Se også: Nvidia på vej med vilde RTX 2080-grafikkort. Her er deres nøgletal.

Med de første Radeon VII kort i handlen følger en spil-bundle med tre titler: The Division 2, Devil May Cry 5 og Resident Evil 2.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere